Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев: Реформите в България са тотален провал

Важните български национални приоритети не бяха задвижени по време на европредседателството. Това каза за БНР - Бургас заместник - председателят на ДСБ Радан Кънев. Темите бяха три - мониторинигът на съдебната система, Шенген и Еврозоната, добави той:
"Категоричен неуспех по тези три теми. То не е неуспех на европредседателството. Наивна илюзия на Борисов беше, че той може да използва председателството да постигне успехи там, където са необходими вътрешни реформи. Бойко си мислеше, че като направи среща за Западните Балкани, може да направи крачка към Шенген. Ами не, не може. Такава крачка се прави с реформи вътре в системата за сигурност. Реформите вътре в България, през цялата година на третия кабинет Борисов, са тотален провал."
Имаше и успехи по време на европредседателството, добави Радан Кънев. Като такъв той посочи и повдигането на въпроса за Западните Балкани. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Временна реорганизация на движението на автомобили в Царево

Днес от 8:30 до 11 ч. ще бъде затворен за движение участъкът от кръстовището на ул. „Михаил Герджиков“ и ул. „Пенека“ до кръстовището на ул. „Крайморска“ и ул. "Тракия". Това съобщи Община Царево. Затварянето се налага поради извършване на неотложен ремонт на сградата на Районен съд Царево.  За този период може да се използва алтернативния маршрут в..

обновено на 23.08.24 в 08:39

Продължава гасенето на пожара между боляровските села Крайново и Голям Дервент /ОБНОВЕНА/

И днес продължава овладяването на пожара между ямболските села Крайново и Голям Дервент, който пламна вчера следобед. В дейностите ще се включат 12 противопожарни автомобила, както и горски служители и доброволци.  „ Продължава гасенето във вътрешността на пожара. Няма опасност за населени места. Пожарът се развива в труднодостъпна местност -..

обновено на 23.08.24 в 08:34

Поморие остава без вода днес заради авария

Водата ще бъде спряна днес ( 23.08.2024 г.) в град Поморие поради авария на главния довеждащ водопровод, съобщават от ВиК. Очаква се смущения да има  от 8 до 18 часа В случай, че аварията бъде отстранена по-рано, водоподаването ще бъде възстановено преди 18 часа, уточняват от водното дружество.

обновено на 23.08.24 в 08:21

Искат удължаване на бедственото положение в община Стралджа заради безводието

С още месец да бъде удължен срокът на  обявеното  в 20 населени места на община Стралджа бедственото положение, поискаха от общинската администрация. „ В средата на юли, заради безводието и безпрецедентни аварии по водопроводната мрежа, кметът Атанас Киров обяви  извънредна ситуация и от тогава е в сила Общинския план за защита при бедствия...

публикувано на 23.08.24 в 07:55

В Приморско ще почистват района около "Стамополу"

Сдружение "Възлюби" и Община Приморско организират в четвъртък, 22 август от 17:15-19:30ч. акция за почистване на района около блато "Стамополу" . Организаторите призовават граждани и гости на Приморско,  както и от фирмите, общинските структури, социалните и културните институции да се включат активно в грижата за чистотата на..

обновено на 22.08.24 в 16:25

"Булевард Демокрация" на 22 август:

Преди по-малко от 3 часа всички разбрахме, че настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще си запази поста, защото така реши президента Румен Радев. Седмите предсрочни парламентарни избори ще бъдат на 27 октомври, но в случай, че  Главчев успее да състави нов служебен кабинет. Мисля, че през последните 10 дни президентът събра най-много откази на..

публикувано на 22.08.24 в 14:53

През октомври започва реконструкция на сградата на община Средец

Шестмесечен ремонт, включващ саниране и поставяне на фотоволтаична система започва на сградата на община Средец. Преди дни кметът Иван Кичев подписа договор с фирмата изпълнител на проекта. Реализирането му ще е с безвъзмездна финансова помощ за близо 1 млн лева по Програмата за развитие на селските райони.  Ремонтът започва в края на..

публикувано на 22.08.24 в 13:32