Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самолетът на Iron Maiden загуби двата си двигателя в Чили

Снимка: БГНЕС

Знаменитият Boeing 747 Ed Force One, собственост на британската хеви метъл група Iron Maiden, се сблъска с наземен влекач на летището в чилийската столица Сантяго, съобщиха британските медии. 

Самолетът се удари във влекача докато се опитваше да направи завой под ръководството на водач, който го отвеждаше за зареждане с гориво, преди групата да отлети за концерт в испанския град Кордоба. При инцидента пострадаха двама наземни оператори на влекача, които са откарани в болница. 

"По време на завоя е паднал болт, който е част от механизма, свързващ влекача със самолета и така при завоя той се оказа извън контрол и се блъсна във влекача, увреждайки сериозно шасито и двата двигателя", се казва в съобщение на на официалния сайт на групата. 

Двадесетте тона музикална техника все още не са били натоварени на самолета. Никой от членовете на бандата не е бил на борда. Групата също така съобщава, че вероятно ще се наложи да се сменят двата двигателя на самолета. Ed Force One е самолетът на групата, който музикантите закупиха от авиокомпанията Air France през 2016 г. за пътуванията й по време на световното турне The Book of Souls. Пилотирането е поверено на вокалиста Брус Дикинсън. 

Легендарната банда Iron Maiden е създадена през 1975. Тя оказва сериозно влияние върху формирането на световната "метъл" музика. През своята 40-годишна история групата записва 15 студийни албума. /БГНЕС




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Баба Ники, жената със силен дух, която плете ключодържатели, висулки и детски играчки

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 09.06.24 в 17:30

Павлин Ковачев, организатор на футболен турнир: Играем за удоволствие и за благотворителна кауза

22 отбора от пет държави се включват в 15-ото издание на турнира за Купата „Свети Никола“ в Бургас, който ще се проведе в подкрепа на децата на починали служители на МВР. Спортното събитие е регулярна част от календара на Международната полицейска асоциация (ИПА). Това съобщи съобщи главният организатор Павлин Ковачев, полицай и ръководител на..

публикувано на 09.06.24 в 17:00

Бургазлии изпълниха плажа

В изборния ден бургаският плаж е препълнен с посетители, които прииждат на Северния плаж. Желаещите да събират тен са може би повече отколкото тези да гласуват на днешните избори 2 в 1. Активността според предварителните проучвания на "Галъп интернешънъл" към 9 часа бе едва 4%.

публикувано на 09.06.24 в 10:53

Бургас се подготвя за Фестивала на пясъчните фигури

И това лято на територията на Морската градина в Бургас ще оживее пясъчен град. От Община Бургас информират, че подготовката трескаво тече от края на месец април. Теренът е заравнен, пясъкът пресят, а творците са готови със своите проекти. Участниците тази година са общо 14 на брой – 13 българи, сред които има и бургаско присъствие. Един от творците ще..

публикувано на 07.06.24 в 11:53

В етнокухнята на музея в Бургас ще приготвят питури по ичеренски

Кулинарна демонстрация очаква посетителите на Етнографския музей в Бургас днес. Тогава директорът на бургаския музей д-р Милен Николов ще покаже как се правят питки със сирене и масло, които в с. Ичера се наричат питури. Там любимата на  балканджиите закуска се изпича директно на металната плоча на печката с дърва. В Бургас ще бъдат показани два начина..

обновено на 07.06.24 в 09:42

Ясни са финалистите от конкурса „Мечта” на Читалище „Изгрев 1909“

Ясни са имената на финалистите от четвърто издание на национален конкурс „Мечта” на Читалище „Изгрев 1909“. Конкурсът е част от проекта „Формула за щастие”, чиято цел е да насърчи четенето и творчеството във всяка възраст. В него се включиха над 300 творци от цялата страна - художници от 16 населени места в България - Кърджали, Хасково, Смолян, Плевен,..

публикувано на 06.06.24 в 15:24

"Изгрев парк фест" се завръща за седми път

За седма година паркът на к-с Изгрев ще бъде център на забавление, спорт и образователни инициативи, посветени на разделно събиране на биоразградими отпадъци. Днес, 6 юни ще се проведе "Изгрев парк фест". В него участие ще вземат над 200 участници от ДГ „Веселушко”, ДГ „Звездица-Зорница”, ДГ „Здравец”, ДГ ”Изгрев”, ОУ „Георги Бенковски”, ОУ „Св...

обновено на 06.06.24 в 15:04