Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден до пладне" - на 17 август

Снимка: karacitours.bg

Напрежението покрай НАП-лийкс и чумата по свинете започна да намалява. Така е у нас – всяко чудо за три дни. Ще мине време и дори ще забравим за тези проблеми и скандали, докато дойдат следващите. Които и тях ще забравим и „колелото на времето“ продължи да се върти.

На този фон, наградихме Пламен Георгиев, който доби скандална популярност покрай работата на т. нат. Антикорупционна комисия и с апартамента си, с дипломатечески пост във Валенсия. Разни зевзеци подмятат, че е наказание, защото в испанския град имат проблеми с канализацията и лятото доста понамирисвало. Направо си не е работа да излезеш на терасата. Ако имаш такава.

В Сливен, болен мозък, намиращ се в човек, изнасили и уби седемгодишно дете. В Бургас, група млади вандали, чупят, нападат и стрелят посред бял ден. Пияни, а някои – и друсани. Каквото и да кажа тук, все ще е малко.

На този фон, БДЖ се похвали с единственият по рода си, уникален и неповторим локомотив, изрисуван с графити. Взе разстоянието от София до Бургас за около 6 часа. 6! А един читател написа във Фейсбук – страницата ни, че емблемата на държавата е този остарял и амортизиран влак. Може и да е прав…

Това е обзорното седмично предаване „Ден до пладне“. До 12 ч. – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Мъртвото вълнение взе жертви и тази година, а туристи продължават да пренебрегват него и съветите на спасителите.

-  Скандално обществено обсъждане на проекта за център за временно съхраняване на опасни битови отпадъци в Созопол. Какво притеснява хората от с. Атия?

-  Защо се стигна до масово измиране на риба край Руенското село Ръжица, кой и защо източи язовира?

-  Развитието на терена на бившето военно летище край село Равнец е сред актуалните теми през последните дни. Миналата седмица общинският съветник Константин Бачийски представи своята идея за превръщането на Равнец в свободна икономическа зона. От Община Бургас имат други планове

-  В лошо състояние ли е единственият в Европа Дендрариум край Приморско и кой се грижи за него?

-  Остров Света Анастасия отбеляза на 15 август  храмовия си празник. С хоро, много музика и поетичен рецитал туристическият комплекс изненада туристите, решили да посетят в този ден единственото обитаемо късче земя по Българското Черноморие.

-  Несебър също празнува през изминалата седмица на 15 август. Градът на ЮНЕСКО  посрещна  десетки хиляди туристи, които са привлечени от морето и културно - историческото му наследство.

-  Хиляди българи ще се включат днес във възпоменателния събор в „Петрова нива“ край Малко Търново

-  Документален филм за Георги Баев, уникални кадри от ателието на художника, представи през изминалата седмица Недялко Йорданов в Бургас.

-  Бели полярни вълци, бели кенгура, платинени лисици, миещи мечета  радват многобройните посетители в  бургаския  лицензиран зоопарк. Как собствениците му се грижат за тях през лятото?

-  За първи път от създаването си финалът на традиционната ветроходна регата „Кор КарОли“ ще бъде даден утре в Бургас.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 12




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балотаж между митрополитите Григорий и Даниил

На балотаж между Врачанския митрополит Григорий и Видинския митрополит Даниил ще бъде избран новият български патриарх, показа преброяването на бюлетините на делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор в София, предаде БТА. Резултатите от гласуването съобщи наместник-председателят на Светия синод - Врачанският митрополит..

публикувано на 30.06.24 в 11:15

140 делегати избират български патриарх

Новият български патриарх ще бъде избран днес от четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор, който започва от рано сутринта. Гласуването трябва да приключи на обяд, а в 14.30 часа се очаква да бъде обявено името на новия глава на Българската православна църква. След това той ще бъде въдворен като патриарх с тържествена..

публикувано на 30.06.24 в 07:39

Петровден е

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители. Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят послания, в които се разясняват християнските ценности и правилата на църковния живот. "Църквата..

публикувано на 29.06.24 в 10:07

Крайморие празнува днес

Община Бургас и Народно читалище „Петър Янев 1939“ ви канят на празника на квартал „Крайморие“.  Веселбата ще започне в 10.30 ч. на плажа в „Крайморие“ с посрещане на самия морски бог Нептун! Ще има спортни занимания, много игри и плажни забавления. От 19.30 ч. заповядайте на празничен концерт на лодкостоянката, където ще пеем с Преслава..

публикувано на 29.06.24 в 08:44

Иван Гюлев: Най-натоварени са сега входовете и изходите на Бургас

Бургас се включи с различни инициативи за поредна година в отбелязването на Националния ден за безопасност на движението по пътищата. През 2023-та, в страната са станали 6989 ПТП с 525 загинали и близо 9100 ранени. Две трети от тях са в населени места. От всички смъртни случаи 96 са на пешеходци. Началникът на отдел "Пътна безопасност" в Община..

публикувано на 29.06.24 в 09:00

Затварят улици в района на капаните на Северния плаж заради триатлон

За четвърта година Бургас посреща стотици състезатели по триатлон, които ще се борят за призовите места в първото за сезона състезание от календара на Българска асоциация по триатлон. Арена на събитията ще бъдат Северен плаж, алеята към квартал „Сарафово“ и улица „Поморийска“. Стартът бе даден тази сутрин.  За безпроблемното протичане на..

обновено на 29.06.24 в 07:53
Мостът в Бургас.

Община Бургас след смъртоносните скокове от моста: Монтирали сме камери, инспектори наглеждат района

"Община Бургас е монтирала камери, а инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" винаги са наглеждали Моста и са помагали на МВР, ако се наложи примерно проверка на документи или задържане. Защото общинските инспектори нямат такива правомощия като истинската полиция.  На Моста също така са поставени спасителни пояси",..

публикувано на 28.06.24 в 15:41