Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 17 юли

Снимка: АМ

Пет тона нелегална пиячка конфискували митниците във Варна. И в тази държава искаха да ограничат казаните за ракия. Не, че нещо, ама съм пил и от двата извора. Доверявам се повече на вторите. В “Слънчев бряг“, в един китен хотел, ми сипваха нещо, което се водеше водка, от съмнителна бутилка. Ей богу, оживях. Но оживях, защото не пих. Само не знам сега какво ще сервираме на английските пенсионери и тийнейджъри, дошли тук с рекламата за евтин алкохол. Защото е евтин, ама колко е алкохол… Като си спомня, че преди години бяха разбили един свинарник, дето правеха леда за него…

С това високоградусово отклонение започваме днешната ни среща на ефирен адрес „Булевард Демокрация“ на БНР – Бургас. До 15 ч. – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В рубриката „Пoдводни камъни“: защо някои от хотелиерите са против Закона за туризма – мнението на Диана Колчева от „Клуба на хотелиера“ в Несебър

-  И още – как повлия Световното първенство на туризма – интервю с кмета на Несебър Николай Димитров

-  Няма опасения за качеството на питейната вода в село Шарково, категоричен е градоначалникът на Болярово Христо Христов. Проблем излиза с фермерите с избити стопанства и с пасищата, които са наели

-  И друг акцент по темата – пристеснения в Малко Търново, заради опасността от чума по животните, изказа градоначалникът Илиян Янчев

-  Друг анималистичен акцент от Сливенско – глиган нападна туристка. Как се стигна до инцидента и какви са последствията – репортаж по темата

-  Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 15 ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският съвет поиска безвъзмездно прехвърляне на терен за детска градина в Сарафово

Местният парламент гласува Община Бургас да поиска безвъзмездно прехвърляне на държавен терен в кв. Сарафово за изграждане на детска градина по време на днешното си заседание.  Земята е около 5 600 кв. м. и в началото на година за малко не бе пуснат на търг за продажбата ѝ.  Жителите на квартала инициираха подписка и спряха процедурата, обявена от..

публикувано на 25.06.24 в 10:07

59 докладни записки предстои да разгледат бургаските общински съветници

След като нямаше общинско заседание на съветниците в Бургас през месец май заради изборите, днес те се събират за 11 сесия. Предстои да разгледат 59 докладни записки, предвидени са и 13 питания. Заседанието започва в 9 часа, а най-важните предложения, които ще бъдат обсъдени, са свързани с инфраструктурата и икономическо-социални дейности. Ще..

публикувано на 25.06.24 в 08:30
Влакът София - Бургас на централната столична гара.

Бързите влакове от София през Пловдив за Бургас и Варна с променени маршрути

Променя се маршрутът на бързите влакове от София през Пловдив за Варна и Бургас, както и от двата морски града за столицата от днес, 25 юни, съобщи БДЖ. Те ще минават през Филипово, Чирпан и Михайлово вместо през Крумово и Димитровград. Причината е ремонтът с цел модернизация на железния път, контактната мрежа и системите за сигнализация и..

публикувано на 25.06.24 в 08:00
Снимката е илюстративна

18-годишен от Средец се удави на бургаския плаж

18-годишно момче от Средец се удави след скокове в морето от горната кула на моста на бургаския плаж. Скоковете във водата там са забранени, а зоната не е част от охраняемата част на плажа. Тялото на детето е извадено от екип от водолази. Инцидентът е станал в следобедните часове. Заради мътната морска вода спасителите от Северния плаж, които са се..

публикувано на 24.06.24 в 19:35

Областният управител и кметовете на общини призоваха бургаските депутати да работят единно за региона

Областният управител проф. Мария Нейкова проведе днес работна среща с новоизбрани депутати и кметовете от Бургаска област. Кметовете изложиха обстойно проблемите и приоритетите си пред народните представители, а областният управител настоя за институционална подкрепа за реализирането на проектите в област Бургас. „Зад всеки един от вас стоят жители..

публикувано на 24.06.24 в 17:17

Изграждат велоалеята от "Пода" до кв. "Крайморие"

Напредват дейностите по изграждането на велоалеята от Бургас до Крайморие, информира кметът Димитър Николов. В  момента се изгражда продължението на съществуващата велоалея, която да достигне до квартала. Работи се по отсечката между природозащитен център „Пода“ и квартала успоредно на републикански път I-9 “Бургас - Малко Търново“. Очаква се на “Пода”..

публикувано на 24.06.24 в 17:16

Скоро започва реконструкцията на водопровода на Мамарчево и Малко Шарково

Реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на село Мамарчево може да започне съвсем скоро. Днес кметът на Община Болярово Христо Христов и главният счетоводител Атанаска Станчева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за целева държавна субсидия в размер на 8 762 328 лева. Припомняме, че по..

публикувано на 24.06.24 в 16:42