Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината ще оспорва част от дълговете на ПСФК „Черноморец“ АД

Община Бургас ще се включи в процедурата по несъстоятелност на акционерното дружество „Черноморец“. Това посочи пред БНР-Бургас началникът на правния ѝ отдел Златина Георгиева. Ще се опитаме да опазим имуществото си – стадиона, но към момента няма опасност то да бъде продадено, защото е под възбрана, каза тя и добави:

„Всяка една претенция, на всеки един кредитор, може да бъде оспорвана с отделни искове. Всички претенции, за които има възможност, ще бъдат оспорвани, защото и в решението, с което съдът открива производството, пише, че има цесии, вземания, които са от прехвърляния между дружества, които са, според нас, свързани лица. Община Бургас, освен че ще предяви претенции като кредитор, ще оспори всички възможни вземания на други кредитори, за които, по някакъв начин, има вероятност да отпаднат“

Милиони са вземанията, за които два кредитора, претендират, че дружеството им дължи. Общината е има такива на стойност поне 1.5 милиона лева и ще претендира за тях по време на процедурата, уточни Златина Георгиева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 300 000 къса контрабандни цигари задържаха на МП Лесово

Голямо количество от 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари в пластмасови бидони откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово при проверка на товарен автомобил. Контролните действия са извършени в рамките на провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД..

публикувано на 18.09.24 в 14:18
снимката е илюстративна

Специализирана полицейска операция по улиците на Бургас

Специализирана полицейска операция се извършва на територията на Бургас. Тя е по повод Деня без загинали на пътя, който се отбелязва днес в цялата страна.  "Специализираната полицейска операция включва изкарването на допълнителни екипи по пътищата, пешеходните пътеки, по магистралата имаме засилено присъствие, т.нар. линеен контрол. През почивните..

публикувано на 18.09.24 в 11:52

Ден без загинали на пътя

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя и се отбелязва в цялата страна. Той е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция.  Инициативата се провежда за поредна година в рамките на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември. Мотото на кампанията е "Остани жив, пази живота". Целта е..

публикувано на 18.09.24 в 08:55

Сириец се удави в Приморско

74-годишен сирийски гражданин се е удавил на плаж ММЦ в Приморско, съобщават от полицията.  Сигналът е подаден на 17 септември около 13:50 часа. Мъжът е бил постоянно пребиваващ в София.  Тялото му е откарано за аутопсия в държавната болница в Бургас. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Приморско.

публикувано на 18.09.24 в 08:10

Бургазлия си поръча компаньонки, те го обраха

37-годишен бургазлия е подал сигнал в полицията, че е бил обран от две компаньонки, които поканил в дома си.  Около 07.30 ч., след като жените си тръгнали, той установил, че от дома му липсват 50 лв., чифт златни обеци с тегло около 3 гр., преса за коса, сешоар, маркови слънчеви очила и други вещи на стойност около 2 000 лв. Двете бургазлийки..

публикувано на 17.09.24 в 11:42

Хванаха мъж докато се грижи за конопените си растения

42-годишен мъж от с. Равда е задържан от полицията, в момент на полагане на грижи за посадени конопени растения. Насажденията са били  в района на Бургаски солници. Иззети са общо 24  растения с височина от 50 см. до 200 см., торове и пособия за отглеждането им. По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 17.09.24 в 11:32

Какво да правим със старото двигателно масло

Непрекъснато увеличаващият се брой на автомобилите в градската среда поставя и сериозния въпрос какво да правим със старото двигателно масло. Правилното му третиране след неговата смяна е от особено значение за опазването на околната среда от замърсяване.  По тази причина Община Бургас, съвместно с Организацията по оползотворяване на отработени..

публикувано на 17.09.24 в 09:42