Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Бургас планира оптимизиране числеността на личния състав

Община Бургас планира да извърши промени в своята структура, с които да се оптимизира числеността на личния състав и намаляване на бюджетните разходи.

Предвижда се закриване на ОП "Спортни имоти" и ОП "Озеленяване и благоустройство "Зелени асистенти", а ОП "Общински имоти" да обедини дейностите, които досега се извършват от трите предприятия.  

Също така се предлага ОП "Туризъм" да поеме управлението на досегашните дейности, изпълнявани от Отдел "Туристически политики и дейности", ОП "Туризъм", ОП "Морски знаци" и общинското радио. Вследствие на това преструктуриране четирите отделни структури ще престанат да съществуват като отделни звена.

Друго структурно изменение касае преминаването на Младежкия културен център под управлението на ОП "Летен театър фестивали и концерти".

Общинският съвет ще гласува и предложение да се създаде Общинско предприятие "Обреден комплекс". Идеята е то да поеме дейностите, които са извършвани от "Обреден комплекс" ЕООД, като бъдат разширен териториалния им обхват. Предприятието ще поддържа всички гробищни паркове на територията на общината.

В резултат на тези промени "Обреден комплекс" ЕООД, ще бъде прекратено чрез ликвидация, ще се прекрати и договорът за концесия с общината, въз основа на  който дружеството оперираше гробищния парк.  

На предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде гласувано Община Бургас, която е собственик на 72,68 процента от дяловете в "Бургасинвест", да предложи на останалите съдружници да придобие дяловете им. Това са общините Айтос, Карнобат, Камено, Несебър, Средец, Сунгурларе, Созопол и Царево.

Придобиването на 100 процента от собствеността ще даде възможност за сливане на "Бургасинвест" с търговското дружество "Чистота" ЕООД. То има звено със сходна дейност на "Бургасинвест" и при евентуално обединяване на двете дружества ще доведе до оптимизиране на административните разходи и по-ефективно управление на техните ресурси, което от своя страна ще позволи извършването на нов вид дейности. 

Предложенията за извършване на промените ще бъдат разгледани от Общинския съвет на предстоящата сесия през месец декември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Созопол представи приоритетите за курорта пред министъра на туризма

Приоритетите за Южното Черноморие обсъдиха министърът на туризма Евтим Милошев и кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев.  За Созопол е важно да развива туристически продукт извън сезона, подчерта кметът Янакиев. Той представи новата инициатива на администрацията за месец на културата през септември и  фестивала „О, солената риба“ през..

публикувано на 02.06.24 в 21:35

Министърът на туризма Евтим Милошев на визита по Южното Черноморие и Странджа

Министърът на туризма Евтим Милошев ще посети днес Южното Черноморие и Странджа, съобщават от Асоциация "Рафаел - инфо, култура и туризъм", по чиято покана е визитата. Програмата на посещението му започва от Созопол и ще продължи през южните морски курорти Приморско, Китен и Царево, а вечерта на 3 юни ще посети нестинарските игри в село..

публикувано на 02.06.24 в 08:31

Община Поморие е готова за туристическия сезон

Община Поморие в готова за летния сезон, приключват основните ремонти, които протичат по улиците „Княз Борис“ и „Мусала“. Това посочи зам.-кметът Янчо Илиев в открито студио на БНР Бургас в Поморие. "Там се привършва един светофар, който ще допринесе за сигурността на движението, за пешеходците. Приключва и пробивът, който е на ул."Европа" и..

публикувано на 01.06.24 в 15:47

Министърът на туризма ще посети Южното Черноморие и Странджа утре

Министърът на туризма Евтим Милошев ще посети Южното Черноморие и Странджа утре по инициатива на Асоциация "Рафаел - инфо, култура и туризъм", съобщават от организацията.  Програмата на посещението му започва от Созопол и ще продължи през южните морски курорти Приморско, Китен и Царево, а вечерта на 3 юни ще посети нестинарските игри в село Българи...

публикувано на 01.06.24 в 13:57

КЕВР утвърди: 8% по-скъп газ през юни

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за юни в размер на 59,55 лв. за мегаватчас без такси и налози. Повишението е на цената е с малко над 8% спрямо май, посочват от енергийния регулатор. "Независимо от повишаването на цената на природния газ с малко над 8% анализът  показва, че „Булгаргаз“ е осигурил благоприятна..

публикувано на 01.06.24 в 13:35

Граждани и фирми могат да участват в създаването на Енергийна общност в Бургас

Граждани и фирми могат да участват в създаването на Енергийна общност в Бургас. Тя заедно с община Бургас ще инвестира в изграждането на фотоволтаична централа, която ще бъде  поставена върху покрива на плувния басейн "Арена ОЗК". Участниците ще могат да вложат от 750 до 10 000 лева, а лихвата, която ще им носи дивиденти, ще е 3..

публикувано на 30.05.24 в 16:19

Бургаски екскурзоводи също се обявиха против становището на КЗК

Екскурзоводи от цялата страна са възмутени от становище на Комисията за защита на конкуренцията, което беше публикувано миналата седмица. В него се посочва, че нормативната уредба, регулираща дейността им, съдържа ограничение на конкуренцията. В становището пише, че всеки може да направи подробно проучване на забележителностите на даден град..

публикувано на 30.05.24 в 15:31