Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатният паркинг в местността Ъгъла до Солниците ще бъде разширен

Повече паркоместа ще има за посетителите на Солниците и на плажа обещават от общинската администрация. В района вече  беше изграден паркинг на общински терен за 80 автомобила, който се предоставя за безвъзмездно ползване от бургазлии и туристите. Статистиката от миналото лято показва, че паркоместата не са достатъчни. Разширението ще бъде в южна посока. В този имот паркират във всякакви посоки, обясни главният архитект Веселина Илиева:

Могат да бъдат извършени мероприятия и да бъде разширен. В момента има предвиден по устройствен план друг паркинг, но не можем да го реализираме, тъй като все още продължават строително-монтажните работи по укрепване на свлачището.През тази територия преминава  временният път на тежката техника.Там няма как да има паркиране. 



   

 

 

   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инвеститор иска да добива строителни материали край Каблешково

Частен инвеститор иска концесия за добив на строителни материали в местността Малка биберна-юг в землището на Каблешково. Това става ясно от писмо от Министъра на енергетиката до Община Поморие.  Заявената площ е близо 380 декара и се намира в непосредствена близост до жилищната зона и до главния довеждащ водопровод за курортния комплекс Слънчев..

публикувано на 28.10.24 в 15:58

Приключи сеитбата в Бургаско

Сеитбата в Бургаско е приключила. Липсата на валежи, обаче не се отразява добре на посевите, това съобщи Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите: „Нямаме дъжд вече 20 дни, никакъв дъжд със стопанско значение. Това предизвиква едно „шарено“ поникване на пшеницата. Не е поникнала на 100 %, това..

публикувано на 28.10.24 в 08:40

Българският бизнес ще има нужда от близо 262 хиляди работници и специалисти

С над 4 пъти  се превишава броя на заявените потребности от работна сила в сравнение с броя на регистрираните безработни в област Бургас. Тази тенденция е в сила и във Варна и София-град. Това показват резултатите от проучването на потребностите от работна сила, което Агенцията по заетостта проведе в периода май - юли, съвместно с областните комисии по..

публикувано на 24.10.24 в 15:02

Минималната заплата е механизъмът, с който правителството влияе на работодателите

Размерът на минималната работна заплата не следва да се обвързва с необходимите, според синдикатите, средства за  месечна издръжка,  посочи социалният министър Ивайло Иванов и допълни, че в момента е в сила правилото минималното възнаграждение да е 50 на сто от средната заплата за страната. Минималната работна заплата е единственият механизъм, с..

публикувано на 24.10.24 в 14:20

КНСБ: 2616 лв. са необходими на тричленно семейство за месечна издръжка

1454 лева на месец са необходими на един работещ, за да се издържа, а за тричленно семейство от двама възрастни и едно дете сумата е 2616 лева. Това сочат най-новите данни на Института за социални и синдикални изследвания и обучение на КНСБ за третото тримесечие на годината. В сравнение със същия период на миналата година, разходите нарастват..

публикувано на 24.10.24 в 11:47

Минималната заплата става 1077 лв.

Минималната работна заплата се увеличава от 933 лв. на 1077 лв. от януари 2025 г. Това реши Министерският съвет.  Увеличението е с 15,4%. Решението на правителството е в изпълнение на промените Кодекса на труда, с които беше предвидено минималната заплата да е 50% от средната за страната. По-високият размер на минималната работна заплата ще..

публикувано на 23.10.24 в 14:41

Турция е сред най-предпочитаните дестинации за посрещане на Нова година

Турция е сред най-предпочитаните дестинации за посрещане на Нова година. Въпреки това се отчита ръст на желаещите да празнуват и в Гърция, обясни Евелина Пулева, която е заместник-председател на бургаската регионална туристическа камара. Повечето офертите са за дните от 29 декември до 1 януари. Първи се пада сряда и хората трябва да си вземат..

публикувано на 24.10.24 в 09:15