Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативният съд в Бургас бе домакин на регионални обучения по проект за повишаване ефективността на правосъдието

Съдии, прокурори и разследващи полицаи от Апелативен район Бургас  участваха в регионално обучение на тема "Процесуални и материалноправни 
въпроси по делата за контрабанда". Лектор по актуалната тема беше Галина Захарова, заместник - председател на Върховния касационен съд и 
ръководител на Наказателната колегия.По време на обучението бе представен доклад от председателя на Апелативен съд – Бургас съдия Деница Вълкова за обобщаване практиката на съдилищата от апелативния район по наказателни дела за контрабанда. Магистратите обсъдиха измененията в НПК, в сила от 05.11.2017 г. Съдията от Върховен касационен съд Албена Бонева представи пред съдиите по гражданско и търговско право актуалните изменения в Граждански процесуалния кодекс. Беше дискутирана и практиката при производствата по Европейска заповед за запор и европейска процедура по искове с малък интерес.


Семинарите са по проект „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието“ по Оперативна програма "Добро 
управление", Дейност 2 „Изпълнение на Програмата за регионални обучения на съдилищата и прокуратурите”.Партньор по проекта е Апелативен съд – Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Премиерът разпореди проверка заради злоупотребите в театрите в Разград и Смолян

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди незабавна проверка на длъжностните лица, които контролират дейността на държавните културни институти във връзка с разкритите фрапантни финансови злоупотреби в разградския театрално-музикален и филхармоничен център и в Родопския драматичен театър в Смолян. В Разград бе установено присвояването..

публикувано на 03.10.24 в 16:46
Старши комисар Владимир Маринов разяснява подробности за плантацията с канабис.

Полицията задържа мъж за купуване на гласове в Карнобат

Полицията задържа мъж в Карнобат, заподозрян за купуване на гласове. При претърсване у него са намерени лични и дебитни карти, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас ст. комисар Владимир Маринов. Той уточни, че тепърва ще бъдат разпитвани собствениците на картите. Задържаният досега не е имал прояви, свързани с нарушаването на..

публикувано на 03.10.24 в 13:55

15 г. затвор за мъж, опитал да убие купувача на ипотекиран имот

15 години затвор за мъж, извършил опит за убийство, постанови Апелативният съд в Бургас и с решението си потвърди присъдата на предишната инстанция. Престъплението е извършено на 5 април 2022 година. Тогава мъж с инициали П. В. нападнал с метална тръба З. Д. и му причинил черепно-мозъчна травма. Потърпевшият е купувачът на ипотекирания и обявен за..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Задържаха трима в Твърдица

Трима са арестувани при специализираната полицейска акция срещу купуването на гласове в град Твърдица. Полицията проверява схемата – дърва за огрев срещу гласове. Конфискувано е и голямо количество дървесина.  Над 35 кубика незаконно придобити дърва за огрев са конфискувани от частни домове в ромската махала на Твърдица. Комисар  Димитър Кикьов обяви,..

публикувано на 03.10.24 в 11:31

Откриха наркооранжерия във Винарско

Служителите на ОД на МВР Бургас са установили голяма оранжерия за отглеждане на наркотични вещества в село Винарско. Подробности за операцията ще има по-късно днес от директора на бургаската полиция старши комисар Владимир Маринов и зам.-окръжният прокурор Мануел Манев.  Очаквайте още информация!

публикувано на 03.10.24 в 10:41

Следствени действия на пътя Шумен-Карнобат (ОБНОВЕНА)

Възстановено е движението по път II-73 Шумен-Карнобат, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“. По-рано днес АПИ предупреди, че от 11 ч. движението по второкласната пътна отсечка ще става двупосочно в една лента. Посочената причина бе следствени действия на "Пътна полиция". Трафикът се регулираше от "Пътна полиция".

публикувано на 03.10.24 в 10:32
архив

В ход е СПО срещу купуване на гласове в Бургас

В ход е специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, ограничаване разпространението на наркотични вещества и битовата престъпност. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия...

публикувано на 03.10.24 в 08:49