Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиниха легионера Иван Пачелиев за убийството в Орешник

Окръжната прокуратура в Ямбол обвини бившият легионер Иван Пачелиев за убийството на медицинския фелдшер от тополовградското село Орешник.

37- годишният Пачелиев е обвинен в умишлено умъртвяване на 72- годишния Димитър Факирев. Събрани са достатъчно доказателства за повдигане на обвинението, въпреки отказа на заподозрения да съдейства на следствието, посочи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

За това, че е причинил смъртта на лице медицински специалист при и по повод изпълнение на служебните му задължения. Престъпление по чл. 116 от НК

Наказанието за това престъпление е.

От 20 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор ли доживотен затвор без замяна

Жертвата многократно е прободена с хладно оръжие, но засега мотивите за убийството остават неясни, очакват се и резултатите от назначените експертизи. Мярката на Пачелиев е удължена на 72 часа, като предстои да бъде поискана постоянна мярка за задържане.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шофьор с 3,13 промила катастрофира в Тънково

В Районното управление в Несебър е получено съобщение за лек автомобил, който е катастрофирал самостоятелно, преобърнал се в канавката, в землището на село Тънково. Установено е, че колата с бургаска регистрация е управлявана от 36-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Несебър. Водачът е тестван за употреба на алкохол, дрегерът е отчел - 3,13..

публикувано на 30.09.24 в 09:06

В Айтос блъснаха пешеходка

Инцидентът е станал на площад „Пазарен“ в Айтос, пред дом №6, съобщи бургаската полиция.  Товарен автомобил със сливенска регистрация, управляван от 26-годишен шофьор при движение на заден ход е блъснал движещата се по пътното платно 69-годишна жена, от руенското село Преображенци.  Жената е с опасност за живота, настанена е за лечение в болница..

публикувано на 30.09.24 в 08:55

Специализирана полицейска акция срещу купуване на гласове в Бургас (ОБНОВЕНА)

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и с конвенционалната престъпност, се провежда в момента на територията на два квартала в Бургас, съобщи полицията. Проверяват се частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва..

обновено на 30.09.24 в 08:36

Последен ден за коригиращи данъчни декларации

Крайният срок за подаване на коригиращи данъчни декларации изтича днес - 30 септември. Законът позволява при откриване на неточност в подадената вече данъчна декларация за доходите от предходната година, до 30 септември еднократно да се подаде коригираща декларация. Тази възможност е валидна както за физическите лица, които трябваше да..

публикувано на 30.09.24 в 07:35

Три годишно момиченце почина след удар от кола в село Дебелт

Три годишно момиченце почина след като бе блъснато от кола в село Дебелт. Инцидентът е станал о коло 18.17 ч. днес, уточниха от Од на МВР.  Детето е ударено от лек автомобил, управляван от 38-годишен бургазлия, при движение по неасфалтиран път в ромската махала на селото.  Спешната помощ е пресращнала автомобила на родителите, в който е било качено..

обновено на 28.09.24 в 20:27

Съдът постанови за Живко Бъчваров парична гаранция от 5 000 лева

Бургаският окръжен съд постанови парична гаранция от 5 000 лева за Живко Бъчваров , срещу когото е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на двама души. При тежкия пътен инцидента на 26 септември на бургаската улица "Крайезерна" загинаха съпрузите от квартал „Долно Езерово“ Данка и Георги Манакови. Трети човек, който се е..

публикувано на 27.09.24 в 18:28
адм. ръководител на Окръжна прокуратура в Бургас Георги Чинев

До 15 години затвор за шофьора, убил двама пешеходци на ул. "Крайезерна"

Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 22 годишния шофьор, който затисна с микробуса си в товарен автомобил трима пешеходци. При пътния инцидент загинаха семейство мъж и жена, които се придвижваха по уличното платно към безмитна зона, където работят. Шофьорът е задържан, като предстои..

публикувано на 27.09.24 в 16:14