Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Ганчева представя дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“

Нежната лирика, смислени послания и две прекрасни поетеси очакват своята публика, днес, 6 юли, от 18.00 часа в зрителната зала на Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

Едно от най-ярките имена в съвременната българска поезия и председател на творческата платформа „Литературен кръг Смисъл” Виолета Христова ще представи най-новата книга на поетесата, журналист и пиар Мария Ганчева.

Издателство „Литературен кръг Смисъл” събира на едно място поети като Камелия Кондова, Анна Цанкова, Георги Атанасов, Аксиния Михайлова , Виолета Христова, Валентина Раданска.

„Ние представяме талантливи български автори и се стремим да поддържаме и пазим хармонични приятелски отношения. Такива имаме и с бургаското издателство „Знаци”. Знаем, че бургазлии имат специално отношение към хубавите стихове и ги очакваме” –сподели Виолета Христова.

Стихосбирката „Пристанище за бури“ е дебютна поетична книга на журналиста и пиар Мария Ганчева. Изданието съдържа 50 стихотворения, разпределени в три цикъла: „И е море“, „Зимна граматика“ и „В другия смисъл на живота“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иво Сиромахов представя сборника „Очила и нови разкази" в Бургас

13 години след дебюта си на българската литературна сцена, сборникът разкази на Иво Сиромахов "Очила" излиза в допълнено с 13 нови истории издание. Премиерата му в Бургас ще бъде на 5 октомври от 16:30 ч. в "Приморец". Събитието - среща на разговор и автограф, е част от програмата на VII Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Входът е..

публикувано на 20.09.24 в 16:16

Разговор за трилогията на Цончо Родев в Сливен

В навечерието на едно от най-значимите събития от новата ни история - обявяването на Независимостта на България, във фоайето на зала Сливен ще се състои представянето „Нов живот за епопеята на Сливен - трилогията „Тътени“, „Бурята“ и „И стана ден“ на Цончо Родев“. Проявата се организира от Община Сливен и Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ и..

публикувано на 20.09.24 в 09:52

Нови песни на дует "Ритон" за концерта им в Бургас

Бургас е спирка от втората част на турнето на дует „Ритон“, което носи името на една от емблематичните им песни „Елате ни на гости“. Музикалното шоу е на 19 септември от 20 часа на Летния театър. С песни от новия албум, който предстои да излезе, Катя и Здравко ще зарадват почитателите си в морския град. Албумът ще се казва „Случва се..

обновено на 19.09.24 в 12:50

Фестивалът за съвременни изкуства “ВОДА” стартира с 3D мапинг шоу на Пантеона

Международният фестивал за съвременни изкуства “ВОДА” ще стартира на 24 септември с 3D прожекцията “Генеративна архитектура“ на румънския визуален артист Адриан Манулеску ADISTU върху фасадата на Пантеона в Бургас. Структурата на Пантеона ще се разгърне по неочакван начин, като създаде нови триизмерни форми и архитектурни превъплъщения. Музиката е дело..

публикувано на 19.09.24 в 12:18

За трета година Бургас става сцена за анимационно филмово изкуство

За трета поредна година Бургас ще бъде домакин на Детски международен анимационен фестивал. Цветната инициатива ще даде подходящ завършек на летните приключения, в дните от 19 до 22 септември. Събитието ще предложи на младата аудитория богата програма, както и възможността деца и младежи да се гмурнат в света на анимацията през личния си опит...

обновено на 19.09.24 в 10:18

Милко Божков гостува с изложба в Бургас

Бургаската галерия „Пролет“ ще представи изложба живопис на Милко Божков. Откриването е днес, 19 септември, с вернисаж от 17 до 19 часа . Изложбата ще продължи до 19 октомври.  Милко Божков е роден 1953 година. Завършил е Художествената гимназия София и Националната художествена академия, специалност живопис. Носител е на националните..

публикувано на 19.09.24 в 09:06

Юлияна Антонова - Мурата представя новата си книга за Япония в Бургас

Юлияна Антонова – Мурата ще представи днес в Бургас новата си книга “Хай хай, Япония”. Тя е поредна в четирилогията посветена на островната държава, предишните й са „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан сан, Япония“. В новата има колекция от кратки разкази за хората в далечна Япония. В нея са включени конкретни случки,..

публикувано на 18.09.24 в 10:05