Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки деца се включиха в конкурса за коледни картички „Рождество Христово"

Въпреки тазгодишните пандемични условия Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие отново проведоха превърналия се в традиционен конкурс за коледна картичка - "Рождество Христово".

В конкурсната надпревара се включиха много деца и ученици от бургаските детски градини и училища.

Използваните техники и материали бяха разнообразни и интересни, но всяка една от тях е с послание към хората да бъдат по-добри и да съхранят топлината на празника и уюта в домовете си.

Поради така създалата се ситуация с Ковид-19, церемония по награждаване на участниците в конкурса няма да се проведе. Наградите ще бъдат изпратени в детските заведения и училищата между 16 и 21.12.2020 г.

Картичките ще бъдат предоставени на храмовете "Света Богородица" и "Св.св. Кирил и Методий".

Отличените творби можете да видите в онлайн изложба на сайта на ЦПЛР- Бургас на: https://www.odk-burgas.com/bg/content/rezultati-ot-konkurs-za-koledna-kartichka-rozhdestvo-hristovo-2020 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

15 нови младежи са включени в менторската програма "Скритите таланти на България"

Операция „Плюшено мече“ и тази година продължава да реализира менторската си програма в подкрепа на даровити младежи в неравностойно положение. Те са лишени от родителска грижа или живеещи в рискова среда. Програмата предоставя достъп до уроци, курсове, ментор, психологическа подкрепа, материали, пособия, екипировка, участия в различни..

публикувано на 06.10.24 в 17:30

Кампанията "От мама за мама" зарадва с дарения десетки семейства в неравностойно положение

Кампания "От Мама за мама" за поредна година реализираха две бургазлийки с големи сърца – Кристина Иванова и Теодора Златева. Те организират и провеждат специализираното търговско изложение за бебешки стоки и продукти "Бебе Зона" в Бургас. Част от него е и дарителската кампания за вещи и консумативи, които предоставят безвъзмездно..

публикувано на 06.10.24 в 17:00

Цветан Панайотов - майсторът на бижута от анодиран алуминий

Цветан Панайотов е интересен творец, професионален лютиер, открил удоволствието да пресъздава и въплъщава със забележителна изтънченост и съвършенство инструменталната форма в бижута. Те се отличават със съвременен дизайн, изчистена линия и перфекционизъм. Панайотов е завършил училище по приложни изкуства, специалност „Дърворезба”. По-късно..

публикувано на 06.10.24 в 13:00

Красив графит преобрази фасадата на още една сграда в Бургас

Сдружение „Посока Бургас“ и графити артистът Esteo за трети път обединиха усилията си за облагородяване на градската среда в Бургас. Този път фасадата зад спирка „Гладстон“ на бул. "Сан Стефано" е преобразена с ново цветно изображение.   „Проектът е част от инициативата „Изкуство за изкуството“, която цели не само да разкраси обществените..

публикувано на 06.10.24 в 11:00

Над 200 възстановчици и стотици гости на средновековния събор в Сливен

Осмият средновековен събор „Помни славата“ в Сливен събра над 200 възстановчици и стотици гости от страната и чужбина.  Атрактивното събитие се провежда на крепостта „Туида“ и ще продължи и утре. Откриването бе съпроводено с грандиозни сценични изяви на група „Freija“, изпълнителката DJ Monitta и артистите от огнено и светлинно шоу „Палячи“...

публикувано на 05.10.24 в 15:38

В крепостта "Туида" започва съборът "Помни славата"

Осмият тридневен средновековен събор „Помни славата“ започва днес в крепостта „Туида“ в Сливен. Фестивалните дни ще бъдат наситени с много демонстрации на средновековни битки, конна езда, оръжие, бит и храни.  В първият фестивален ден основно вниманието ще бъде насочено към младите хора, каза управителят на крепостния комплекс Мая Иванова. „На..

публикувано на 04.10.24 в 12:28

Кашпи с фрази на известни бургазлии са разположени из морския град

Върху 24 кашпи, които са по проект GoGreenRoutes, в който Община Бургас е партньор, финансиран от програма HORIZON 2020 са поставени табели с вдъхновяващи фрази на известни наши съграждани.  Инициативата е на Клуба на философите в Бургас. Визията на табелите е създадена от творците на Филиала на НХА в морския град.  На всяка табела има философски..

публикувано на 04.10.24 в 09:35