Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледен базар събира средства за деца на загинали военни

Благотворителен коледен базар в помощ на децата на загинали наши военни организираха днес от флотилия бойни и спомагателни кораби, съвместно с военните формирования от Бургаски гарнизон. Всяко военно формирование от състава на флотилията е разположило свой щанд със сувенири, кулинарни изкушения и други артикули.

Коледни шишарки, картини, икони и украсени шишета предлага щанда на военното формирование в Черноморец. Избрала мъжката професия редник Павлина Русева споделя: "Ние всяка година се включваме, заедно с черноморска база Атия, за да подкрепим децата на загинали колеги. Имаме също и деца на наши колеги, които имат заболявания и също се нуждаят от финансова помощ."

Събраните от благотворителния коледен базар средства ще отидат по сметката на фондация „Деца на Българската армия, която ги разпределя на нуждаещите се, каза капитан първи ранг Велко Велков, началник щаб на флотилия бойни и спомагателни кораби.Подробностите чуйте от репортажа в прикачения файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поради авария на промишлен водопровод на "Трапезица" е спряна водата

Поради авария на промишления водопровод, който е в района на кръговото кръстовище на „Трапезица“ и ул."Одрин", е спряна промишлената вода в посока ул."Одрин".   До отстраняването на аварията до утре,03.10.2024 г. в 17:00ч . няма да има вода, съобщават от ВиК Бургас.

публикувано на 02.10.24 в 22:41

Напредва ремонтът на пътя Царево-Лозенец

Напредват дейностите по основния ремонт на пътя Царево-Лозенец през къмпингите „Арапя“ и „Оазис“, съобщиха от община Царево.  Дейностите започнаха преди няколко седмици.  Въведена е временна организация на движението по време на основния ремонт.  Той ще се извършва на участъци и до началото на следващия летен сезон ще бъде завършен.

обновено на 02.10.24 в 17:23

Ангел от Лозенец върна изгубената заплата на своя колежка

Кой е Ангел от Лозенец, който намери и върна изгубен плик с пари?  18-годишното момче извършва доброто дело на 30 септември. Парите се оказват месечното възнаграждение на жена от Банско, с която Ангел вече се познава.  Днес кметовете на Царево Марин Киров и на Лозенец Женя Гандиева връчиха награди на младежа заради добрата му постъпка...

публикувано на 02.10.24 в 14:54

Ученици от Болярово се включиха в кампания "Бъди смел, бъди добър"

Ученици от 1 до 12 клас се включиха в първата инициатива по Националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца „Бъди смел, бъди добър!“ в община Болярово. Над 100 деца изписаха с тебешир  мотото на кампанията и в един глас произнесоха „Ние сме смели и добри.“ Разпределени в 12 възрастови групи учениците пробягаха в..

публикувано на 02.10.24 в 14:34
Една от засегнатите от пожара къщи в село Воден.

Даренията за опожарените села Воден и Крайново надхвърлиха 226 хил. лева

226 493 лева достигна дарената сума за пострадалите жители на селата Воден и Крайново, съобщиха от Община Болярово. Средствата постъпват в обявената от нея банкова сметка. Предстои разпределението на сумата между останалите без домове жители на двете села при големите пожари през месец юли.  Сега хората живеят във фургони и е планирано до идната 2025..

публикувано на 02.10.24 в 12:20
Инж. Костов представя проекта за ремонт на ВиК пред граждани

Паркирането в центъра на Поморие ще бъде затруднено поради мащабен ремонт на ВиК

През тази седмица започват строителни дейности в Поморие. Основен ремонт ще има по ул. „Проф. Парашкев Стоянов“, на ул. „Манастирска“ - от входа на Поморие откъм Слънчев бряг до кръговото кръстовище на манастир „Свети Георги“, реконструкция на междублокови пространства на ул. „Морска“ и изграждане на кръговото кръстовище до..

публикувано на 02.10.24 в 08:00

Откриха изложба „Младежите на България в Европейското семейство“

Изложба на тема „Младежите на България в Европейското семейство“ откриха в алеята до културен център „Морско казино“. Експозицията е организирана от Националния статистически институт и Община Бургас. „Целта е да се насочи общественото внимание към младите хора в България и  частност в Бургас. Темата на тази пета изложба на НСИ..

публикувано на 01.10.24 в 13:45