Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 9 юли

Сцена от "Полицая от Сен Тропе" и борбата на органите на реда с нудистите

Ако си мислите, че плановата икономика е останала в миналото – лъжете се. 10 000 бебета повече трябва да се родят тази година у нас, 2 100 от тях – да са близнаци. Това пишело в плана за изпълнение на демографската стратегия на България за тази година, одобрен от Министерския съвет, информира „24 часа“. Планът на управляващите не е лично да съдействат, да не си помислите нещо, а да дадат 568 милиона лева за стимули. В случая – за еднократни помощи при раждане, за осиновяване и на бременни студентки. Оптимистично звучи, само не знам как ще се осъществи. Да му мислим ние, дето ще трябва да преизпълняваме петилетката за три години.

Докато все още имаме свободно от правене на бебета време, продължаваме с предаването „Булевард Демокрация“ на БНР – Бургас. До 15 ч. – с мен, Мариян Иванов

Ето и акцентите:

-  Основни лекарства за сърдечно – болни бяха спрени от пазара. Какви са причините и какво трябва да направят пациентите? Отговорите – в предаването

-  В коя посока и как ще се разраства Бургас – още за плановете на местната администрация

-  В рубриката „Подводни камъни“ – плажовете с проблеми – на фокус днес. След радоактивният Вромос, за който говорихме в сутрешното ни предаване, днес се пренасяме на „Делфин“ в Ахтопол. Защо продължават споровете между нудисти и наемателя на някогашни плаж за хора без дрехи?

-  В рубриката „Точка ком“ – как да предпазим информация в смартфона си, ако бъде откраднат или ни го хакнат?

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни пишете във Фейсбук, да се свържете с нас в Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 15 ч.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Комплекс от затворен тип за хора с увреждания ще се строи в Мамарчево

Комплекс от затворен тип ще се строи в Мамарчево, съобщиха от община Болярово.  Предвиждат се шест резидентни грижи за пълнолетни лица с интелектуални затруднения и един Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства.  Общината има намерение  услугите да бъдат изградени  в района на бившето училище на терен около 14 дка...

публикувано на 23.08.24 в 09:21

Временна реорганизация на движението на автомобили в Царево

Днес от 8:30 до 11 ч. ще бъде затворен за движение участъкът от кръстовището на ул. „Михаил Герджиков“ и ул. „Пенека“ до кръстовището на ул. „Крайморска“ и ул. "Тракия". Това съобщи Община Царево. Затварянето се налага поради извършване на неотложен ремонт на сградата на Районен съд Царево.  За този период може да се използва алтернативния маршрут в..

обновено на 23.08.24 в 08:39

Продължава гасенето на пожара между боляровските села Крайново и Голям Дервент /ОБНОВЕНА/

И днес продължава овладяването на пожара между ямболските села Крайново и Голям Дервент, който пламна вчера следобед. В дейностите ще се включат 12 противопожарни автомобила, както и горски служители и доброволци.  „ Продължава гасенето във вътрешността на пожара. Няма опасност за населени места. Пожарът се развива в труднодостъпна местност -..

обновено на 23.08.24 в 08:34

Поморие остава без вода днес заради авария

Водата ще бъде спряна днес ( 23.08.2024 г.) в град Поморие поради авария на главния довеждащ водопровод, съобщават от ВиК. Очаква се смущения да има  от 8 до 18 часа В случай, че аварията бъде отстранена по-рано, водоподаването ще бъде възстановено преди 18 часа, уточняват от водното дружество.

обновено на 23.08.24 в 08:21

Искат удължаване на бедственото положение в община Стралджа заради безводието

С още месец да бъде удължен срокът на  обявеното  в 20 населени места на община Стралджа бедственото положение, поискаха от общинската администрация. „ В средата на юли, заради безводието и безпрецедентни аварии по водопроводната мрежа, кметът Атанас Киров обяви  извънредна ситуация и от тогава е в сила Общинския план за защита при бедствия...

публикувано на 23.08.24 в 07:55

В Приморско ще почистват района около "Стамополу"

Сдружение "Възлюби" и Община Приморско организират в четвъртък, 22 август от 17:15-19:30ч. акция за почистване на района около блато "Стамополу" . Организаторите призовават граждани и гости на Приморско,  както и от фирмите, общинските структури, социалните и културните институции да се включат активно в грижата за чистотата на..

обновено на 22.08.24 в 16:25

"Булевард Демокрация" на 22 август:

Преди по-малко от 3 часа всички разбрахме, че настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще си запази поста, защото така реши президента Румен Радев. Седмите предсрочни парламентарни избори ще бъдат на 27 октомври, но в случай, че  Главчев успее да състави нов служебен кабинет. Мисля, че през последните 10 дни президентът събра най-много откази на..

публикувано на 22.08.24 в 14:53