Елегантен подарък на всякакви нива-от корпоративно до чисто интимно романтично, това прави шоколадът едно от най-предпочитаните допълнения към коледните дарове, смята Бела Бенова, която работи в специализиран бутик. От 10 години тя прави дегустации в страната, популяризирайки нетрадиционни и екзотични вкусове:
„Шоколадът е удобен за всякакви опаковки и форми, декорации и дори скулптури. Има достатъчно трайност. В последните години разнообразието от вкусове е колосално. Има специални серии, които акцентират на коледно-новогодишните вкусове - канела, кардамон, портокал, различни червени плодове.“
Бела Бенова пътешества по света, за да открива нови вкусове шоколад. Понякога те шокират и самата нея. Такива са находките й през 2019-та-в Естония, Литва и Финландия, където й предложили шоколад със сушено пушено месо от лос и сладко изкушение със специален вид скакалци, които се отглеждат за целта. Признава, че още не се е престрашила да ги опита. Там явно хората не слагат граници пред въображението си, коментира Бенова.
У нас очакванията й са насочени към 2020 година, когато български производител ще пусне на пазара шоколад със син цвят.
Шоколадът, от който не се пълнее, е този, който съдържа 100% какао. В него няма захар, но е предизвикателство към сетивата. Всеки шоколад, който е с естествени съставки, не е вреден, добавя още експертът.
Как се прави шоколадово фондю може да чуете в звуковия файл.Има ли съкровища в Сливенския край? В миналото много хайдути са бродили в района и много злато и оръжие има заровено. Най-известна е местността Злостен, котелско. За нея се носят какви ли не легенди - за Вълчан войвода и неговото несметно богатство, за монетарници и за хайдушки съкровища. Всичко това поражда и нуждата да бъде намерено. Много иманяри..
Родителите често се изправят пред дилемата как да изберат най-доброто за своите деца, особено когато става въпрос за облекло. Качествените детски дрехи не само изглеждат добре, но и осигуряват комфорт и издръжливост, важни за активния живот на малчуганите. Но как да разпознаем истински качествените стоки сред морето от опции на пазара? Нека..
Извънредният и пълномощен посланик на Унгария в България Миклош Борош през тази седмица специално посети Бургас, за да се включи в инициативата на Регионалния музей "Езикът на кухнята: дипломация, история, култура". Дипломатът е от една година в България. Той сподели, че любимият му сладкиш е с ванилов крем, като тестото му е доста подобно..
Първата коледна инициатива в страната тръгна от Бургас през 2007 година. Близо две десетилетия бургазлии обединиха усилия и настроение в украси на входове, блокове и общи пространства. Едномесечната кампания "Да украсим Бургас" е с краен срок 15 декември. Условието за участие е да се създаде атрактивна коледна украса и да се направи снимка или кратко..
След слабото начало на груповия лов на дива свиня в Странджа отчитат добър отстрел. За последните два излета ловците в ловното сдружение Малко Търново са повалили над 15 животни. В сдружението в граничния град членуват 14 ловни дружини. Както обикновено с откриването на сезона на 5 октомври ловците излизат в планината. Късметът им се..
С изложба и кулинарна демонстрация Унгария представи своята кухня и традиции в Етнографския музей в Бургас. Пълномощният й посланик Миклош Борош откри експозицията „Сладки посланици“. В посещението си той беше придружаван от директора на Институт Лист - Унгарският културен институт в София Сандра Мишкеди. Проявата е част от..
Една бъдеща звезда на модната индустрия представихме в предаването "Ева в неделя". Фатме Хасан е трети курс специалност "Мода" във филиала на НХА в Бургас. Наскоро тя се нареди сред победителите в международния конкурс "CROPS" на Feeric Hub. Тази година конкурсът събра 204 модни илюстрации на 34 студенти от 16 университета и 8 държави...