Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зачестили са инцидентите с газови бутилки в Сливенско

Инцидентите с газови бутилки за битови нужди са зачестили през последните три месеца в област Сливен. Това съобщи началникът на Регионалната дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ главен инспектор Владимир Демирев. Причината за инцидентите е зареждане от нерегламентирани места и неизправни бутилки.

Препълването на газовите бутилки за битови нужди е основната причина за инцидентите. Главен инспектор Демирев коментира, че в повечето случаи бутилките се зареждат на газ станции за автомобили, а не на регламентираните места, където има кантари.

“По правило бутилките се пълнят до 80% от техния обем, а това в обикновените газ станции няма как да стане. Това става само с теглене на специализираните такива места“, каза Демирев.

Той коментира още, че през последните два месеца на територията на Сливенска област са възникнали общо 142 пожара, като за същия период на миналата година пожарите са били 328.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

След катастрофа в Сливен, един загинал и трима - в болница

Шофьор е загинал, а тримата му спътници са в болницата в Сливен. Причината за катастрофата е загуба на управлението над автомобила. Две тежки катастрофи с пострадали  са станали в областта от вчера следобед до тази сутрин.  Инцидентът е станал в района на разклона за село Гергевец по главния път Сливен–Ямбол. Малко преди разклона шофьорът губи..

публикувано на 25.06.24 в 14:55
архив

Изслушват свидетели по делото за смъртта на двамата бургаски полицаи

Двама свидетели бяха разпитани в първото съдебно заседание по делото за смъртта на бургаските полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев. Обвиняем за тежко умишлено престъпление е сирийският гражданин с хуманитарен статут на бежанец Омар Аднан.  Случаят е от 25-и август 2022 г., когато Аднан като шофьор на автобус, превозващ нелегални мигранти,..

публикувано на 25.06.24 в 11:56

Митничари намериха контрабандни парфюми и цигари в камион с "пластмасови кофи" в Лесово

Голямо количество контрабандни парфюми и цигари задържаха митническите служители на граничния пункт в Лесово в камион, за който било декларирано, че превозва пластмасови кофи, съобщи Агенция "Митници".  В превозното средство са н амерени 25 619 опаковки парфюми и 69 000 къса (3450 кутии) цигари. Проверката е била извършена на 23 юни в рамките..

публикувано на 25.06.24 в 10:51

Къща изгоря в Котел, в землището на с.Кортен са унищожени 340дка бадемови насаждения

Къща изгоря в гр. Котел, но няма пострадали, съобщиха от полицията в Сливен. За периода от 21 юни до днес екипите на пожарната в Сливенска област са се отзовали на 24 сигнала. Един от сигналите е бил недействителен.  Сигналът за горящата къща е подаден в 23.03  часа на 21 юни. Огънят е обхванал целият покрив на къщата. Унищожени са 100 кв. м. от..

публикувано на 24.06.24 в 11:28
снимката е илюстративна

В Сливен хвана трима да шофират с наркотици, а други двама - пияни

Трима шофьори са заловени да управляват след употреба на наркотици, двама след употреба на алкохол и една катастрофа, сочи статистиката на полицията в Сливен за почивните дни.  Последният случай на заловен, след употреба на наркотици зад волана е от днес в Сливен. Задържан е 27-годишен мъж. Снощи отново в Сливен на булевард „Янко Сакъзов“ е спрян за..

публикувано на 24.06.24 в 11:15

Шофьор с 3,15 промила алкохол се блъсна в крайпътен знак в Съдиево

Заловиха 53-годишен бургазлия да шофира с 3,15 промила алкохол в кръвта. Той се е блъснал с колата си в крайпътен знак в айтоското село Съдиево.  При извършения обиск в мъжа е намерена и иззета свивка със суха зелена тревна маса / марихуана/ с тегло 3,4 грама. Работата по случая продължава.

публикувано на 24.06.24 в 09:26

Моторист е с опасност за живота след катастрофа в Българово

63-годишен шофьор е с опасност за живота след самостоятелна катастрофа в Българово, съобщават от полицията. Инцидентът е от вчера, когато 63-годишния мъж от Разлог навлиза с несъобразена скорост в ляв завой, блъска се в бордюра и пада на земята.  Водачът е настанен в болница в Бургас в тежко състояние, с фрактура на черепа. 

публикувано на 24.06.24 в 09:12