Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5000 лв е дал частен дарител за закупуването на предпазни средства на лекарите в Средец

2000 лв са изплатени на  медицинските заведения в община Средец. Това стана ясно след днешната среща, на която присъства и кметът на Иван Жабов. Общата изплатена сума от началото на годината е достигнала за МЦ 1 – 10 000 лв, за МБАЛ – 4 000 лв.

По-рано кметът на община Средец Иван Жабов изрази притеснението си от състояние на МБАЛ – Средец и Медицински център. Той е направил проверка в резултат на сигнали, които е получил от граждани за ниското ниво на предоставените медицински услуги и занижената хигиена в лечебното заведение.

От срещата стана ясно, че ще бъдат изпълнени исканията на лекарите за назначаването на хигиенист на пълен работен ден в основната сграда на болницата. Ще се осигури и служител от звено „Общински ред и сигурност” за осигуряване на пропускателен режим.

Подсигурени са и хора за оказване на помощ при преустройство на помещения в МБАЛ, които да бъдат използвани при нужда. Служители от ОП „Озеленяване, благоустройство и честота” ще почистват двора на болницата.


Дарение от 5000 лв е направил частен дарител за закупуването на предпазни и хигиенни средства за около 30 служители на МБАЛ, 12 души от МЦ 1, както и за личните лекари. 

От Община Средец съобщават, че всеки, който иска да направи дарение, може да го стори на следната банкова сметка:


Община Средец ЮРОБАНК КЛ. БУРГАС 

IBAN BG42 BPBI 7937 8487 4488 44
BIC BPBIBGSF вид плащане 445100

Следващата среща ще се състои на 31.03.2020 г. от 12 часа


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Кметът Иван Жабов: Притеснен съм от състоянието на болницата и медицинския център в Средец, не са взети мерки за дезинфекция и хигиена

Кметът на община Средец Иван Жабов е притеснен от състояние на МБАЛ – Средец и Медицински център. Той е направил проверка в резултат на сигнали, които е получил от граждани за ниското ниво на предоставените медицински услуги и занижената..

публикувано на 25.03.20 в 16:54
ВИЖТЕ ОЩЕ

Представят монографията „Бежанският въпрос в българо - турските отношения и установяване на източнотракийски бежанци в България"

Историкът Иванка Делева ще представи през следващата седмица монографията си „Бежанският въпрос в българо-турските отношения и установяването на източнотракийски бежанци в България през периода 1913 – 1925 година“. Автор на тематичното изследване е..

публикувано на 07.07.24 в 14:00

Обявена е обществена поръчка за саниране на 30 блока в Бургас

Община Бургас обяви обществена поръчка за саниране на 30 многофамилни жилищни сгради. Те са в комплексите Меден рудник, Изгрев, Славейков и Лазур. Прогнозната стойност на поръчката, без включен ДДС, е  64 535 107,83 лева . В обхвата на поръчката са..

публикувано на 07.07.24 в 10:40

Рекорден брой участници в благотворителния плувен маратон организиран от "Онкоболни и приятели"

160 са участниците, които ще се включат в благотворителния плувен маратон, който се организира от сдружение „Онкоболни и приятели“. Броят им е най - голям досега в седемгодишното провеждане на инициативата и двоен в сравнение с миналата година...

публикувано на 07.07.24 в 07:30
Фрагмент от спектакъла „Един от нас“, посветен на интеграцията на хора от аутистичния спектър, по сценарий и под режисурата на Камелия Славейкова.

Фондация ще посредничи за професионалната интеграция на хора с аутизъм

Нужни са законови промени, за да могат хората с аутизъм и конкретно с Аспергер да работят. Посредничество и подкрепа в намирането им на работа е една от целите на  фондация“ "Аутизъм. Съдействие за професионална интеграция-АСПИ". Неин учредител..

публикувано на 06.07.24 в 16:11

63 са гнездата на белия щъркел в община Сливен

Стабилна остава популацията на белия щъркел в Сливенско. Това сочи статистиката, след като Община Сливен отново се включи в Международното преброяване на белия щъркел. На всеки 10 години, в над 40 страни по света, се провежда мащабното..

публикувано на 06.07.24 в 15:15

Поставят 2919 нови лампи в община Поморие

Проектно предложение на Община Поморие получи одобрение за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. То е за „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – Покана 2“ и е за инвестиции в системи за външно изкуствено..

публикувано на 06.07.24 в 08:38
Снимката е илюстративна

Над 150 коли ще участват в ретро парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе днес в Бургас. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на  Сдружение авто мото-клуб "Ретро".Събитието ще започне  от..

обновено на 06.07.24 в 08:34