Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаска журналистка направи кулинарен канал

Десислава Георгиева меси хляб в you tube, обещава рецепти и за вегани

| обновено на 15.02.22 в 06:37

Нов кулинарен канал „споделя“ рецепти и трикове в кухнята. Автор на „Тихото готвене с Деси“ е бургаската журналистка Десислава Георгиева. Дългогодишен кадър на вестник „Морски труд“, в момента собственик на сайта Сhernomorie-bg.com, Георгиева има зад гърба си и две книги-стихосбирката „Момичето с къдриците“ и "Време без думи" с кратки стихове и миниатюри. Защо сега кулинарен канал?

Приятелите на Десислава Георгиева във фейсбук споделят често вечерята й. Повече от 4 години албумът със снимки „Когато готвя“ е надлежно попълван с вкусотии. От дума на дума, с приятелско побутване снимките прерастват във видеа. Важна роля за тази крачка се пада на дизайнера Христо Петров, който монтира клиповете. Десислава разказа за предаването „Ева в неделя“:

„Искаме да помогнем на хората, които се чудят какво да сготвят като им дадем интересна идея. Всички рецепти могат да бъдат комбинирани с различни съставки според това какво ви е предпочитанието. Предлагам ги по начина, по който ги правя. Това са рецепти, които знам от майка ми, от баба ми, съвременни рецепти, които съм гледала или опитвала-правя си мои варианти. Използвам подправки, които на мен ми харесват. Убедила съм се, че кулинарията наистина е изкуство, но всеки може да готви стига да следва основни стъпки!“

Първото видео се появява навръх Бъдни вечер и е за приготвянето на содена питка. Окончателно идеята за you tube канал се оформя по време на приготвянето на коледен щолен. Братовчед й я провокира да обяснява какво прави, но тя му отговаря с  пълно мълчание. Оттам идва и името на канала. „Тихото готвене с Деси“ набира скорост и вече има 10 видеа, засега основно с традиционни български рецепти, испански ястия и други по-малко познати по нашите географски ширини храни:

„Ще покажа всичко, което аз обичам, което съм опитвала някъде, което искам да направя, експериментирам и успоредно с това ще направя рецепти, провокирана от мои приятели-сред тях има и вегетарианци, и вегани. Ще има изненади!“

Журналистът избира подхода в кадър да бъдат само продуктите и свещенодействието по приготвянето на храната. Златните правила, които препоръчва, са: детайлно запознаване с рецептата, преценка какво в нея да се промени според личния вкус и подготовка на всички нужни продукти преди да започне същинското готвене.

Интериорът, в които се снимат рецептите, също е различен. Например, традиционният бял хляб намира своето точно място в кухнята на Мона Чобан в магичния „Артел 13“ в сърцето на Родопите. Деси Георгиева издава-тази седмица ще бъде качена рецепта за тиролски сладки. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дядо Коледа и „Български пощи“ очакват най-красивото писмо

За 30–та поредна година „Български пощи“ организират конкурса „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“. Срокът за участие е 18 декември 2024 г. В конкурса ще участват писма с правилно изписан адрес на подателя, за получател да бъде посочено само „За Дядо Коледа“ и да бъде заплатена пощенската услуга. Всички писма отговарящи на условията ще получат отговор..

публикувано на 25.11.24 в 16:10

Виолета Пефтичева с овърсайз модна линия и съвети за коледните фотосесии

Естествената обстановка в дома е най-добрият декор за коледната фотосесия. Това са тенденциите през последните години, коментира  популярният бургаски фотограф Виолета Пефтичева. По думите й вече не се харесва това всички да се обличат в пижами и да се снимат в заучени пози. Тук важна роля играе и добрият фотограф, който трябва да умее да..

обновено на 25.11.24 в 12:56

платена публикация
BLACK FRIDAY промоции в Ability Spa

Черният Петък има дълга и интересна история, която започва с хаоса по улиците и се превръща в глобално събитие, очаквано от милиони хора. Днес той е не само възможност за изгодни покупки, но и за осъзнат избор – да инвестираме в това, което наистина има значение. В Ability SPA вярваме, че Черният Петък е не само време за пазаруване, но и за инвестиция..

публикувано на 25.11.24 в 12:00

Никулденски пешеходен тур „Следи от миналото“ на 1 декември

В навечерието на бургаския празник Никулден, в  града - „Вечен като морето”, за втора поредна година учениците от XI А и XII А специалност „Екскурзоводско обслужване“ в СУ „Епископ Константин Преславски” ще влязат в ролята на екскурзоводи заедно с техния преподавател по теория и практика  Николина Димитрова. Те ще разкажат на жителите и гостите на града..

публикувано на 25.11.24 в 11:47
архив

Приказна светлинна украса за Коледа в Бургас

Бургас се подготвя за Коледа. Украсата тази година ще бъде още по-красива и мащабна, в момента се поставят светещите елементи по централната улица „Александровска“, доукрасява се елхата на пл. Тройката. Обновяват се и светещите елементи по главните пътни артерии на града.  "И тази година целта е тук да е най – красивата празнична украса в..

публикувано на 24.11.24 в 15:30

Иманярски легенди от сливенския край

Има ли съкровища в Сливенския край? В миналото много хайдути са бродили в района и много злато и оръжие има заровено. Най-известна е местността Злостен, котелско. За нея се носят какви ли не легенди - за Вълчан войвода и неговото несметно богатство, за монетарници и за хайдушки съкровища. Всичко това поражда и нуждата да бъде намерено. Много иманяри..

обновено на 20.11.24 в 14:54

платена публикация
Как да разпознаем качествените детски дрехи?

Родителите често се изправят пред дилемата как да изберат най-доброто за своите деца, особено когато става въпрос за облекло. Качествените детски дрехи не само изглеждат добре, но и осигуряват комфорт и издръжливост, важни за активния живот на малчуганите. Но как да разпознаем истински качествените стоки сред морето от опции на пазара? Нека..

публикувано на 19.11.24 в 11:30