Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама обвиняеми за смъртта на жена от Нова Загора остават в ареста

Тричленен състав на Бургаския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Сливен, с което са задържани под стража двама души, обвинени в умишлено убийство на жена от гр. Нова Загора.

Обвиняемите са мъж и жена, те  обжалват пред въззивната инстанция наложената мярка за неотклонение. Двамата са подведени под наказателна отговорност за това, че на 20-ти септември миналата година в съучастие, чрез нанасяне на множество удари по цялото тяло, умишлено са умъртвили жена като смъртта е настъпила на 28.09.2021г. в София.

Апелативният  съд в  Бургас е намерил жалбата им за неоснователна.

Втората инстанция подчертава в акта си, че произнасянето на съда по въпроса за мярката за неотклонение, която обвиняемите следва да търпят на съответния етап от развитие на наказателното производство, няма отношение към крайния акт в процеса, решаващ въпроса за вината на всяко от лицата.

След проверка законността на задържането, апелативните съдии са преценили, че събраните до момента доказателства обосновават предположението за евентуална съпричастност на лицата към деянието, за което са обвинени. Съдът е приел, че доколкото те са привлечени като обвиняеми за престъпление, предвиждащо наказание „лишаване от свобода“ за повече от 10 години, е реална възможността да се опитат да се укрият или да извършат престъпление. Разпитани са множество свидетели, които са били очевидци на нанесения побой. Според свидетелски показания двамата са проявили дръзко и агресивно поведение спрямо пострадалата жена. Въззивният състав е намерил за правилен извода на първонстанционния съд, че съществува опасност обвиняемите да въздействат на разпитаните свидетели в насока промяна на техните показания, в случай че са с по-лека мярка за процесуална принуда.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Илков: Към момента няма данни за заплахи от тероризъм заради напрежението в Близкия изток

Към настоящия момент няма данни от българските и партньорските служби за заплахи от тероризъм и влошаване на средата за сигурност заради напрежението в Близкия изток. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Взети са мерки, сред тях - засилена охрана на Посолството на израелската държава в София и на други обекти. "Активни и..

публикувано на 02.10.24 в 13:31

Радев свиква извънредно заседание на КСНС заради конфликтите в Близкия изток

Президентът Румен Радев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност в петък в 10 часа, съобщиха от "Дондуков"2. От там уточниха, че темата на заседанието е "Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия изток". Участниците в срещата ще обсъдят мерките, които трябва да бъдат предприети..

публикувано на 02.10.24 в 12:38

Жена ограби таксиметров шофьор в Бургас

55-годишна бургазлийка е откраднала 200 лева от чантата на таксиметров шофьор в Бургас, съобщават от полицията.  Кражбата е извършена на 24 септември около 06:40 часа.  Шофьорът е превозил жената от улица "Шар планина" към к-с "Изгрев". Бургазлийката е била на задната седалка в таксито, където е видяла чантата, съдържаща личните..

публикувано на 02.10.24 в 10:40

Започна удостоверяването на машините за гласуване

В 11:00 часа стартира процесът по удостоверяване на съответствието на машините за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Техническите устройства бяха приети в Министерството на електронното управление (МЕУ), след края на работния ден вчера от Централната избирателна комисия. Първа стъпка от работата на екипите на МЕУ е да..

публикувано на 01.10.24 в 13:35

Левон Манукян излиза от ареста срещу 50 000 лв.

Директорът на филхармонията в Разград Левон Манукян е освободен от ареста срещу парична гаранция от 50 000 лв. Това е станало с решение на прокуратурата, потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов. Директорът на разградския театър е в ареста, МК започва финансови проверки Диригентът е съдействал на разследването и е дал пълни показания,..

публикувано на 01.10.24 в 12:15

Двама румънци са задържани за контрабанда на 11 кг сребърни накити на Лесово

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ е наложена на двама румънските граждани,  обвинени в контрабандно пренасяне на над 11 килограма сребърни накити на   ГКПП „Лесово“, съобщават от Окръжната прокуратура в Ямбол. Стоковата контрабанда, която е била предназначена за търговски цели, е в големи размери. Престъплението е осъществено на 27..

публикувано на 01.10.24 в 10:10

27-годишна с четири деца е майката на изоставеното бебе в Айтос (ОБНОВЕНА)

Близо 50 бебета годишно имат същата съдба. За тях се грижат в отделението докато бъдат намерени приемни семейства. Чуйте повече в звуковия файл.

публикувано на 01.10.24 в 08:35