Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имуществена санкция за търговец, заработвал като „муле“ на телефонни измамници

Снимка: Pixabay

Апелативен съд – Бургас потвърди глоба от 2 200 лева за управител и собственик на търговско дружество, който заработвал допълнителни пари като „муле“ на ало –измамници. Санкцията е  по реда на Закона за административните нарушения и наказания /ЗАНН/, а това е сумата, с която юридическото лице се е обогатило от престъпление против собствеността.

През януари 2021 г. Районен съд – Бургас е одобрил споразумение, съгласно което мъжът се признава за виновен в извършено престъпление. На 19 август миналата година  в Бургас, ж.к. „Изгрев“, в близост до контейнер за смет до бл. 35, като помагач с неизвестно все още лице - извършител, взел оставени зад контейнера 2200 лева. Парите били на възрастна жена, която заблудили, че съдейства на полицейските органи за залавяне на крадци. След това мъжът внесал сумата в банковата сметка на дружеството, което управлявал. След разкриването на престъплението направил самопризнания и предал паричната сума от измамата на органите на реда. За това престъпление на мъжа е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 4 месеца, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години.

Апелативните съдии са споделили извода на първата инстанция за налагане на имуществена санкция. Решението е окончателно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има задръстване по магистрала "Тракия" в посока София

Близо 4 километра е колоната от автомобили на АМ Тракия в посока София. Причината е лека катастрофа в района на 19 км от магистралата.  От МВР уточняват, че на 18 километър има и аварирал камион.  В резултат на това се е образувала и колоната от автомобили.

публикувано на 23.06.24 в 16:50
Снимката е илюстративна.

Подменят пътни знаци в Ямболска област

Започна подмяната на липсващи и увредени пътни знаци по републиканската мрежа в Ямболска област. През есента се очаква и ремонт на магистралата в района на Ямбол и Сливен. Мащабната подмяна на пътните знаци  се очаква да приключи преди началото на зимния сезон, уточни директорът на Областното пътно управление в ямбол инж. Галин Костов...

публикувано на 22.06.24 в 17:31

Откриха в Пловдив изчезналото момче от Бургас

12-годишният Данаил Костадинов от Бургас, който от седмица е в неизвестност, е намерен в Пловдив, съобщиха преди минути от полицията. Детето е в отлично физическо и психическо здраве. В момента то пътува към Бургас и до два часа ще бъде в морския град. По данни на полицията до преди година момчето и майката са живели в..

обновено на 22.06.24 в 15:49

Мотоциклетист пострада при катастрофа в Айтос

37 –годишен мотоциклетист пострада при катастрофа на айтоската улица „Хаджи Димитър“, съобщават от полицията. Той е ударен от 19-годишен шофьор с опит зад волана от 1 г. и 6 месеца.  Той е извършвал ляв завой, когато е отнел предимството и е блъснал движещия се по пътя с предимство към кръговото кръстовище мотоциклет. Той е с фрактура в областта..

публикувано на 21.06.24 в 10:32

Задържаха мъж, нападнал жена в района на Северния плаж в Бургас

33-годишен мъж е задържан за нападение над жена, съобщават от полицията. Инцидентът е станал в района зад сградата на клуб "Уинд сърф" до Северния плаж. 52-годишната жена е хранела бездомни котки, когато е била нападната. Мъжът й е нанесъл няколко удара с юмрук в лицето. Той има и други криминално прояви до този момент.  Пострадалата жена е получила..

публикувано на 21.06.24 в 08:46

Мъж уби жена и се самоуби в Бургас

Мъж е убил жена в парк "Изгрев"в Бургас.Деянието е станало към 18 часа. Сигнал е подаден от гражданин, който намерил в района на близката църква дете на 4 години. То обяснило, че родителите му са се скарали и го изоставили. В същото време е открита жена зад църквата, която е била в безпомощно състояние, цялата в кръв.Имала е прободна рана във врата,..

публикувано на 20.06.24 в 21:09
На 30 януари 2024 г. Софийският апелативен съд наложи най-тежките мерки за неотклонение

Съдът отказа да пусне на свобода Красимира Трифонова

Софийският градски съд отказа да пусне на свобода бившия дипломат Красимира Трифонова. Тя е обвинена, че в съучастие с дъщеря си - Габриела Савова, е убила по особено жесток начин Пейо Пеев. Тялото на мъжа, който е съпруг на Савова, беше намерено в края на януари в опожарена кола на Витоша, а съдебно-медицинска експертиза установи, че той е бил удушен..

публикувано на 19.06.24 в 16:18