Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Португалският Ед Шийран и Виктория Георгиева откриват Дните на Португалия в Бургас

Снимка: YouTube

Дните на португалската култура започват днес в Бургас с концерт от 19.30 часа на откритата сцена „Охлюва“. 

Джоел Тавареш, известен като португалския Ед Шийран  и звездата от българския Х-фактор - Виктория Георгиева излизат на сцената довечера. Певицата сподели:

"С Джоел миналата година имахме участие заедно в София, където дойдоха представители от Португалското посолство. Много ни харесаха и казаха, че ни искат за португалските дни в Бургас. 
Той прави свои песни, наистина невероятен певец, пее със страшно много емоция. Ще се опитаме и заедно да направим нещо на португалски."

Дните на Португалия в Бургас и в неделя отново на сцена "Охлюва" от 20.30 часа, когато известни бургазлии като Георги Русев, Ясен Димитров, Пени Ставрева, Гергана Великова, Петя Стойкова и други, ще пеят и танцуват португалска музика.

В двата дни са предвидени и три филмови прожекции, както и безплатен урок по португалски език. Той ще бъде в неделя от 19:00 часа в Морското казино. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Предстоят дни на португалската култура в Бургас

В  Бургас на 20-ти юли започват дните на португалската култура. За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижат Джоел Тавареш, известен като португалския Ед Шийран и звездата от българския Х-фактор - Виктория Георгиева. Концертът е с начало..

обновено на 19.07.19 в 17:48
ВИЖТЕ ОЩЕ

Център „Алеф” обявява XII-ия Международен литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”

Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” дава старт на дванадесетото издание на Международния литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. Темата, по която младите автори ще трябва да сътворят своите..

публикувано на 27.09.24 в 17:00

Недялко Йордов разказва за Реджеб Кюпчу в Дома на писателя

  Поетът от турски произход Реджеб Кюпчу, който прекарва последните години от живота си в Бургас, никога не е ходил в Турция. Това разказа пред БНР – Бургас поетът и драматург Недялко Йорданов, с когото са били близки приятели. Заедно с Христо Фотев..

публикувано на 27.09.24 в 14:36

Над 130 участници идват за фестивала на арменската култура ,,Ереван в Бургас"

Третото издание на ,,Ереван в Бургас", което ще се проведе в неделя - 29 септември, ще посрещне самодейни и читалищни състави от Бургас, Русе, Варна, Хасково, Комотини (Гърция) и Букурещ (Румъния) Фестивалът ще обедини творчеството на повече от 130 деца..

публикувано на 27.09.24 в 12:56

Български илюстратори на детски книги с изложба в Бургас (ОБНОВЕНА)(снимки и видео)

Селекция от илюстрации, направена специално за 61-ия Панаир на детската книга в Болоня, гостува в Бургас. Изложбата „Радост, тъга и надежда. 25 български илюстратори на детски книги“ се открива днес от 18:00 часа в Центъра за съвременно изкуство и..

публикувано на 27.09.24 в 18:15

В Сливен канят: Запиши се в “Предизвикателството” и развий таланта си за киното

Филмови ентусиасти на възраст между 16 и 23 години могат да се включат безплатно в тридневно кино-приключение в зала “Сливен” от 4 до 6 октомври, съобщават от общината. „Предизвикателството“ е уникална възможност за всеки, който се интересува от света..

публикувано на 27.09.24 в 09:03

Карнобат празнува днес

Карнобат отбелязва днес своя празник. В програмата за деня са предвидени празнична света литургия и концерт.  А утре е началото на  тридневния Балкански фестивал на изкуствата. Днешните събития започват в 8 часа в храм „Св. Йоан Богослов“,..

обновено на 26.09.24 в 16:08

И Министерството на културата подкрепя конкурса за режисьори "Борислав Чакринов"

Шестима са участниците в конкурса за режисьори на името на Борислав Чакринов, дългогодишния директор на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска". В момента се четат техните предложения. Името на победителя ще стане ясно през декември. И..

публикувано на 26.09.24 в 09:50