Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците от 7, 8 и 10-и клас се връщат в класните стаи

Снимка: ThinkStock/Getty Images

Учениците от 7, 8 и 10 клас, които учат в електронна среда от 26 април, се връщат в класните стаи за присъствено обучение

Седмокласниците, осмокласниците и десетокласниците ще учат присъствено поне до края на месеца, заедно с 6 и 11 клас, съгласно разпоредбите на здравните власти. Също от днес, но от присъствено към дистанционно обучение преминават учениците от 5 и 9 клас, които се върнаха в учебните заведения на 26 април.

За дванадесетокласниците учебната година приключи в петък.

Учениците от началния етап от 1 до 4 клас  продължават да учат присъствено без прекъсване от 12 април. И занапред остава възможността за провеждане на присъствени учебни занятия за всички ученици от 5 до 11 клас в паралелки, които са единствени в съответния випуск на училището. 

А междувременно директори на училища от Съюза на работодателите в системата на народната просвета поискаха от 1 юни всички ученици да се върнат в клас.

В 10 часа днес служебният министър Николай Денков ще представи приоритетите на Министерството на образованието и науката за служебния мандат и членовете на своя екип.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампанията“Отговорни в училище“ ще бъде открита на 29 септември в Бургас

Втората кампания“Отговорни в училище“ ще бъде открита на 29 септември с щафетно бягане в центъра на Бургас. Тя обединява родители, ученици, учители и институции, за да бъде създадена по-добра училищна среда, обясни инициаторът на акцията и основател на фондация“Оставам тук“ Румяна Гюркан в предаването "Булевард Демокрация". "В кроса ще се..

публикувано на 19.09.24 в 18:05
Галин Цоков, министър на образованието и науката.

МОН тества деветокласниците по природни науки на 14-и и 15 октомври

Измерване на уменията по природни науки в 9. клас ще проведе Министерството на образованието и науката на 14-и и 15 октомври – съобщи пресцентърът му след  Отрасловия съвет в МОН, по време на който образователният министър проф. Галин Цоков е информирал за изпитването представителите на синдикалните и работодателските организации в системата на..

публикувано на 19.09.24 в 13:35

33 години от създаването на Бургаския свободен университет

33 години от своето създаване отбелязва днес една от най-  динамично развиващите се и все по-предпочитана от български и чуждестранни студенти образователна институция – Бургаски свободен университет. На 18 септември 1991 г. Великото народно събрание взема решение и дава статут на висше училище на БСУ.  Той е един от първите три частни университета в..

публикувано на 18.09.24 в 15:34

Нова сграда за фотографите от НХА и въвеждане на специалност „Витраж“ планират от Академията

Сграда на улица „Филип Кутев“ 13 в Бургас ще бъде ремонтирана за нуждите на магистрите от специалност „Фотография“ в НХА. Това съобщи директорът на филиала на академията в морския град проф. Светозар Бенчев. Имотът е дарен от Областна управа: „Сградата е в сравнително добро състояние, но предстои да бъде ремонтирана. Ще планираме,..

публикувано на 18.09.24 в 14:05

В бургаския държавен университет обсъдиха висшето образование на кръгла маса с експерти

Кръгла маса на тема „Висшето образование в Бургас и региона – с вяра, надежда и любов“ бе домакинствана от ректора на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас, проф. д-р Христо Бозов. На Кръглата маса специални участници бяха зам.-министърът на образованието и науката акад. Николай Витанов, доц. Силви Кирилов, председател на Комисията по..

публикувано на 18.09.24 в 10:55

Откриха новата учебна година в бургаския филиал на НХА /СНИМКИ/

36 бакалаври и 8 магистри получиха своите студентски книжки на официалното откриване на учебната година в бургаския филиал на Националната художествена академия.  На събитието Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Арсений отслужи молебен за здраве и успех. Присъстваха още кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител проф. Мария..

публикувано на 17.09.24 в 20:13

НХА - филиал Бургас открива седмата академична година

Учебната година във Филиала в Бургас на Националната художествена академия ще бъде открита днес от 17:00 часа в Магазия 1 с празничен водосвет, слово на ректора проф. Георги Янков и музикален поздрав от учениците от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. По време на церемонията първокурсниците ще получат своите студентски книжки от ръководството на Академията...

публикувано на 17.09.24 в 11:27