Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На "Флората":

Ретро хитове ще изпълнят солистите на Държавната опера

Зажаднели сме за срещи с публиката, казва сопраното Нона Кръстникова



Незабравими ретро хитове ще изпълнят солистите на Държавна опера – Бургас в Експозиционен център „Флора“. Това ще се случи на 3-ти юли, от 19.30 часа, като част от Ретро уикенда организиран от Община Бургас.

В програмата на концерта в петъчната вечер са включени както емблематични песни на Франк Синатра, така и френски шансони, италиански канцонети, любими мелодии. В градината на Експо център „Флора“ ще имате възможност да чуете сопраното Людмила Михайлова, с Over The Rainbow. Известната музикална тема е по музика на Харолд Арлен от филма „Магьосникът от Оз“.

Мария Цветкова-Маджарова, сопран, ще представи френските песни, характерни с финес, елегантно отношение към живота, изисканост и красива мелодика: Les chemins di l’amour /Пътищата на любовта/, “Светлините на града“ от Франсис Пуленк и Youkali – танго-хабанера от Курт Вайл.

Сопраното Нона Кръстникова ще чуем в изпълнение на: Sarabaya Johnny  и Funeral Blues, също от немския композитор Курт Вайл, и Johnny от Бендажмин Бритън. 

Йоана Кадийска, мецосопран, ще изпълни Je ne t’aime pas /Не те обичам/ от Курт Вайл и Man I Love /Мъжът, когото обичам/ от Джордж Гершуин, две заглавия, които звучат като оксиморон, като закачка към публиката. 

Яни Николов, тенор, ще изпее красивата италианска канцонета Parlami D’ Amore Mariu на Чезаре Биксио. Баритонът Бранимир Недков ще представи “Бианка” от Коул Портър и обичаната песен от 70-те години Parla Piu Piano на Нино Рота.  Йордан Христозов, баритон, ще бъде в амплоа не само на певец, а и на китарист – с  „Горещо е“ от американския композитор Коул Портър. Басът Диман Панчев ще чуем в изпълнение на Besame Mucho от Веласкес и Strangers In The Night, eдна от най-обичаните песни на Франк Синатра. 

За емоционален финал на концерта „Ретро“ солистите на Държавна опера – Бургас са избрали „Алабама“ на Курт Вайл. В ретро програмата участват и певци от хора на Бургаската опера. На рояла – Дария Кръстева. 

Чуйте в звуковия файл интервю със сопраното Нона Кръстникова 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Автопарад, DJ парти и кулинарни изкушения ви очакват на Ретро уикенда тази седмица

Ретро уикенд предстои в Бургас. Той ще се проведе от  3 до 5 юли. Н азад във времето ще ни върне двудневното парти с DJ Ryaz в парк "Минерални бани". Ретропарадът на автомобили също ще предложи приятни емоции на бургазлии и гостите на града...

обновено на 01.07.20 в 10:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

Център „Алеф” обявява XII-ия Международен литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”

Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” дава старт на дванадесетото издание на Международния литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. Темата, по която младите автори ще трябва да сътворят своите..

публикувано на 27.09.24 в 17:00

Недялко Йордов разказва за Реджеб Кюпчу в Дома на писателя

  Поетът от турски произход Реджеб Кюпчу, който прекарва последните години от живота си в Бургас, никога не е ходил в Турция. Това разказа пред БНР – Бургас поетът и драматург Недялко Йорданов, с когото са били близки приятели. Заедно с Христо Фотев..

публикувано на 27.09.24 в 14:36

Над 130 участници идват за фестивала на арменската култура ,,Ереван в Бургас"

Третото издание на ,,Ереван в Бургас", което ще се проведе в неделя - 29 септември, ще посрещне самодейни и читалищни състави от Бургас, Русе, Варна, Хасково, Комотини (Гърция) и Букурещ (Румъния) Фестивалът ще обедини творчеството на повече от 130 деца..

публикувано на 27.09.24 в 12:56

Български илюстратори на детски книги с изложба в Бургас (ОБНОВЕНА)(снимки и видео)

Селекция от илюстрации, направена специално за 61-ия Панаир на детската книга в Болоня, гостува в Бургас. Изложбата „Радост, тъга и надежда. 25 български илюстратори на детски книги“ се открива днес от 18:00 часа в Центъра за съвременно изкуство и..

публикувано на 27.09.24 в 18:15

В Сливен канят: Запиши се в “Предизвикателството” и развий таланта си за киното

Филмови ентусиасти на възраст между 16 и 23 години могат да се включат безплатно в тридневно кино-приключение в зала “Сливен” от 4 до 6 октомври, съобщават от общината. „Предизвикателството“ е уникална възможност за всеки, който се интересува от света..

публикувано на 27.09.24 в 09:03

Карнобат празнува днес

Карнобат отбелязва днес своя празник. В програмата за деня са предвидени празнична света литургия и концерт.  А утре е началото на  тридневния Балкански фестивал на изкуствата. Днешните събития започват в 8 часа в храм „Св. Йоан Богослов“,..

обновено на 26.09.24 в 16:08

И Министерството на културата подкрепя конкурса за режисьори "Борислав Чакринов"

Шестима са участниците в конкурса за режисьори на името на Борислав Чакринов, дългогодишния директор на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска". В момента се четат техните предложения. Името на победителя ще стане ясно през декември. И..

публикувано на 26.09.24 в 09:50