Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последен ден от посещението на ветрохода на "Грийнпийс" в Бургас, разгледайте го!

Днес е последния ден от посещението на легендарният ветроход на „Грийнпийс“  Rainbow Warrior в Бургас. Посланието му е за чиста енергия и използване на възобновяеми източници. Корабът гостува в България рамките на европейското турне "Заедно за климата". Целта на тура е освен да информира, да предизвика и реални промени в политиките за справяне с климатичната криза. Ветроходът може да бъде посетен от 10 до 13 ч. и от 15 до 16 ч.

От 10:00 ч.. ще се проведе Световно кафене - "Как да променим енергийната система?" , от 11 ч. и от 16 часа ще се играе представлението за деца и възрастни "Прахоляшка в Черното кралство". В 15 часа е началото на форума "Енергийни решения" – Бургас. Събитията са напълно безплатни и отворени за всички желаещи!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Петя Петрова, началник на РУО - Бургас.

Четири жалби след матурата по английски в Бургас (обновена)

Четири жалби са подадени в Регионалното управление на образованието след държавния зрелостен изпит по английски език, съобщиха от звеното към Министерството на образованието пред БНР - Бургас. В тях се твърди, че учениците не са чували записа на текст, по който е трябвало да отговарят на въпроси в теста си. Въпросната част формира 25% от оценката им...

публикувано на 20.05.24 в 16:20

Укритие в резерват "Атанасовско езеро" е отворено за посещение и фотоизложба

Укритие за наблюдение на птици в поддържан резерват "Атанасовско езеро" ще бъде отворено за посещение и разглеждане на фотоизложба на известния фотограф Богдан Боев - автор с международен принос и множество награди за популяризиране опазване на дивата природа. Това ще е възможно от днес до сряда 22 май 2024 г. Фокусът ще е върху важността на „Натура..

публикувано на 20.05.24 в 14:01
През април Сдружение

"Православен зов" се надяват и тези избори за Сливенски митрополит да бъдат касирани

След като Епархийските избиратели избраха Знеполския епископ Арсений и Мелнишкия епископ Герасим да участват в избора за Сливенски митрополит, от сдружение "Православен зов" се надяват и тези избори да бъдат касирани, заради недействителни бюлетини. Велина Димитрова от сдружението коментира, че вече на всички е ясно защо предните избори са били..

публикувано на 20.05.24 в 13:12

Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда

Националната агенция за приходите (НАП) получи поредна награда за Портала си с електронни услуги за развитие на иновативни решения в ИТ областта. Отличието е в категорията Innovation Of The Year („Иновация на годината“) в класацията #TechElite. На церемонията по връчването на наградите от страна на НАП присъстваха директорите на дирекциите „Обслужване“..

публикувано на 20.05.24 в 09:49

В Сливен започва подаването на заявления за прием в първи клас

Община Сливен напомня, че от днес започва подаването на заявления за прием в I клас за учебната 2024/2025 година, а срокът за записване след първото класиране се удължава до 6 юни. До края на юни ще се извършат три класирания. Свободните места за кандидатстване ще бъдат обявени до 12 часа днес, a от 13 часа системата ще бъде отворена за регистрация..

публикувано на 20.05.24 в 09:17

Ремонтират ул. „Константин Величков“ в Бургас в понеделник

Временна организация на движението на автомобили ще бъде въведена днес,  от 08:00ч. до 17:00 ч. по бургаската ул. „Константин Величков“, в района на бл. 20 в ж.к. „Лазур“, съобщават от Общината. Причината е  извършването на строително-ремонтни дейности по пътната настилка. Лентите за движение по улицата ще бъдат затваряни на етапи. Преминаването на..

обновено на 20.05.24 в 07:42

Избрани са двамата кандидати за митрополити на Сливенската епархия /ОБНОВЕНА/

Знеполския епископ Арсений и Мелнишкия епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели за надпреварата за митрополит на Сливенска епархия. За Арсений са гласували 26 души, а за Герасий 25, обяви наместника на сливенския митрополит и председател на изборната комисия Варненския митрополит Йоан. Петима души са подписали протокола от избора с..

обновено на 19.05.24 в 17:10