Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 2 август

Пламен Николов
Снимка: БГНЕС

Кандидатурата на Пламен Николов определено предизвика дискусия. Както винаги – полярна. Ние, българите, сме много претенциозни, когато си избираме управници. Или… май не сме. Както казваше покойният, вече, Тони Филипов „Не сме единодушен“. Всъщност, ние първо ги избираме, след това започваме с претенциите. За съжаление, не се научихме, че денят за размисъл е преди, а не след изборите. Та мнозина заклеймиха кандидат – премиерът, че продавал шнорхели и бански. Предполагам, че ако беше продавал бъбреци на черния пазар, щеше да е по-приемлив. Но, ако се абстрахираме от това, друг  факт буди интерес, свързан с представянето му като успешен бизнесмен:

Според сайта на партията:

„Пламен Николов отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара със 600+ търговски B2B партньора. Осигурява постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността“

Бойко Станкушев от „Антикорупционния фонд“ публикува във Фейсбук друг любопитен момент:

„Фирмата Финис Юръп ООД не е публикувала финансови отчети от четири години насам, като са плащали средно по 13-15 хил. лв. данък печалба годишно до 2017. А след това нищо не е качено? Регистрирана е само с 2000 лв. капитал, а отникъде не личи Николов да е управител на нещо?“

Което може да значи нещо, а може и нищо да не значи. Щото и успешни бизнесмени са ни управлявали, пък не цъфнахме, нито вързахме. Или греша?

В едно съм сигурен, започва предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – със Стефан Генчев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Темата ни днес – за регулацията в работата на малките туристически превозвачи – Добромир Симов от браншовата организация

-  В най-горещите дни – как да намалим риска от пожари?

-  В коментарната ни рубрика – за раздора между управляващи и подкрепящи

-  След 17 ч. – ще има ли съгласие между същите – анкета с бургазлии

-  Прочит на политическата ситуация и от депутата Любен Дилов  -  син.

-  В рубриката „Точка ком“ – кой и как ще търси извънземни технологии.

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха реставрираната къща музей на Добри Чинтулов в Сливен

Къщата музей „Добри Чинтулов“ беше открита с официална церемония след реставрационните дейности предприети от община Сливен. Реставрацията е част от Интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в града. Проектът представлява една от най-мащабните инициативи на общината през последните години за..

публикувано на 25.10.24 в 15:07

Ремонтират Археологическия музей в Бургас с пари от Министерството на културата

Проект за изготвяне на цялостен ремонт на сградата на Археологическия музей в Бургас е одобрен за финансиране от Министерството на културата. Планира се да се проектира цялостен ремонт на покрива, фасадите и вътрешните помещения на сградата; да се съборят старите фондохранилища на музея и се построят нови, да се обособи офис-сграда и музейно кафене в..

публикувано на 25.10.24 в 12:23

Превръщат старата градина в кв "Черно море" в модерен детски дом

Превръщат старата детска градина в кв Черно море в модерен детски дом. Такава идея има община Бургас, а общинските съветници от постоянната Комисия по образование и вероизповедания към Общинския съвет я приеха единодушно. Сградата в момента е опасна и не отговаря на сеизмичните норми и стандарти, но не се предвижда да се събаря непълно, а ще се..

публикувано на 25.10.24 в 11:00

Авария спря топлата вода в част от к-с "Славейков"

Без топла вода са част от абонатите на „Топлофикация“ в бургаския комплекс „Славейков“, съобщиха за БНР Бургас от дружеството. Причината е авария. Топлоподаването е спряно от снощи в някои от блоковете, намиращи се в началото на комплекса. То ще бъде възстановено веднага след отстраняването на аварията, уточниха от бургаската топлофикация.

публикувано на 25.10.24 в 08:49

Малко Търново празнува Освобождението си

111 години от Освобождението на Малко Търново и Странджанския край ще бъдат отбелязани днес, 25 октомври с празнична програма. На този ден по традиция малкотърновци отдават почитта си към загиналите за свобода. В 11.00 ч. на площад „Преображение“ в Малко Търново ще започне тържествената церемония, която ще включва издигане на националния..

публикувано на 25.10.24 в 08:00

Празникът на тиквата в Бургас с поглед към полезните свойства на "царицата на есента"

Тиквеник, мъфини с тиква и други подобни кулинарни изкушения бяха част от празника, посветен на най-популярния есенен плод, организиран в централния пазар в Бургас. Посетителите имаха възможност да си направят селфи с тиква, както и да опитат различни тиквени специалитети. Царицата на есента, както е наричана често тиквата, е..

публикувано на 24.10.24 в 17:48
Ивайло Иванов

Увеличават целевата помощ за отопление догодина

С 21% ще бъдат увеличени средствата за целевата помощ за отопление през следващата година, съобщи в ямболското село Скалица социалният министър Ивайло Иванов и напомни, че крайният срок за подаването на заявления за отпускане на средства този сезон приключва на 31 октомври.  В момента отпусканата от държавата сума за отопление  е близо 554 лева, а..

публикувано на 24.10.24 в 16:41