Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край средецкото село Граничар се е разгорял отново

Пожарът край средецкото село Граничар се е разгорял отново заради силните пориви на вятъра, съобщи за БНР Бургас кметският наместник там. В момента горят 50 дка от боровата гора, която е в непосредствена близост до българо-турската граница. 
Огънят е обхванал общо 2000 дка широколистна и борова гора. До този момент са изгорели шест необитаеми къщи и стопанските постройки, както и две обитаеми къщи.
На място има три пожарни екипа, изпратена е и високопроходима техника. С нея ще се прави просека, за да се спре разпространението на огъня. В гасенето му са се включили и 55 служители от държавно и общински горски стопанства, десет затворници и десет доброволци.

Припомняме, че пожарът избухна вчера около обяд като с променлив успех бе локализиран в отделни зони. Днес той отново се е разгорял поради силните пориви на вятъра. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Пожар гори в село Граничар, има изпепелени къщи /ОБНОВЕНА/

Голям пожар гори в момента в средецкото село Граничар. Огънят тръгва от центъра, но заради бурния вятър и смяната на посоката му се  разраства. Има изгорели къщи. Огънят възниква около 13 часа, но заради поривистия вятър бързо тръгва в различни..

публикувано на 14.09.20 в 19:05
ВИЖТЕ ОЩЕ

75 надгробни плочи в гробищния парк на Нова Загора са разбити от малолетни

75 надгробни плочи в гробищния парк на Нова Загора са били разбити от малолетни в събота. По случая са задържани няколко момчета на възраст между 9 и 11 години , съобщиха от полицията в Сливен. Те са отведени в РУ-Нова Загора и с тях е проведена..

публикувано на 01.07.24 в 15:04

Издирват мигрантите, пътували в автобуса, причинил смъртта на двама полицаи

ДАНС и миграционните служби трябва да издирят сирийските мигранти, които са пътували в автобуса блъснал полицейски автомобил и причинил смъртта на двама бургаски полицаи. Това разпореди Бургаският окръжен съд по делото, в което обвиняем е сирийският..

публикувано на 01.07.24 в 12:11

Задържаха мъж след стрелба от автомобил на магистрала "Тракия"

31-годишен бургазлия е задържан, след като е стрелял от колата си по друг водач на автомагистрала "Тракия". Инцидентът е от вчера, а причината за изстрела е засичане по пътя, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. В автомобила в посока Бургас, е..

обновено на 01.07.24 в 10:40

Шофьорка кара с 3,47 промила в Приморско, блъсна се в друг автомобил

45-годишна жена от Приморско, поради неспазване на дистанция, е блъснала лек автомобил, управляван от 41-годишен бургазлия, съобщават от полицията.  Случаят е от 30 юни около 16:15 часа на улица "Съединение" в Приморско.  Жената е..

публикувано на 01.07.24 в 10:25
Снимката е илюстративна, архив

Жена е с опасност за живота след катастрофа на АМ "Тракия"

25-годишна жена от Велинград е с опасност за живота след като катастрофира самостоятелно на автомагистрала "Тракия" при км. 321+800 м.  Инцидентът е станал на 28 юни около 19:34 часа, посочват от полицията.  Жената губи контрол над..

публикувано на 01.07.24 в 09:16

Туристка е в тежко състояние след падане от увеселително влакче в Слънчев бряг

42-годишна украинска туристка е паднала от увеселително влакче в луна парк в Слънчев бряг, съобщават от полицията.  Инцидентът се е случил на 30 юни около 20:15 часа. Жената е паднала от около 7 метра височина и е настанена в реанимацията на..

публикувано на 01.07.24 в 09:04

Тялото на млад мъж изплува в Созопол

Тялото на млад мъж изплува в Созопол.  Предполага се, че то е на 35-годишнен турист от София, който влязал в морето в петъчния следобед, за да помогне на давеща се жена. Тя плувала въпреки предупредителния червен флаг и започнала да се дави...

публикувано на 30.06.24 в 17:18