Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бийтбоксъри избраха Бургас за своя арена

По повод Международния ден на младежта град Бургас за първи път ще бъде арена на зрелищни бийтбокс битки, които щса насрочени за 11 август  от 20. 30 на открита сцена пред "Пантеона" в Морската градина.

Beatbox Battle Burgas е формат, в който 8-те най-изявени бийтбокс артисти в България ще се борят за първото място. Преди състезанието всеки желаещ може да се научи на основните стъпки в бийтбокс изкуството. 

Световният шампион SkilleR и двукратният шампион на България - Killa Bee, ще направят безплатен workshop, подходящ както за начинаещи, така и за напреднали. Водещ на събитието ще бъде НАСКО или актьорът Наско Михайлов, известен от предаването "МелоТВмания".

Събитието се организира от Българска бийтбокс асоциация и Младежки културен център към Община Бургас, обединени в общата инициатива "Бургас харесва младите". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха реставрираната къща музей на Добри Чинтулов в Сливен

Къщата музей „Добри Чинтулов“ беше открита с официална церемония след реставрационните дейности предприети от община Сливен. Реставрацията е част от Интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в града. Проектът представлява една от най-мащабните инициативи на общината през последните години за..

публикувано на 25.10.24 в 15:07

Ремонтират Археологическия музей в Бургас с пари от Министерството на културата

Проект за изготвяне на цялостен ремонт на сградата на Археологическия музей в Бургас е одобрен за финансиране от Министерството на културата. Планира се да се проектира цялостен ремонт на покрива, фасадите и вътрешните помещения на сградата; да се съборят старите фондохранилища на музея и се построят нови, да се обособи офис-сграда и музейно кафене в..

публикувано на 25.10.24 в 12:23

Превръщат старата градина в кв "Черно море" в модерен детски дом

Превръщат старата детска градина в кв Черно море в модерен детски дом. Такава идея има община Бургас, а общинските съветници от постоянната Комисия по образование и вероизповедания към Общинския съвет я приеха единодушно. Сградата в момента е опасна и не отговаря на сеизмичните норми и стандарти, но не се предвижда да се събаря непълно, а ще се..

публикувано на 25.10.24 в 11:00

Авария спря топлата вода в част от к-с "Славейков"

Без топла вода са част от абонатите на „Топлофикация“ в бургаския комплекс „Славейков“, съобщиха за БНР Бургас от дружеството. Причината е авария. Топлоподаването е спряно от снощи в някои от блоковете, намиращи се в началото на комплекса. То ще бъде възстановено веднага след отстраняването на аварията, уточниха от бургаската топлофикация.

публикувано на 25.10.24 в 08:49

Малко Търново празнува Освобождението си

111 години от Освобождението на Малко Търново и Странджанския край ще бъдат отбелязани днес, 25 октомври с празнична програма. На този ден по традиция малкотърновци отдават почитта си към загиналите за свобода. В 11.00 ч. на площад „Преображение“ в Малко Търново ще започне тържествената церемония, която ще включва издигане на националния..

публикувано на 25.10.24 в 08:00

Празникът на тиквата в Бургас с поглед към полезните свойства на "царицата на есента"

Тиквеник, мъфини с тиква и други подобни кулинарни изкушения бяха част от празника, посветен на най-популярния есенен плод, организиран в централния пазар в Бургас. Посетителите имаха възможност да си направят селфи с тиква, както и да опитат различни тиквени специалитети. Царицата на есента, както е наричана често тиквата, е..

публикувано на 24.10.24 в 17:48
Ивайло Иванов

Увеличават целевата помощ за отопление догодина

С 21% ще бъдат увеличени средствата за целевата помощ за отопление през следващата година, съобщи в ямболското село Скалица социалният министър Ивайло Иванов и напомни, че крайният срок за подаването на заявления за отпускане на средства този сезон приключва на 31 октомври.  В момента отпусканата от държавата сума за отопление  е близо 554 лева, а..

публикувано на 24.10.24 в 16:41