Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нараства броят на полските туристи в България (ВИДЕО)

| обновено на 31.03.18 в 12:03
Снимката е илюстративна
Снимка: Wikipedia

През последните години броят на туристите от Полша за България нараства значително, обясни собственикът на  туристическа агенция Иван Сепетлиев, който всяка година организира почивките на десетки полски туристи в страната ни.

„Преоткриват тази дестинация както поради исторически и културни причини, така и поради финансови. Споделял съм дори и с представители на местната власт, че трябва да се работи върху подготвеността на персонала – върху владеенето на чужди езици и културата на обслужване, да накараш един клиент да се почувства желан и ценен.“

Иван Сепетлиев допълни, че поляците харесват зимния туризъм. Според него, за да може да ги привлечем като туристи, трябва да бъде осигурена необходимата инфраструктура и да се работи за по-добра популяризация на зимните ни курорти.


Повече по темата чуйте в звуковия файл:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Операция: Плюшено мече" търси ментори за младежи в неравностойно положение

Програмата „Скритите таланти на България“ на "Операция: Плюшено Мече" търси 15 ментори за 15 младежи в неравностойно положение.  Три от децата са от Малко Търново, Сливен и Елхово.  От 2017 г. тази програма  дава шанс за професионална реализация на даровити момичета и момчета, лишени от родителска грижа или живеещи в рискова среда. Тя осигурява..

публикувано на 02.06.24 в 16:00

Бургас почете паметта на Христо Ботев

Бургас почете паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Церемонията започна с минута мълчание пред паметника на революционера в морската градина на града.  Участие взеха представителни войскови части от Военното формирование и Бургаския духов оркестър.  Заупокойна молитва в памет на Ботев и всички герои, пожертвали..

публикувано на 02.06.24 в 12:48

Одобрени са проекти за подобряване на образователната инфраструктура в община Руен

Министерството на образованието одобри за финансиране проекти за 9 спортни площадки в 9 училища в община Руен. Това посочи кметът Ахмед Мехмед. Предвидените средства за дейностите са в размер на почти 1 млн. лв.  Одобрен е и проект за внедряване на енергийна ефективност и за читалище „Просвета 1929“ в село Люляково. "Там е основен ремонт на..

обновено на 02.06.24 в 09:41

Фестивалът „Подмлади града“ започва от 10.00 ч. днес през зала "Младост"

Със сценични изяви, спортни демонстрации и творчески работилници ще стартира проектът за пълното обновяване на спортна зала „Младост“ в Бургас.  Фестивалът „Подмлади града“ започва от 10.00 ч. днес и ще продължи до 18.00 ч. в пространството пред залата.    Община Бургас е водещ партньор в проект „Подмлади града: Иновативни мерки в отговор на градските..

публикувано на 02.06.24 в 08:44

Отбелязваме 148-та годишнина от гибелта на Христо Ботев

С ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в Приморски парк, Бургас ще почете 148-та годишнина от гибелта на поета революционер.  Церемонията ще започне в 12:00 ч.  Участие ще вземат представителни войскови части от Военно формирование 48 940 - Бургас и Бургаския духов оркестър.  Заупокойна..

публикувано на 02.06.24 в 07:55

В Бургас посрещат тържествено новия сливенски митрополит Арсений

Новият сливенски митрополит Арсений ще бъде посрещнат с тържествена церемония в неделя, 2 юни в Бургас. Той ще отслужи литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий“. Посещението на владиката ще започне с шествие от арката на св. Николай Чудотворец към площад „Св. св. Кирил и Методий“ в 16.45 мин. Официалната церемония по посрещането му ще е пред..

публикувано на 02.06.24 в 07:30

Директорът на БНР връчи награда на конкурса "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена"

За XI-ти път в Бургас бяха връчени наградите в Международния филмов и литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. Конкурсът е част от програмата на Младежкия фестивал „Приятелството - смисъл и спасение".   Преди церемонията по награждаването, бе представен емоционален спектакъл. Над 300 ученици от..

публикувано на 01.06.24 в 19:42