Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма опасност за жителите в Ливада и Полски извор

Няма опасност от заливане на къщи и имущество в селата Ливада, Полски извор и Тръстиково, каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. Първото село пострада много при последното наводнение през есента. Нивото на река Русокастренска е почти на ръба, но няма опасност да залее селото. Получени са и сигнали за карнобатското село Сърнево. Нивото на водата вече спада. „Там се вливат два потока, които се събират от каскадни язовири. Имаше опасност от заливане на къщи в началото на селото, но кметът на общината реагира бързо и са изградени диги от чували с пясък. Добрата новина, е че отока спадна и няма опасност от наводняване“, посочи Чолаков.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адвокат: Националната система за контрол на качеството на чистотата на въздуха е компрометирана

Националната система за контрол на качеството на чистотата на въздуха е компрометирана, обяви адв. Димитър Площаков. Той е първият, който завежда дело за 10 000 лева обезщетение срещу Министерството на околната среда и водите заради понесени от него и семейството му вреди заради мръсния въздух. След широко и задълбочено проучване върху контрола на..

публикувано на 08.10.24 в 18:13

Зърнопроизводителите искат спешна среща с финансовия министър

Зърнопроизводителите настояват до два дни служебният министър на финансите Людмила Петкова да се срещне с тях заради изплащането на т.нар. украинска помощ. Управителният съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите е провел събрание, на което регионалните структури са взели единодушно решение да настояват за такава незабавна среща. Асоциацията..

публикувано на 08.10.24 в 13:31

Къде няма да има вода днес:

От 9 до 15 часа днес ще бъде спряно водоподаването на бургаската улица "Пробуда", заради ремонтни дейности по ВиК мрежата.  Ще бъде засегнат районът: - от ул."Ивайло" до ул."Цар Калоян"; - ул."Ивайло" - от ул."Македония" до ул."Пробуда"; - ул."Любен Каравелов" до ул."Дебелт"; - ул."Дебелт" - от ул."Любен Каравелов до ул."Пробуда"; Водата ще бъде..

обновено на 08.10.24 в 08:47

Нов православен храм беше осветен в ямболското село Завой

На големия християнски  празник “Покров на Пресвета Богородица“, сливенският митрополит Арсений освети новоизградения църковен храм в ямболското село Завой, носещ името “Покров на Пресвета Богородица“. "Доживяхме и в Завой да имаме храм!!! Разкраси селото ни! Означава много за нас, защото никога не е имало църква тук, хората още не могат..

публикувано на 08.10.24 в 08:40

Паметен знак на актьора Кирил Господинов откриха във Варна

Паметен знак на актьора Кирил Господинов беше открит във Варна, по повод 90 години от рождението му. Инициативата за създаването му е на дъщерята на актьора Веселина Господинова, а изработката на знака е дело на скулптора Кирил Янев. Пред Радио София Веселина Господинова сподели, че заедно с Кирил Янев решават при изработката, изображението на Кирил..

публикувано на 07.10.24 в 15:05

Тихомир Янакиев: Ако се наложи, ще търсим друг терен за автогара

Община Созопол е поискала от Министерството на културата да подпомогне археологическите проучвания на терена, който беше определен за изграждането на нова автогара. Бюджетът, който бе отпуснат от местната администрация за разкопките, вече е двоен на първоначалния и държавата трябва да ни помогне, каза кметът Тихомир Янакиев:..

публикувано на 07.10.24 в 12:23

Община Несебър се включва в програма за мониторинг на водите на Черно море

Асоциация на българските черноморски общини (АБЧО), в партньорство с Технически Университет – Варна, изпълнява проект „EfxINNOs: Създаване на иновативна мрежа за трансфер на морски технологии за подобряване на прехода към устойчива синя икономика в Черноморския басейн“, финансиран по Програма Interreg NEXT Черноморски басейн 2021-2027. Проектът..

публикувано на 07.10.24 в 12:21