Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санираха блока, в който се взриви трафопост

| обновено на 07.06.21 в 10:41

Още една жилищна сграда в Бургас придоби нов облик. Тя се намира в непосредствена близост до Старата поща.

На 16 октомври 2012 г. в партерен етаж на същия блок се взриви вграден трафопост. Блокът е въведен в експлоатация през 1961 г. Ремонтът се случва благодарение активността на собствениците, финансиране от Оперативна програма "Региони в растеж" и административната подкрепа на Община Бургас.

Сградата не притежава статут на единична недвижима културна ценност, но попада в охранителната зона на Старата поща, която е архитектурно-строителна недвижима културна ценност с категория "ансамблово значение". По-малката част от него е с въведени мерки за енергийна ефективност, а в момента тече обновяването на останалите апартаменти от входове А, Б и В. Одобреният инвестиционен проект включва изпълнение на топлинно изолиране на външни стени и покрив, подмяна на дограма и осветителни тела, както и одобрени от Национален институт за недвижимо културно наследство фасадни решения.


архив 2012 / БНР Бургас




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Делата за взривения трафопост продължават

Продължават частните дела за неимуществени вреди след инцидента с взривения трафопост зад Старата поща през 2012 г., обясни един от потърпевшите Пламен Димитров: „Делата бавно-бавно вървят, специално нашето семейство сме на инстанция Върховен..

публикувано на 30.01.17 в 12:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

Превенцията трябва да е водеща при решаването на проблема с райския газ

За противодействието на широкото разпространение и употреба на райския газ сред подрастващите не са достатъчни само наложената с новите разпоредби пълна забрана и предвиденият за спазването им контрол . Необходима е и превенция , която може..

обновено на 28.09.24 в 15:34

Ремонт на зала "Младост" със СПА и фитнес, отвън водна площ и биоградина

Жителите на комплекс "Славейков" първи имаха възможност да видят проекта за ремонт на зала "Младост" и преобразяване на района около нея. Той бе представен с допитване до хората за това кои идеи одобряват и какво те биха предложили, за да бъде..

обновено на 28.09.24 в 14:51
Тихомир Янакиев

Започват основни ремонти на централни улици в Созопол

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев подписа споразумения между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Община Созопол за реализацията на три проекта на обща стойност 1 565 000 лева, съобщиха от пресцентъра на крайморската..

публикувано на 28.09.24 в 12:20

Училище "Петко Росен" отбеляза Европейския ден на спорта

Бургаското Средно училище „Петко Росен“ отбеляза вчера Европейският ден на спорта – 27 септември, с разнообразни активности и специални гости. В сутрешната гимнастика се включиха плувецът рекордьор Цанко Цанков и гимнастичката  Валерия Дочева...

публикувано на 28.09.24 в 12:06

Държавата ще дава близо 500 000 лв. годишно за борба с домашното насилие

Държавата ще предоставя близо половин милион лева годишно за мерки за борба с домашното насилие. Това предвижда националната програма за превенция и защита от домашното насилие до 2026 година. Програмата включва мерки, които трябва да предприемат всички..

публикувано на 28.09.24 в 10:01

Нито един кандидат за управител на медицинския център в Елхово

Нито един кандидат не е подал документи за участие в обявения от община Елхово конкурс за управител на медицинския център в града, затова срокът за кандидатстване е удължен до 18 октомври. Кризата с липсата на медицински кадри в малките  и..

публикувано на 28.09.24 в 08:14

Бургаският мост ще свети в златно в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания

Емблематичния бургаски Мост ще бъде осветен в златно три вечери, на 27, 28 и 29 септември в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания, съобщиха от Община Бургас.  Септември е международно признатият месец за осведоменост за рака в детска..

публикувано на 27.09.24 в 17:45