Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специализираната прокуратура настоява за отстраняването от длъжност на Николай Димитров

Снимка: БНР Бургас

Специализираната прокуратура внесе протест срещу решението на Специалиализирания наказателен съд, с което магистратите отказаха да отстранят от длъжност кмета на Несебър Николай Димитров. 

Делото за разглеждането на внесения протест е насрочено за 14-и януари. След освобождаването от ареста на Николай Димитров той пое задълженията си, но според прокуратурата като кмет може да повлияе на свидетели по делото срещу него. 

Николай Димитров и още 3-а представители на местната власт са обвинени в престъпления срещу изборните права на гражданите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Съдът отказа да отстрани от длъжност кмета на Несебър

Специализираният наказателен съд отказа да отстрани от длъжност кмета на Несебър Николай Димитров . Определението не е окончателно и подлежи на протест от страна на прокуратурата, съобщава БТА. Николай Димитров е обвинен за участие в престъпна..

публикувано на 06.01.20 в 09:33

Специализираната прокуратура поиска отстраняване от длъжност на Николай Димитров

Специализираната прокуратура поиска отстраняването от длъжност на кмета на община Несебър Николай Димитров, обвинен като ръководител на организирана престъпна група за престъпления срещу изборните права на гражданите. На 23 декември 2019 г...

публикувано на 03.01.20 в 10:31

Кметът на Несебър Николай Димитров пое задълженията си

Кметът на Несебър Николай Димитров пое задълженията си, след като дни преди Нова година беше освободен от следствения арест. В момента той е в кабинета си, но охраната не допуска никой в общината.  Николай Димитров заяви, че няма да прави изявления. Той..

публикувано на 02.01.20 в 15:57

Николай Димитров поема кметските си задължения в Несебър

Николай Димитров поема задълженията си като кмет на Несебър, след като в края на 2019-а беше освободен от ареста . Това стана възможно, тъй като прокуратурата не е протестирала наложената от Специализирания наказателен съд парична гаранция от..

публикувано на 02.01.20 в 07:54

Освободиха от ареста кмета на Несебър (ОБНОВЕНА)

Кметът на Несебър е освободен от ареста, реши Специализираният наказателен съд (СНС). Той е пуснат с по-лека мярка  - парична гаранция в размер на 50 хиляди лева на 27 декември.  Димитров бе задържан преди 2 месеца, 4 дни преди местния вот с..

обновено на 30.12.19 в 20:31

Оставиха в ареста кмета на Несебър Николай Димитров

Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на първата съдебна инстанция, с което мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на кмета на Несебър Николай Димитров бе измемена в по-лека. Апелативните съдии мотивираха..

публикувано на 20.12.19 в 11:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 9000 кутии контрабандни цигари откриха в LED панели на ГККП Лесово

Близо 9000 кутии контрабандни цигари откриха служители на митнически пункт Лесово в LED панели за осветление, превозвани с товарен микробус. Проверката е извършена при провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на..

публикувано на 03.07.24 в 09:55

Кола на 48-годишен бургазлия изгоря тази нощ в жк „Изгрев“

Автомобил на 48-годишен бургазлия изгоря тази нощ на паркинг до блок 86 в комплекс „Изгрев“. Сигналът за пожара е подаден около 1 часа.  Установено е, че лекия автомобил изгорял в двигателния отсег и арматурното табло в купето.  Причините за..

публикувано на 03.07.24 в 08:58

Потушиха пожар в помещение за спално бельо в хотел в Слънчев бряг

Три помещения са засегнати след пожар в хотел в Слънчев бряг през нощта на 2 юли, съобщават от полицията.   Няма пострадали туристи или хора от персонала.  Огънят е възникнал в помещение за спално бельо. За осигуряване безопасността на гостите се..

публикувано на 03.07.24 в 08:20

Заработи Оперативна група за противоминни действия в Черно море

Оперативната група за противоминни действия в Черно море започна своята работа. Корабите на България, Румъния и Турция ще подсигуряват корабоплаването в териториалните си води.  От началото на войната до март тази година експертите от..

публикувано на 02.07.24 в 17:06

Моторист и пътничка в автобус са в болница, след два пътни инцидента в Бургас

Моторист е в болница, след като е бил блъснат около бургаската гара от автомобил управляван от 22-годишен бургазлия. Младият шофьор е правил обратен завой. 21-годишният мотоциклетист е със съчетано счупване на лакътна кост и лъчевата кост. Той е настанен..

публикувано на 02.07.24 в 09:26

Джип с мигранти катастрофира край Петолъчката

Джип с мигранти е самокатастрофирал около 20 часа  на пътния участък между село Зимница и пътен възел „ Петолъчката“. В колата са пътували 10 мигранти, седем са настанени в ямболската областна болница, а трима са транспортирани до болницата в Сливен...

публикувано на 01.07.24 в 21:55

Пред съда се изправят двамата обвинени в производство на наркотици в с. Гълъбец

Задържаха под стража двама, обвинени в производство и притежаване на наркотици с цел разпространение. Амфетаминът и метамфетаминът са открити  в гараж към къща в село Гълъбец. Задържаха в Слънчев бряг пласьор на амфетамини Определението на..

публикувано на 01.07.24 в 16:12