Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът отстрани от длъжност директора на БАБХ Бургас

Снимка: zonaburgas

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност петима служители в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас, сред които и директора Георги Митев.

През август 2019 г. те бяха привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи от собственици на търговски обекти - за да не бъдат проверявани и да не им бъдат съставяни актове за административни нарушения.

Съдът прие за основателно искането на Прокуратурата за отстраняване от длъжност на обвинените, за да не могат да заличават или манипулират доказателства, както и да влияят на свидетели, чиито разпити предстоят.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Обжалват рекордната гаранция на Георги Митев

Георги Митев ще обжалва наложената му рекордна гаранция, в размер на 150 000 лв., научи БНР-Бургас. Тя бе определена от прокуратурата спрямо началника на Агенцията по храните в Бургас, на когото бяха повдигнати обвинения за лидер на..

публикувано на 30.08.19 в 11:11
Георги Митев (с черната блуза) по време на инспекция в

Георги Митев е освободен от ареста

Освободиха от ареста началникa на Областната дирекция по безопасност на храните Георги Митев, научи БНР-Бургас. Предявено му е работно обвинение , но се очаква Специализираната прокуратура да даде повече информация. Спрямо Георги Митев не е искана..

публикувано на 29.08.19 в 11:32

Седем души са задържани при вчерашната акция в Агенцията по храните в Бургас

Спецслужбите задържаха шестима служители на Областната дирекция по безопасност на храните при вчерашната акция, съобщи БНТ . Директорът на службата също е отведен за разпит в полицият.а. Заместник-главният прокурор Иван Гешев е съобщил, че се разследва..

публикувано на 29.08.19 в 08:45

Акция на ГДБОП в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас (обновена)

Акция на ГДБОП се провежда в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас. Сградата се пази от жандармерия и външни лица не се допускат в нея. Според очевидци от рано сутринта се извършват претърсвания на кабинети. Директорът на..

обновено на 28.08.19 в 11:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

Туристка е в тежко състояние след падане от увеселително влакче в Слънчев бряг

42-годишна украинска туристка е паднала от увеселително влакче в луна парк в Слънчев бряг, съобщават от полицията.  Инцидентът се е случил на 30 юни около 20:15 часа. Жената е паднала от около 7 метра височина и е настанена в реанимацията на..

публикувано на 01.07.24 в 09:04

Тялото на млад мъж изплува в Созопол

Тялото на млад мъж изплува в Созопол.  Предполага се, че то е на 35-годишнен турист от София, който влязал в морето в петъчния следобед, за да помогне на давеща се жена. Тя плувала въпреки предупредителния червен флаг и започнала да се дави...

публикувано на 30.06.24 в 17:18

Малолетни потрошиха 85 надгробни плочи в Нова Загора

85 надгробни плочи в гробищния парк на Нова Загора са били разбити от малолетни вандали. Вандалският акт е извършен вчера около 17.00 часа. Нанесените щети са в процес на установяване. По случая са задържани няколко малолетни момчета на възраст..

публикувано на 30.06.24 в 16:03

ВАС отмени заповедта за обявяване на защитена местност „Залив Корал“

Върховният административен съд отмени заповедта на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов от 2022 г., свързана с обявяването на защитена местност „Залив Корал“ в района на Лозенец. Делото е образувано по 3 жалби – на две търговски..

публикувано на 28.06.24 в 17:15
снимката е илюстративна

Почина младият мъж, който пострада с тротинетка в Средец

Почина младият мъж, който пострада при управлявление на електрическа тротинетка в Средец, съобщават от полицията. Пътният инцидент стана на 13 юни. Тогава 29-годишният мъж загубил контрол при преминаване през гумен ограничител и катастрофира самостоятелно...

публикувано на 28.06.24 в 07:42

Катастрофа блокира движението към Созопол

Катастрофа е блокирала движението към Южното Черноморие. Верижно са се ударили няколко коли в отсечката след първата бензиностанция и ПЦ"Пода"в посока към Крайморие. Задръстването е огромно. Тези, които искат да пътуват на юг, трябва да минат през"Меден..

публикувано на 27.06.24 в 17:52

Кола се запали и изгоря напълно на АМ „Тракия“ до Карнобат

Кола се запали и изгоря напълно на АМ „Тракия“ преди отбивката за Карнобат.  Инцидентът е станал около 2 часа следобед, информират от полицията.  56-годишният шофьор и двете му спътнички са невредими. Те напуснали автомобила преди да се запали,..

публикувано на 27.06.24 в 15:50