Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Отпускаме 27 млн. лв. за нова болница в Ямбол

Снимка: Пресслужба на МС

За довършването на болницата в Ямбол утре ще бъдат отпуснати нужните средства от държавния бюджет, съобщи при посещението си в града премиерът Бойко Борисов. Очаква се лечебното заведение да заработи след година и половина.

Новата болница на Ямбол се строи от  40 години. Според направените проекти за довършването на 8-етажната сграда са необходими 27 млн лева с ДДС.

"Утре ще ви ги гласуваме. Сегашната болница е от павилиони и се пренасят пациентите на ръце - това е недопустимо"

Според министър Кирил Ананиев,  след завършването на новата болница, ще се реши и проблемът с липсата на лекари и медицински сестри.

"Според мен новата болница ще създаде по-добри условия, които ще дадат основание на хората да се върнат. Болницата има нужда от лекари и сестри и те ще бъдат при новите условия, защото едно от техните искания беше, че работят при много тежки условия."

Паралелно с процедурите по довършването на болницата, ще стартира и поръчката за изграждане на спешен център, за който са предвидени 482 000 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Николай Брънзалов

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на Българския лекарски съюз

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на Управителния съвет (УС) на Българския лекарски съюз (БЛС). Това решиха делегатите на 77-ия редовен отчетно-изборен събор на БЛС, съобщи пресцентърът на организацията.  Той е бил предпочетен пред другия кандидат - бившия служебен здравен министър д-р Асен Меджидиев.  За д-р Брънзалов са гласували 252..

публикувано на 28.09.24 в 16:02

Осветяват в златно моста на Бургас в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания

Бургаският мост ще бъде осветен в златно тази вечер и утре в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания, съобщи Община Бургас. Септември е международно признатият месец за осведоменост за рака в детска възраст. Годишната възможност да се разкаже на обществото за въздействието на тази болест върху децата и техните семейства.   За да се насочи..

публикувано на 28.09.24 в 10:20

Българският лекарски съюз избира нов председател

В рамките на 77-мия отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз, който ще се проведе в Пловдив, ще се състои избор за председател на съюза. Вторият мандат на сегашния председател на Съюза д-р Иван Маджаров изтича и по устав той няма право да участва в надпреварата отново.  До момента са ясни две кандидатури  - тази на бившия здравен министър от..

обновено на 28.09.24 в 10:04

Рекорден брой случаи на удавяне през лятото отчита УМБАЛ - Бургас 

Рекорден брой водни инциденти през изминалото лято са завършили фатално, отчита УМБАЛ - Бургас.  48 смъртни случаи вследствие на удавяне показва отчетът на Отделението по съдебна медицина. Това е с десет души повече, отколкото през лятото на 2023 г. и предишни години. Ако данните се разделят на броя дните в активния сезон - юли и август, това означава..

публикувано на 27.09.24 в 10:51

Безплатни кардиологични консултации в Световния ден на сърцето в Бургас

В неделя-29 септември, е Световният ден на сърцето и по този повод за пореден път Община Бургас и Сдружение „Младите лекари“ организират здравен пункт, на който безплатно бургазлиии могат да си измерят кръвното налягане и се консултират по здравни теми с лекари. На място ще има кардиолози, пулмолози и ендокринолози, съобщи за БНР Бургас  д-р Диян..

обновено на 27.09.24 в 09:42

Разследва се случай на лекарска небрежност в гинекологична клиника в Сливен

Окръжната прокуратура в Сливен разследва случай на лекарска небрежност в частна гинекологична болница САГБАЛ „ЕВА”, довела до смъртта на бебе в утробата на майка си. Образувано е досъдебно производство.  За случая съобщиха адвокатите на 31-годишната родилка. Жената е била с четвърта бременност, а детето доносено. По случая се самосезира и..

публикувано на 26.09.24 в 18:33

Кметът Николов подписа договорите за доставка на оборудването за детската болница в Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов подписа договорите за доставка на високотехнологична медицинска апаратура, необходими за работата на клиниките и отделенията на изграждащата се в момента Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести „Света Анастасия“ в Бургас. То ще дойде от най-големите  американски компании за медицинско оборудване и от..

публикувано на 24.09.24 в 17:10