Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 330 хил. справки за изплатени доходи през 2021 г. вече са подадени в НАП

НАП Бургас
Снимка: БНР Бургас

Повече от 330 000 предприятия и самоосигуряващи се лица вече подадоха в НАП  справките за доходи, изплатени през 2021 година (по чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ), пет дни преди изтичането на крайния срок за това - 28 февруари. Над  121 440 са обявили изплатените през годината доходи, удържаните данък и задължителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правоотношения, упражняване на свободна професия, авторски и лицензионни възнаграждения, наем и други доходи, посочени в чл. 73, ал. 1 от ЗДДФЛ. Близо 212 000 са справките, подадени от работодатели по чл.73, ал. 6 от ЗДДФЛ, за изплатените през 2021 г. облагаеми доходи по трудови правоотношения и за удържаните данък и задължителни осигурителни вноски.

Заради допуснати неточности,  10 % от предприятия и самоосигуряващи се лица са изпратили отново справките за изплатени доходи на физически лица в рамките на определения за това 7-дневен срок. Работодателите имат възможност до 28 февруари да проверят, коригират и подадат справките си отново без да им бъдат наложени санкции, напомнят от приходното ведомство.

Повече информация за попълването на данните и подаването на справките може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700,  съобразно тарифата на съответния оператор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Търсят строителен надзор за укрепването на две свлачища в област Бургас

Обществена поръчка е отворена за избор на изпълнител на строителния надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. В област Бургас са включени два обекта. Сред тях са укрепване на АМ „Тракия“ в участъка от 342-и до 348-и км, както и за укрепване на свлачището на пътя Слънчев бряг – Бургас в отсечката между 225-и и 226-и км...

публикувано на 14.06.24 в 18:29

Пълен одит на Агенцията за борба с градушките, разпореди министър Тахов

Пълен одит и проверка на Изпълнителната агенция за борба с градушките е разпоредил министъра на земеделието Георги Тахов. Проверката е разпоредена на база медийни публикации и информация в публичното пространство за ефективността на структурата при работата ѝ. Министър Тахов заедно с министъра на транспорта Георги Гвоздейков участваха в свикания от..

публикувано на 14.06.24 в 18:18

Градушка падна над Средец /ОБНОВЕНА/

Градушка падна над град Средец и селата Момина църква и Факия.  Бурята, която се е разразила, е била кратка, но много интензивна, информират местни жители. От общината към момента не съобщават за нанесени щети по реколтата в дворовете или по селскостопанските посеви. Няма засегнати автомобили и къщи. О тпушва се запушена от водите канализационна..

обновено на 14.06.24 в 15:58
самодейци от Народно читалище ПРОБУДА-1925г. с.Пирне

С традиционен ритуал и хоро откриха жътвата в Бургаско (СНИМКИ)

По –високи добиви и по качествено зърно очакват зърнопроизводителите в Бургаско. С хоро и ритуал по зажънване край айтоското село Пирне официално днес поставиха началото на жътвената кампания. В празничната церемония се включиха самодейците от Народно читалище "Пробуда -1925г."  Тази година жътвата в региона започва по – рано..

публикувано на 14.06.24 в 13:38
снимката е илюстративна

Министрите на земеделието и транспорта участват в кризисен щаб в Нова Загора

Община Нова Загора обяви бедствено положение, след снощната буря, придружена с градушка и силен вятър. Днес е и неучебен ден за училищата и детските градини в общината, обяви кметът Галя Захариева. Снощи от полигона край Старо село са изстреляни 100 противоградни ракети по облачната система, която според специалистите е нетипична за България и е..

публикувано на 14.06.24 в 13:03

Община Нова Загора обяви бедствено положение

Община Нова Загора обяви бедствено положение, след снощната буря, придружена с градушка и силен вятър. Днес е и неучебен ден за училищата и детските градини в общината, обяви кметът Галя Захариева.  След снощната буря растителността е по земята. Ледените късове са начупили прозорци, има щети по покриви и сгради. Пострадали са и землищата на няколко..

публикувано на 14.06.24 в 08:22

Съветник иска спиране на ремонта на пътя Сарафово-Бургас през лятото

Да се преустановят временно ремонтните дейности в участъка между Гробищния парк  до Северния обход на Бургас през лятото иска общинският съветник от „Възраждане“ Мариян Иванов.  Той е отправил официално питане до общинската администрация дали е възможно спирането на ремонта за туристическия сезон и продължаването му през есента. Иванов посочва,..

публикувано на 13.06.24 в 16:39