Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета паралелка първокласници за тази година в „Коджакафалията“

Недоволните родители се срещаха няколко пъти с директора през тази година
Снимка: gramofona.com/архив

За тази година ще бъде разкрита нова паралелка в бургаското начално училище „Александър Георгиев Коджакафалията“. Третата паралелка идва и след протести и подписка на родители, чийто деца не можаха да продължат в същото учебно заведение. Причината бе новата Наредба 10, която въвежда райониране. Директорът Михаил Ненов поясни пред БНР - Бургас:

„След като приключи класирането на учениците в Община Бургас, беше направен анализ от институциите и се видя, че има все още незаписани деца в централната градска част. Като и обстоятелствата, че едно от училищата не успя да сформира паралелките си и трябваше децата оттам да бъдат пренасочени към други училища, вече ги мотивира да се стигне до решението да бъде разкрита трета паралелка“

Трета паралелка ще бъде разкрита само за тази година, поясни Михаил Ненов.

Интервю с него можете да чуете в прикачения файл:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Избирателна активност към 11 часа

РИК, 11 часа: 8,03% са гласували за НС, 7,94% за ЕП

С технически проблем в няколко избирателни секции започна изборният ден в област Бургас. До момента има постъпили две жалби  от сутринта във връзка с нарушения на изборния процес. Едната е препратена от Централната избирателна комисия, а другата е по сигнал от пълномощник на коалиция. Към 11 часа избирателната активност в областта за..

публикувано на 09.06.24 в 12:28

В Сливен слаб интерес към гласуването за изборите 2 в 1

Слаб интерес към изборите за Народно събрание и Европейски парламент отчитат секционните избирателни комисии в Сливен. Рекордно нисък интерес се отчита в секциите, в които гласуват жителите на квартал „Надежда“. Там в някои от секциите бяха гласували само членовете на избирателните комисии.  Избирателите коментираха, че нямат проблем с двата типа..

публикувано на 09.06.24 в 12:01

8.03% е избирателната активност за Народно събрание за Бургаска област към 11 часа

8.03% е избирателната активност за Народно събрание за Бургаска област, а за Еворапрламент е  7,94 %. Данните са към 11 часа. Най-много и за двата избора са гласували в община Бургас, а най-малко  в Малко Търново - едва 307 за НС и 301 за ЕП.    В община Приморско са гласували 699 души за НС и 694 за ЕП. В община Камено за НС са гласували 793, а за..

публикувано на 09.06.24 в 11:56

Двойно се увеличава активността и за двата избора към 11 часа

Двойно се увеличава активността и за двата избора към 11 часа, показват предварителните данни от Екзит пул на "Галъп интеренешънъл", агенцията с която работи БНР. 10% е избирателната активност за Парламентарните избори и 10,4%% за Европарламент.

публикувано на 09.06.24 в 11:29

Без сигнали за нарушения протичат изборите в Ямболско

Спокойно протича изборният ден в Ямболска област, до момента няма постъпили сериозни сигнали за нарушения, както и сигнали за проблем с машините. За четирите мандата в района кандидатите за Народно събрание са 155, а до урните имат право да отидат: "По последни избирателни списъци 105 216, за Европейски парламент -103 990", уточни председателят на..

публикувано на 09.06.24 в 10:27

Забавянето в обработката на протоколите идва от неглижиране, смята член на СИК

Николай Янакиев е член на СИК за 4ти път. Въпреки че избора днес е по-сложен според мнозина, той не вижда особени проблеми които биха затруднили членовете на комисиите при броенето и отчитането на вота.  Според него проблемите с надрасканите протоколи и забавянето в отчитането на резултата идва от неглижиране. "Стоят и не водят записки, а..

публикувано на 09.06.24 в 10:15

Гласуването в две от секциите в Истанбул протича спокойно

Гласуването в двете секции в училище "Амбаарлъ"в квартал "Авджълар" в Истанбул протича изключително спокойно. Има възможност за гласуване с машина. За момента активността е слаба и има периоди, когато в секциите няма никакви избиратели. Ето какво казаха две от първите гласували: "Да стане всичко по-хубаво. Всичко е лесно казват хората, които вече са..

публикувано на 09.06.24 в 10:01