Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БГ уикенд в Бургас с Teen Boom Fest, Локум фест, джаз и фолклор

| обновено на 04.09.20 в 11:26

Teen Boom Fest, Локум фест, джаз и фолклор ни очакват този уикенд в Бургас. Разнообразните събития са част от тематичния БГ уикенд, организиран от Община Бургас.

С огромен интерес млади хора от цялата страна очакват първия по рода си Teen Boom Fest, който ще срещне публиката с най-актуалните български блогъри, влогъри, инфлуенсъри и звезди от музикалната сцена - Дара, Павел и Венци Венц, Vessou, Кристина Дончева, Торино и Пашата, Venzy, Митко Петров, Чоко и други.

Атрактивното събитие без аналог ще се проведе на 4 и 5 септември.

По същото време Графична база "Тодор Атанасов" ще е домакин на Локум Фест 2020 - Локумена революция. Това музикално събитие ще предложи забава с настолни игри, седянки до зори, благотворителна кауза, а самата сцена участниците ще изградят сами с доброволчески труд и помощ.

5 септември ще е денят с най-много партита в бургаските клубове. В парк "Минерални бани" ще има БГ Парти с DJ Ryaz, който е подготвил дълъг плейлист с най-доброто от българската музика. Всички плажни барове ще работят на пълни обороти, а заведението до Моста ще добави към програмата си стендъп шоу с Устата.

На 6.09 ще се хванем на Голямото хоро на Бургас, защото "Съединението прави силата". От 11:30 часа на площад "А. Сиреков" (пред сградата на Община Бургас) Ансамбъл "Странджа" ще зарадват любителите на фолклора с концерт, в който ще участва и самата публика. В празничния ден Историческата експозиция на Бургаския музей ще бъде отворена с вход свободен. Тя се намира на улица "Лермонтов" 31 и представя историята на града от праисторията до наши дни.

Дългият уикенд ще завърши на 7 септември с последното събитие от "Джаз в Бургас". Концерт на Ангел Заберски Биг Бенд ще зарадва меломаните на откритата сцена в Експозиционен център "Флора". Началото е в 20:00 ч., а билети се продават на касата на Часовника.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриват XVIII-я международен младежки фестивал "Музите" в Созопол

Международният младежки фестивал-конкурс на изкуствата "Музите" се открива днес В Созопол. Това е 18 – тото му издание. То ще се проведе в 5 дневни сесии, разделени на всички видове изкуства, от 5 до 15 юли.  В него ще се включат над 1000 участници между 5 и 35-годишна възраст от 12 държави, съобщи Яна Георгиева от организаторите:..

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Грамофонът в Бургас отново става сцена на изкуствата

Летен детски празник около Грамофона ще се проведе днес в Бургас. Осмото издание на събитието „Петъчен Грамоfon - Булевардни пърформанси в сърцето на лятото“ стартира в 10 часа с артистични акции, предлагащи  на децата възможност да се включат в инициативата „Да дадем нов живот на старите грамофонни плочи“, да рисуват Грамофона и моменти от празника, а..

обновено на 05.07.24 в 07:29

Отменя се представлението "Моето мъжко момиче" в НХК тази вечер

Представлението “Моето мъжко момиче", което трябваше да се играе от 19:00 часа в Културен дом НХК се отменя, съобщават организаторите.  Те поясняват, че в сички билети могат да бъдат върнати от местата, които са били закупени.

публикувано на 04.07.24 в 12:27

Редакторите на "Море" със заявка за нови рубрики и визия на списанието

Бургаското списание "Море" е с нова визия и нови редактори - Добрина Топалова и Бина Калс. Това е вторият брой за тази година и първо издание след избора на ново ръководство на Сдружение "Бургаска писателска общност", което издава списанието с финансовото съдействие на Община Бургас. За акцентите в  обновената концепция и подбора на автори,..

публикувано на 04.07.24 в 11:36

В продажба са билетите за конкурса "Бургас и морето"

Два формата на "Бургас и морето" ще представят тази година българската авторска музика в края на юли. Освен традиционния Национален конкурс за песен "Бургас и морето", Община Бургас стартира и конкурс за млад изпълнител "Бургас и морето". Новият формат е своеобразно продължение на запазената марка на конкурса и е насочен изцяло към подкрепа и откриване..

публикувано на 03.07.24 в 16:28
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени на концерта по повод 10 години БНР Бургас през 2022 година.

Лятното турне на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" пристига в Бургас

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" пристигат в Бургас с лятното си турне и с новия си албум. Заглавието и на двете е "!Удивителни Въпросителни?". Музикантите ще се качат на сцената на Летния театър в Бургас тази вечер от 20:30 минути. Според изпълнителят, първият сингъл "Заедно сами " е подготвил появата на албума, но самият албум..

публикувано на 03.07.24 в 11:34

Изложба разказва за символиката в българските пафти

Изложба „Пафтите – вселена от знаци“ ще бъде открита днес в Етнографската експозиция в Бургас. Тя гостува от Регионалния исторически музей в Русе и в нея са представени пафти от края на 19 и началото на 20 век. Представени са  39 ювелирни закопчалки за колан от колекция от над 200 чифта.  Коланните украшения са част от традиционното..

публикувано на 03.07.24 в 11:05