Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чолаков: Мога да дам още в политиката (видео)

Бившият областен управител Вълчо Чолаков се завърна в адвокатската си практика. Това потвърди той в студиото на БНР-Бургас, в предаването „Булевард Демокрация“. Мога да дам още в политиката, посочи той:

Имам идеи за законодателната власт. Ако законодателната власт по някакъв начин изрази желание, че има желание да я подпомагам, аз мога да го сторя това както вътре, като пряк участник, така и отвън. Едва ли ще спра да бъда граждански активен. За политически - бъдещето ще покаже“, коментира той.

На въпрос дали чака решение на ГЕРБ кое място ще му бъде предложено в листата, той поясни:

Нищо не чакам към настоящия момент. Ориентирал съм се с какво ще се занимавам. Вървят преговори, знаете, има коалиция ГЕРБ - СДС“, коментира той.

Резултатът от тях зависи както от решенията на ГЕРБ, така и от решенията на СДС, но и от моята лична преценка, добави Вълчо Чолаков.

Като един от успехите си, извън тези, посочени в неговия „отчет“, той открои по-бързата работа на институцията, за която отговаряше и по-добра диалогичност с граждани и заинтересовани. На въпрос какво е правил в нощта на 30 срещу 31 декември 2016 г., Чолаков отговори:

Много добре помня не само нощта, но и предния ден. Говорите за снежното бедствие между Бургас, Айтос и Карнобат. Бях в един багер, на един човек, на когото дължа огромна благодарност. И не само аз, всички хора, които бяхме там, тъй като благодарение на неговите умения, основно, в резултат на много часова работа, тапата беше отпушена“, разказа Чолаков.

Относно спорните решения, той коментира два конкретни казуса, свързани с „Росенец“ и поликлиниката в „Меден рудник“.

Няма нищо незаконно с  деактуването на кея на Росенец, категоричен бе той:

За това малко кейче, което първоначално е съществувало там, то е изградено към 87-ма година. Единственият изпълнител е бил Нефтозавода, към този момент, някаква гребна база или яхтена база. В последствие, с няколко прехвърлителни сделки, по реда на приватизацията, този кей, заедно с територията на земята там, е станал собственост на сегашния собственик. Дойде сигнал, че това трябва да е държавна собственост. Колегите са проверили, казали са „да“. Направен е акта, след това собственикът представи документи и се установи, че то е тяхна собственост. И това е причината да деактуваме“, посочи Чолаков.

Чолаков посочи, че за времето на мандата си е решил много проблеми, но със сигурност е направил и грешки. Допитвам се до много мнения преди да взема решение, но съм лично отговорен за действията си, допълни бившият областен управител.

Интервюто с него можете да видите във видеото:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Православната църква чества Покров на Пресвета Богородица

Православната църква чества днес празника Покров на Пресвета Богородица. Почита се явяването на Божията Майка в Константинопол през първата половина на 10-ти век. Тогава тя коленичила в храм с молитва, свалила покрова си и го простряла над хората за тяхна защита. Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще оглави Света литургия в Самоков по..

публикувано на 01.10.24 в 08:29

В 11 часа тестват сирените при бедствия

В 11 часа днес ще бъде извършено тестване на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и въздушна опасност.  Излъчваните национални сигнали за тревога и край на тревогата ще бъдат съпътствани и от гласова информация.  Целта е проверка на техническото състояние на изградената система, повишаване уменията за задействане на..

публикувано на 01.10.24 в 08:18

Благотворителен турнир събра над 2 хиляди лв. за паметник на Васил Левски

Благотворителният футболен турнир, организиран от фондация „Гордите българи“ събра 2245лв. Средствата са за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас. Спортното събитие се проведе в събота, 28-ми септември на игрищата на спортен център "Диалог 359 Арена" във формат 5+1. Близо 500 хил. лева са нужни за изграждането на голям паметник на..

публикувано на 30.09.24 в 16:20

Председателят на Общинския съвет в Руен подаде оставка

Председателят на Общинския съвет в Руен подаде оставка днес по време на заседанието на съвета.  Мотивът на Исмаил Осман е включването му в предизборната кампания.  Заседанието продължи с гласуването на нов председател и избра Нуртен Османова. Вторият кандидат - Димо Ангелов, оттегли кандидатурата си.

публикувано на 30.09.24 в 15:47

Правителственият самолет е излетял, за да прибере българите от Ливан

Правителственият самолет е излетял, за да прибере българите от Ливан, научи БНР. Това е част от плана за поетапна евакуация по въздух на сънародниците ни, които искат да напуснат Бейрут. Първо ще бъдат евакуирани майки с деца и възрастни хора. Правителството ще евакуира поетапно българите от Ливан Държавата ще евакуира поетапно българите, които..

публикувано на 30.09.24 в 15:15

Местна фирма иска да изгради фотоволтаична централа край Карнобат

Общинският съвет на Карнобат единодушно даде съгласие за изготвяне на ПУП за изграждане на фотоволтаична централа. Съоръжението ще се намира в местността Гердеме на площ от 58.592 дка, земеделска територия, седма категория. Инвестиционното намерение е на „Карнобат енерджи“ с управител Минчо Гроздев, специализирано дружество както в търговията,..

публикувано на 30.09.24 в 14:55

Созопол ще реализира три проекта на стойност 1 565 000 лева, с държавно финансиране

Три проекта за изграждане на канализация в Черноморец и Созопол и ремонт на улици ще бъдат реализирани в морската община. Споразуменията за това са подписани между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и кмета на Общината Тихомир Янакиев: „Първият проект е за изграждане на уличен водопровод и канализация в..

публикувано на 30.09.24 в 14:40