Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Виваком" обвини АПИ за липсата на интернет

Снимка: БГНЕС

Клиенти на „Виваком“ в почти цялата страна останаха без достъп до техните услуги. От няколко часа потребители от Бургас и региона сигнализират за проблем с интернета.

От компанията уточниха, че причината са пожари в съоръжения на ЧЕЗ от изминалите дни и прекъснат оптичен кабел от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Очаква се аварията да бъде отстранена в следобедните часове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен започна фестивал за децата от квартал "Надежда"

Доброволци от 5 държави – Франция, Великобритания, Германия, Румъния и България, организират двудневен фестивал за децата от квартал „Надежда“ в Сливен по случай 1 юни Деня на детето. Учители, университетски преподаватели, студенти и ученици забавляват децата с игри, спорт, музика, представления и танци.  В шатрите, разположени в градинката до жп..

публикувано на 31.05.24 в 17:21

В Бургас посрещат тържествено новия сливенски митрополит Арсений

Новият сливенски митрополит Арсений ще бъде посрещнат с тържествена церемония в неделя, 2 юни в Бургас. Той ще отслужи литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий“. Посещението на владиката ще започне с шествие от арката на св. Николай Чудотворец към площад „Св. св. Кирил и Методий“ в 16.45 мин. Официалната церемония по посрещането му ще е пред..

публикувано на 31.05.24 в 16:15

Транспортната свързаност и Паневропейския транспортен коридор 8 - акцент на международен форум в Бургас

Свързаност на нациите е мотото на международния форум, организиран от Фондация "Конрад Аденауер", който се провежда за втора поредна година в Конгресния център на Бургас. Тази година акцентът е върху транспортната свързаност и изграждането на Паневропейския транспортен коридор 8, който трябва да осъществи връзката на Балканите с европейския пазар...

публикувано на 31.05.24 в 14:56

Локализация през 112 е помогнала за спасяването на двама туристи в Котленския Балкан

Внедрената в "Национална система 112" разширена мобилна локализация (Advanced Mobile Localization - AML) е помогнала да бъдат открити двамата туристи, които които се изгубиха в Котленския балкан в началото на седмицата. Според планинските спасители тя е спестила много време за търсене мъжете, когато е имало риск те да не бъдат открити заради..

публикувано на 31.05.24 в 10:33

Авиобаза Безмер отвори вратите си за безплатни посещения днес

Ден на отворените врати е обявен в авиобаза Безмер днес. Поводът е Международният ден на детето - 1 юни. До 13 часа малките любители на авиацията ще имат възможността да се запознаят отблизо със самолетите Су-25, стрелково въоръжение, летателна екипировка, спасително оборудване и не по малко интересната самолетообслужваща техника  в..

публикувано на 31.05.24 в 10:30

Форум за свързаност Бургас ще се проведе днес в Конгресния център

Фондация Конрад Аденауер България организира Форум за свързаност Бургас 2024 днес от 9:30 до 19 часа в зала Форос на Международния Конгресен Център. Събитието ще бъде открито от Норберт Бекман-Диркес, ръководиел на Фондация Конрад Аденауер България, Н.Пр. Ирене Мария Планк, посланик на Федерална Република Германия в България, Мария Габриел, Европейски..

обновено на 31.05.24 в 08:20

Служебният кабинет увеличи почти двойно таксата за издаване на лична карта

Служебното правителство прие почти двойно увеличение на цените за издаване на лична карта от идната година, както и да отпадне възможността за издаване на безсрочни лични карти на хора на възраст над 58 години. Поскъпването става по искане на МВР с аргумента, че се въвеждат по-модерни документи за самоличност, които съответстват на европейския..

публикувано на 31.05.24 в 07:50