Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски деца рецитираха стихотворения за Родината (ВИДЕО)

В навечерието на 3 март, в Начално Базово училище „Михаил Лъкатник“ – Бургас се проведе третият конкурс „Рецитирам за България“. В него взеха участие близо 200 деца, които рецитираха с гордост и плам стихотворения за Родината. 

Идеята е да се възроди традицията учениците да учат и да изпълняват творби от български автори, каза заместник директорът Светла Терзиева.

"Децата много се вълнуват и прегърнаха идеята, заедно с техните ръководители. За тях е предизвикателство първо да застанат пред останалите свои приятели и съученици. Сега няма родители, но преди присъстваха и членове на техните семейства. Просълзявали са се на първия конкурс, когато имаха възможността пред три поколения да сложим в устите им тези думи на нашите класици, на нашите прекрасни български автори", сподели Терзиева. Тя допълни, че има деца, които участват за трета поредна година в конкурса по рецитация за трети март. Включват се  и възпитаници от съседното училище „Антон Страшимиров“.

Освен стихотворението „Аз съм Българче“ на Иван Вазов, сред най-предпочитаните са творбите на Елисавета Багряна, Дора Габе и Петя Дубарова.  

БНР Бургас е медиен партньор и раздаде своите специални награди.

Сред отличените са Юлиана Моралиева от ПГ "Звездичка", първокласниците Константин и Калоян Минчеви, както и второкласничката Силвана Вълкова.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Burgas Summer Trends 2024 се задава с класни дизайнери и популярни водещи

Задава се Burgas Summer Trends 2024! Второто издание на успешното дефиле в Морската градина на града предстои този юни.  Тече трескава подготовка за събитието, като за всеки детайл се грижи организаторът на ивента Ваня Кирова – Маринова, познато в Бургас лице и двигател на десетки успешни и интересни мероприятия с различна насоченост.  Очакват се..

публикувано на 02.06.24 в 09:53

платена публикация
Най-новите продукти на LG и извънгаранционен сервиз в центъра на Бургас

Бургас е последната спирка от кампанията "Животът е хубав с LG - навсякъде и по всяко време". Караваната на LG е разположена на емблематичния площад "Тройката" в центъра на града. Всеки бургазлия може да се възползва от безплатен ремонт за своите уреди, които са закупени след 1 януари 2019 г., дори и гаранцията да е изтекла. Това издаде Ралица..

публикувано на 01.06.24 в 12:12

Деси Димитрова, "Мисис Бургас 2024" : Нека помогнем да се роди нов живот!

"Мисис Бургас 2024" Десислава Димитрова организира благотворителна кампания „Нов живот“. Тя ще се проведе днес и ще включва забавления за деца и благотворителни базари на 4 локации. Целта е със събраните средства да бъдат подкрепени семейства с репродуктивни проблеми.  Събитието е организирано от „Мисис Бургас“ в партньорство с Мола в к-с..

обновено на 01.06.24 в 10:11

Криси Дончева и Арти пред "Детско царство"

Най-голямата победа в живота ни е детето. Това признаха певицата Кристина Дончева и нейната половинка инфлуенсъра Артьом Анатолиевич-Арти. Пред водещите на 2 юни Григор и Атанасия Петрова те разказаха, че преди дни са били на  бала, организиран от президента Румен Радев за завършващи абитуриенти от домове. "Беше прекрасен..

публикувано на 31.05.24 в 13:44

Алена направи хороскоп на БНР-Бургас за рождения ден

Специално за рождения ден на медията, един от най-популярните астролози у нас – Светлана Тилкова – Алена изготви звездна прогноза на радиото. Преди 12 години на 31 май БНР-Бургас направи заявка да бъде информационния лидер на Българския Югоизток. Медията има потенциал да се развива, благодарение на екипа си, защото звездите казват, но ние живите хора..

обновено на 31.05.24 в 11:37

Поморийче разказа за родния край в писмо до крал Чарлз

Александър Горанов е седмокласник в СУ „Иван Вазов“ – гр. Поморие. Освен отличен ученик, Алекс е и артист в една от местните детски трупи. Той е любознателен младеж, обичащ своя род, роден град и страна.   За да разберат повече хора, от близо и далеч, за страната ни и за красивия град Поморие, Алекс решава да напише писмо до крал Чарлз. В..

публикувано на 29.05.24 в 14:49

Пепи Примова изработва плетени играчки с техниката амигуруми

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 26.05.24 в 17:30