Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След промени в закона Иракли, Карадере и Корал остават без концесионери

Със 106 гласа "за" Народното събрание вчера забрани къмпингуването и паркирането на 100 метра от плажовете. Депутатите окончателно приеха промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Отпадна възможността за глоба при нощуване на плаж. Текстът бе изваден от промените в Закона след намеса на бургаският депутат Костадин Марков. 
Депутатите, обаче, приеха на второ четене документа, с който се забранява къмпингуването и паркирането в зона „А“. Защитени са тези,които искат да почиват спокойно  на плажа, каза за Радио Бургас един от вносителите на промените народният представител  от гражданската квота на  Реформаторския блок Гроздан Караджов. Не на това мнение са еколозите. Това е недомислено, според Тома Белев от „Зелени Балкани“. Мариян Иванов разговаря с него. 
чуйте звуковия файл
Тома Белев с коментар за промените в ЗУЧК, още мнения ще ви предложим и в следобедния блок „Булевард Демокрация. Иначе, парламентът забрани и да се извършва всякаква стопанска дейност в месностите Иракли, Карадере и Корал, което на практика означава, че те ще останат без концесионери



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Графична база в Морската градина ще се превърне в Център по изкуствата

В съвременен Център по изкуствата ще се превърне сегашната графична база в Морската градина. Това ще стане с реализацията на проект по трансгранично сътрудничество с Одрин. От българска страна партньори са и Дружеството на художниците и Община Бургас.  Дейностите по ратифициране на договора са на финален етап, уточни проф. Светозар Бенчев,..

публикувано на 28.10.24 в 12:55

Надявам се новия парламент да бъде конституиран по-бързо

Поредните неразбории свързани с машинното гласуване са белязали изминалите избори, смята адв. Момчил Момчилов, член на Районната избирателна комисия в Бургас. Според него обаче фрапантни грешки в избирателните списъци липсват. Около 10 са и били недействителните бюлетини свързани с двойното отбелязване на двете ДПС-та - феномен по-характерен за..

публикувано на 28.10.24 в 12:39

Доволни сме от представянето си в Бургас

10 222 са гласували за БСП Обединена левица от област Бургас при 100% обработени списъци. Водачът на листата за Бургаско Петър Кънев е доволен от представянето на обединението и от вота като цяло. Според него е крайно време да бъде съставено правителство с цената на всякакви компромиси. Един мандат печели обединението от региона.  "Очаквахме по..

публикувано на 28.10.24 в 11:36

Окончателни резултати в Бургас: ГЕРБ-СДС - първи, втори са "Възраждане"

Коалиция  ГЕРБ - СДС са убедителния победител на изборите във Втори МИР - Бургас. Това показват резултатите при 100% обработени протоколи. С 10 хиляди души е повишила резултата си партията в сравнение с изборите през месец юли. 37 634 души са гласували за ГЕРБ - СДС или  28,70% от имащите право на глас. Разликата с втората партия "Възраждане" е над..

публикувано на 28.10.24 в 10:27

Куриози на вота: Избиратели отбелязвали и двете ДПС-та в бюлетината

От РИК Бургас установиха куриози на предсрочния вот – в община Руен избиратели са гласували паралелно в бюлетината и за двете ДПС-та, а забравен протокол в принтера в секция в Малко Търново пък бави броенето в "Арена Бургас", съобщи БГНЕС. "Интересното беше, че в община Руен, която е със смесено население, имаше гласуване, както за "ДПС-Ново начало",..

публикувано на 28.10.24 в 10:04

При 99,6% обработени протоколи в Бургаско: 28,78% за ГЕРБ СДС, след тях са „Възраждане“ и ДПС Ново начало

Първа политическа сила в Бургаска област е ГЕРБ СДС с 28,78%, сочат резултатите на РИК при 99,6% обработени протоколи. Второто място в областта е за „Възраждане“ с 12,63 на сто от гласовете.  ДПС – Ново начало изпреварва коалиция ПП- ДБ и се нарежда на трета позиция. Формацията, водена от Делян Пеевски е събрала 11,77%, а ПП-ДБ – 10,28 % ...

обновено на 28.10.24 в 09:24

При 93,27% обработени протоколи: 9 формации в 51-вото Народно събрание

Девет политически партии и коалиции ще влязат в 51-вото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 93,27% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", "ДПС-Ново начало", "БСП - Обединена Левица", "Алианс за права и свободи - АПС", "Има такъв народ", МЕЧ и "Величие"...

публикувано на 28.10.24 в 09:12