Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

53-годишната Гюлсевен е обявена за общодържавно издирване

53 годишната Гюлсевен Шукри е обявена за общодържавно издирване, след като Районната прокуратура в Бургас протестира определението на съда от преди седмица за домашния ѝ арест. Тя е с обвинения за над 10 кражби на дрехи от търговски обекти в Бургас, Варна, Исперих и  Малко Търново. Заради неявяването ѝ днес в съда и  опитът ѝ заедно с дъщеря си да напусне страната през  ГКПП "Дунав мост" - Русе,  прокуратурата разпореди и да бъде открита и принудително заведена в съда на 9 май. Тогава се очаква да стартира делото срещу Гюлсевен. 

Районната прокуратура в Бургас протестира определението на съда от преди седмица за домашния арест на 53 годишната Гюлсевен Шукри, обвинена за извършени от нея над 10 кражби от магазини за дрехи  на различни места в страната. Заради неявяването ѝ в съда прокуратурата разпореди тя да бъде обявена за общодържавно издирване. Служебният ѝ защитник  Иво Ханджиев коментира за БНР Бургас, че опитът ѝ да напусне страната е пресилен,  а мотивите за неявяването ѝ днес, според адвокат Ханджиев са:
"Би трябвало сега към този момент да се намира на адреса, който е посочен от нея за постоянен, в село Свищари, общ.Исперих. Тя, когато е била търсена от полицаите в Исперих, моята подзащитна се е намирала в Хасково, където спрямо нея са извършени процесуално-следствени действия. от служители в Хасково.  По повод евентуалния ѝ опит да напусне страната съм говорил лично с дъщеря ѝ, като тези и действия се преувеличени..." 

Липсата на трудова заетост е посочената причина за кражбите  от адвокат Иво Ханджиев. Последният случай с кражба  на вече издирваната от полицията Гюлсевен Шукри и нейната дъщеря  е точно от преди година, когато са откраднали кожено яке на стойност 350 лв. В получена от Районна прокуратура - Бургас докладна записка от полицията става ясно, че на 21 април  денят, последващ протестираното определение на Районен съд - Бургас, в 23.00 ч. вечерта Гюлсевен  заедно с дъщеря си Филиз, която също е привлечена към наказателна отговорност  за кражбите, са се опитали да пресекат границата на „Дунав мост“ край Русе, разясни и прокурорът по делото Росица Дапчева.

"Наложена е ограничителна мярка да не напуска пределите на Република България, Наложена е от прокуратурата, като гаранция, че тя няма да напусне страната. Точното ѝ местонахождение към момента не ни е известно. Получихме такива данни, за това, че още на следващия ден след освобождаването ѝ тя е направила опит да напусне България. Този неин опит е бил неуспешен. Знаем също, че тя е била издирвана по друг повод в град Хасково от колеги, от след това не знаем нищо за местонахождението ѝ".  

Регистрираните случаи на кражби на Гюлсевен до момента са в Бургас, Варна, Малко Търново и Исперих. Освен, че вече има  заповед за общодържавно издирване, тя ще бъде и принудително заведена в съда, където на 9 май трябва да започне процесът срещу нея.

Чуйте звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Старши комисар Владимир Маринов разяснява подробности за плантацията с канабис.

Полицията задържа мъж за купуване на гласове в Карнобат

Полицията задържа мъж в Карнобат, заподозрян за купуване на гласове. При претърсване у него са намерени лични и дебитни карти, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас ст. комисар Владимир Маринов. Той уточни, че тепърва ще бъдат разпитвани собствениците на картите. Задържаният досега не е имал прояви, свързани с нарушаването на..

публикувано на 03.10.24 в 13:55

15 г. затвор за мъж, опитал да убие купувача на ипотекиран имот

15 години затвор за мъж, извършил опит за убийство, постанови Апелативният съд в Бургас и с решението си потвърди присъдата на предишната инстанция. Престъплението е извършено на 5 април 2022 година. Тогава мъж с инициали П. В. нападнал с метална тръба З. Д. и му причинил черепно-мозъчна травма. Потърпевшият е купувачът на ипотекирания и обявен за..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Задържаха трима в Твърдица

Трима са арестувани при специализираната полицейска акция срещу купуването на гласове в град Твърдица. Полицията проверява схемата – дърва за огрев срещу гласове. Конфискувано е и голямо количество дървесина.  Над 35 кубика незаконно придобити дърва за огрев са конфискувани от частни домове в ромската махала на Твърдица. Комисар  Димитър Кикьов обяви,..

публикувано на 03.10.24 в 11:31

Откриха наркооранжерия във Винарско

Служителите на ОД на МВР Бургас са установили голяма оранжерия за отглеждане на наркотични вещества в село Винарско. Подробности за операцията ще има по-късно днес от директора на бургаската полиция старши комисар Владимир Маринов и зам.-окръжният прокурор Мануел Манев.  Очаквайте още информация!

публикувано на 03.10.24 в 10:41

Следствени действия на пътя Шумен-Карнобат (ОБНОВЕНА)

Възстановено е движението по път II-73 Шумен-Карнобат, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“. По-рано днес АПИ предупреди, че от 11 ч. движението по второкласната пътна отсечка ще става двупосочно в една лента. Посочената причина бе следствени действия на "Пътна полиция". Трафикът се регулираше от "Пътна полиция".

публикувано на 03.10.24 в 10:32
архив

В ход е СПО срещу купуване на гласове в Бургас

В ход е специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, ограничаване разпространението на наркотични вещества и битовата престъпност. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия...

публикувано на 03.10.24 в 08:49

Двама гранични полицаи пострадаха при пътен инцидент снощи

Двама полицаи пострадаха снощи при пътен инцидент, около 19:40 часа, на пътя Бургас-Малко Търново, на разклона за квартал „Крайморие“, съобщи говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева. Лек автомобил, управляван от 49-годишна жена от Бургас, при извършване на ляв завой е отнел предимството на правомерно движещия се джип на "Гранична полиция"...

публикувано на 03.10.24 в 08:41