Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неизвестни изхвърлиха отпадъците си на тротоара вместо в контейнера в Славейков

Неизвестни изхвърлиха отпадъците си на тротоара в к-с „Славейков“, близо до плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“, информират от община Бургас. Районът е почиствен от сметопочистващата фирма.

Въпреки че в близост има поставени контейнери за смет, недобросъвестните граждани не са ги използвали. Те не са заявили и услуга по извозване на отпадъци, каквато Община Бургас и сметопочистващата фирма предлагат безплатно.

За да бъде съставен акт и наложена глоба, нарушителите трябва да бъдат установени. Санкцията за подобно нарушаване на наредбата за опазване на околната среда е до 5000 лева.

Ако ви предстои изхвърляне на голямо количество отпадъци от бита, може да се възползвате от следните услуги на Община Бургас и „Нелсен чистота“ ЕООД , като направите няколко стъпки:

1. Да се подаде заявка за извозване на тел. 0893/337 909 всеки делничен ден от 08.00 до 16.00 ч. Извозването се осъществява от понеделник до петък /включително/ от 07.30 до 16.00 ч.

2. Строителните отпадъци трябва да бъдат поставени в чували, като количеството на отпадъка не трябва да надвишава 3 куб. м.

3. Отпадъците се изнасят на място с осигурен достъп за специализирания автомобил не по-рано от деня за извозване.

За живущите в кварталите извозването се осъществява два пъти месечно. За села, вилни зони и селищни образувания „НЕЛСЕН-ЧИСТОТА“ ЕООД предлага платена услуга за извозване на отпадъците. Услугата се предоставя безплатно веднъж годишно за всеки жилищен имот.

Община Бургас изпълнява и програма, чрез която всеки може да се освободи от старите си и ненужни мебели, които ще бъдат извозени безплатно. Те ще бъдат ремонтирани и предоставени на социални заведения, които се нуждаят от обзавеждане. Повече за програмата може да прочетете на специализираната платформа https://www.greencity.bg/.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Община Нова Загора: Пазете се от измамници при ремонта на покриви

Община Нова Загора апелира гражданите, чиито имоти са пострадали от градушката миналата седмица да бъдат особено внимателни при наемането на майстори и фирми за ремонт на покриви.  През последните няколко дни в града са се появили групи предлагащи тази услуга, а стълбовете са облепени с обяви за извършване на покривни ремонти. Не се изключва хората..

публикувано на 18.06.24 в 14:32

До следващото лято пропадналата алеята между Бургас и Сарафово трябва да бъде укрепена

Общинският съвет трябва да даде разрешение на Община Бургас да поиска да придобие държавни имоти, на които се намира част от велоалеята между Бургас и Сарафово. Участъкът пропадна заради свлачище. След положително становище на съветниците, ще бъде изпратено писмо до областния управител, а той от своя страна ще напише доклад до Министерски съвет. Той..

публикувано на 18.06.24 в 11:35

Спират водата в част от Слънчев бряг днес

Поради подвързване на нов водопровод в к.к. „Слънчев Бряг“- Запад,  днес ще бъде спряна водата в района от река Хаджийска до кръстовището на супермаркета в района.  Това съобщават от  ВиК – Бургас. Водата ще бъда спряна до приключване на ремонтните дейности.

публикувано на 18.06.24 в 10:26

Зърнопроизводителите в Бургаско очакват добра реколта

С очаквания за добри добиви на ечемик и пшеница започна жътвената кампания в Бургаско. Реколтата се прибира вече навсякъде в областта с 407 високотехнологични комбайна. В региона предстои да бъдат ожънати 712 000 декара пшеница, като при тях има намаление с около 28 000 декара. Увеличени са площите с ечемик с 40 000 декара и  те са..

публикувано на 18.06.24 в 08:40
Татяна Николова - директор на Бюрото по труда - Бургас

В Бургас обучават 170 безработни по осем професии

170 безработни от Бургас и региона могат да се включат в безплатни обучения по осем професии. Курсовете са 300 учебни часа, изплащат се и дневни стипендии от 15 лева.  Обучения са по професиите „“Електромонтьор“, „Заварчик“, „Сътрудник малък и среден бизнес”, „Търговски представител“, „Снабдител“, „Барман сервитьор“, „Работник в..

публикувано на 18.06.24 в 08:25

Временно ще бъде прекъснат ефирният сигнал на радиото за Бургас и Царево

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес за района на Бургас.  Причината е ремонт на предавателя при Медни рид на честота 92,5 MHz.  Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно в споменатия район днес от 10:00 до 19:00 часа.  Заради ремонт на предавателя в Бродилово, прекъсване на сигнала на БНР..

публикувано на 18.06.24 в 08:00

Тракийският университет и Царево изграждат експериментален център за аквакултури

Тракийският университет в Стара Загора и община Царево ще реализират проект за изграждане на експериментален център за аквакултури в Черно море. Този проект е пилотен и е част от по-мащабна инициатива за изграждане на Център за аквакултури. На първо време се предвижда проектиране и изграждане на Център за култивиране и наблюдение на бяла мида и..

публикувано на 17.06.24 в 17:18