Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Присъствено ще учат и учениците до 4 клас в област Сливен

Снимка: БГНЕС

Учениците от 5-ти до 12-ти клас в Сливенска област започват вторият учебен срок на ротационно обучение от следващата седмица. Само учениците от началния етап 1-4 клас ще учат присъствено и децата в Центровете за специална образователна подкрепа, реши Областния кризисен щаб. 

От 7 до 11 февруари присъствено ще е обучението за паралелките в 5, 7, 10 и 12 клас. От 14 до 18 февруари присъствено ще учат паралелките в 6, 8, 9 и 11 клас.

Центровете за подкрепа на личностното развитие ще работят онлайн.

Присъственото обучение ще става след изследване на учениците, педагогическия и непедагогическия персонал. Осигурени са и тестовете за тези изследвания.

От края на тази седмица започват областните кръгове на ученическите олимпиади в Сливенска област. Допускът до тях ще става след тестване, представяне на зелен сертификат или негативен резултат от извършено лабораторно изследване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Със заповед на МОН: Неучебен ден в училищата с изборни секции

Днешният 28 октомври е обявен за неучебен ден за учениците от училищата в страната, в които имаше разположени избирателни секции на вчерашните парламентарни избори. Това е разписано в заповед на служебния министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, публикувана на сайта на ведомството. Денят след изборите за Народно събрание се обявява за..

публикувано на 28.10.24 в 07:21

Курс по роботика за ученици започна бургаски ВУЗ

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ започна нов курс по роботика, насочен към ученици от горните класове, съобщават от ВУЗ-а. Курсът е част от Националната програма "Образование с наука“ и се провежда от лабораторията по "Интелигентни системи“. Подобен тип събития са описани в стратегията на университета за засилване на връзката между средното и..

публикувано на 26.10.24 в 09:33

Ученици от Болярово засадиха дърво с послание

Ученици от Средно училище “Д-р Петър Берон“ в Болярово днес засадиха дърво, което носи послание срещу насилието над подрастващите.  "Нека спрем насилието в училище, като се обичаме, уважаваме и ценим - това е човешкото достойнство" - призова Нина Терзиева, председател на комисията и зам.-кмет на община Болярово. “Да не се допуска тормоза в училище”,..

публикувано на 24.10.24 в 17:40

Стартира основен ремонт за 2.5 млн лв на училището в Болярово

Ремонт за близо 2.5 млн лева започва в единственото средно училище в община Болярово. Средствата са отпуснати по Плана за възстановяване и устойчивост. По проекта изцяло ще бъде ремонтирана не само сградата, но  ще се подмени и оборудването в учебното заведение, уточни зам.- кметът на община Болярово Нина Терзиева. "Включително ще се..

публикувано на 21.10.24 в 16:19

Бургаската строителна гимназия спечели проект за оборудване на учебна лаборатория

Бургаската строителна гимназия „Кольо Фичето“ оборудва учебна лаборатория, в която учениците от специалност „Строителен техник“ могат да изливат бетон в собствен кофраж, да сравняват различни строителни материали и да изпитват якостта им. Училището спечели проект в тематичния конкурс  “Skill.ED” на Фондация “Кроношпан”. С бюджет 200 000 евро..

публикувано на 21.10.24 в 11:43

Зонта клуб Бургас търси своите нови стипендианти

Зонта Интернешънъл е водеща световна организация от професионалисти, която работи за изграждане на по-добър живот на жените и момичетата, чрез служба и застъпничество. Една от важните дейности на организацията е да подкрепя жените, като подпомага образованието и  професионалното им развитие чрез 4 международни образователни програми. Зонта клуб..

публикувано на 20.10.24 в 16:30

Родители и експерти обсъждат в Бургас безопасното използване на интернет

Среща с родители в Бургас организират Центърът за безопасен интернет и Асоциация Родители, съдейства им община Бургас. Целта е да бъдат представени   рисковете за децата във виртуалното пространство и да се дадат практични съвети за  създаване на здравословни дигитални навици у подрастващите.  В срещата ще участват Антоанета Василева,..

обновено на 18.10.24 в 16:58