Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургазлии искат Хърватия да е световен шампион по футбол за 2018 г.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хърватия да е световен шампион за 2018 г. по футбол. Това  прогнозират запитаните от нас бургазлии. Според тях очакван резултат от финалната среща с Франция е от 1:0 до 3:2. Най-силна е подкрепата за хърватските национали. По-силен отбор са, щом са стигнали на този етап, но пък Франция е непредвидима, казват футболните фенове.

„Франция ще стане шампион, макар че аз съм за Хърватия… Гледам футбол, но първенството нещо не ми харесва…Очаквам резултат 2:1 за Хърватия… Фенове сме на Хърватия…“

На същото мнение е и Ивайло Рачев, който е представител на Milan Academy Junior Camp за България.

„От това, което показаха хърватите мисля, че заслужават да имаме за първи път световен шампион от нашите ширини. Убеден съм че Хърватия има уникалния шанс и силите да спечелят световната титла.“

Днес от 18.00 ч. в Москва ще се състои мачът между  Хърватия и Франция.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезателките по водна топка на „Черноморец“ с шампионска титла

Състезателният сезон във водната топка за жени до 17 г. завърши с шампионска титла за Бургас. Спечелиха я състезателките на СКВТ „Черноморец“. Във финалните плейофи възпитаничките на треньорите Петър Йонов и Валентин Мартинов играха за златото, след като по-рано в мачовете от Държавното първенство си извоюваха това право с поредица от победи. В..

публикувано на 28.06.24 в 13:16

В Сливен се провежда международният турнир по акробатика „Стефка Спасова“

Второто издание на Международния турнир по акробатика за купата „Стефка Спасова“се провежда в Сливен.  Турнирът е посветен на голямата сливенска състезателка и треньор Стефка Спасова. Тя е първият световен шампион по акробатика заедно с Калинка Лечева при двойките за жени, които на световното в Москва през 1974 г. стават първи и печелят златото...

публикувано на 28.06.24 в 09:06

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

Турция победи Чехия с 2:1 в последен мач от Група "F" на Евро 2024. Успехът класира турците за осминафиналите като втори в групата с 6 точки, докато чехите останаха на последната позиция с една точки и отпаднаха от надпреварата.  Двубоят в Хамбург предложи много емоции на зрителите, а въпреки героичната си игра чехите, които играха с 10 души от..

публикувано на 27.06.24 в 08:33

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

С приключването на мачовете от група "F" на Евро 2024 стана ясна и цялата схема за фазата на директните елиминации, която ще стартира на 29 юни, събота. Последните двойки, които се оформиха, противопоставят дебютанта Грузия на победителя в група "В" Испания, докато завършилият на второ място в група "F" тим на Турция ще срещне..

публикувано на 27.06.24 в 07:01

Ще имаме 45 спортисти на олимпийските игри

Олимпийската делегация на България за Игрите в Париж ще включва 45 спортисти, съобщи председателят на БОК Стефка Костадинова. "Олимпиадата е каймакът за всеки един спортист. Стискаме палци на младите ни талантливи състезатели да разкрият потенциала си и да постигнат мечтите си. Важното е да не се плашат, да имат самочувствие. Всички ние вярваме, че те..

публикувано на 26.06.24 в 14:17

Отдадоха за 30 години две общински спортни бази в Бургас

Бурни дебати в залата на Общинския съвет в Бургас предизвика отдаването на две спортни бази за безвъзмездно ползване за срок от 30 години. Предложението на кмета Димитър Николов е спортното игрище в бургаския комплекс "Изгрев" да се отдаде на  клуб "Локомотив" - Бургас. Срещу ползването на базата, той обещава инвестиции за не по-малко от 85 835..

публикувано на 25.06.24 в 11:44

Стефка Костадинова награди победителите в детския турнир „Футболни звезди на Бургас“ (СНИМКИ)

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и кметът Димитър Николов наградиха победителите в детския турнир „Футболни звезди на Бургас“. Състезанието се проведе в спортния комплекс „Звездичка арена“ в „Славейков“. Всички отбори получиха купи за своето участие в Международния олимпийски ден, който отбелязваме днес...

публикувано на 23.06.24 в 15:16