Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рубриката "Радиомагазинче Надежда" представя:

Ивелина Михайлова - майсторката на текстилни лалета

Всичко, което прави е изработено с много любов и внимание към детайла



Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“. Всяка седмица ви срещаме с един от участниците, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Днес ще ви запознаем с Ивелина Михайлова от Варна. Тя е с диагноза ДЦП, работи като социален работник  в Комплекс за социални услуги за деца и семейства. В свободното си време се отдава на хобито си -обича да прави неща от вълна и текстил. Тя изработва текстилни лалета, топли шалчета, топки за сушилня, торбички за многократна употреба, ранички тип "мешка" и т.н.

„Когато човек действа усилено за реализиране на мечтите си, те започват да се сбъдват. Започнах да работя с вълна и техниката иглонабиване преди 10 години. Първоначално изработвах играчки, аксесоари, дребни неща за запълване на свободното си време.  Сега обмислям да се занимавам с това като бизнес, планирам да си регистрирам фирма“,  разказа Ивелина.


Тя сподели, че обича да работи с естествени материали – памук, вълна. Идеите й са резултат от вдъхновение и са направени по уникален начин. Учи се от интернет и от природата, но винаги влага свой почерк в нещата.

Ивелина прави и топки от вълна, които се използват в сушилните и оптимизират процеса на сушене, така дрехите излизат пухкави и могат да се ароматизират с естествени етерични масла.

„Участието в групата ми даде самочувствие, че нещата ми се харесват. Аз се развих като творец! Даде ми и възможност да достигна до повече хора и благодарение на участието ми в „Купи подарък“ аз придобивам смелост и мога вече да пристъпя към реализирането на мечтата ми тази моя дейност да стане основен мой доход!“

Ивелина Михайлова разказа още, че обича да шие красиви, практични неща. Всичко, което прави е изработено с много любов и внимание към детайла. От идеята, през реализацията до опаковката. 

повече може да видите на нейната фейсбук страница тук:

интервюто може да чуете в звуковия файл:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В крепостта "Туида" започва съборът "Помни славата"

Осмият тридневен средновековен събор „Помни славата“ започва днес в крепостта „Туида“ в Сливен. Фестивалните дни ще бъдат наситени с много демонстрации на средновековни битки, конна езда, оръжие, бит и храни.  В първият фестивален ден основно вниманието ще бъде насочено към младите хора, каза управителят на крепостния комплекс Мая Иванова. „На..

публикувано на 04.10.24 в 12:28

Кашпи с фрази на известни бургазлии са разположени из морския град

Върху 24 кашпи, които са по проект GoGreenRoutes, в който Община Бургас е партньор, финансиран от програма HORIZON 2020 са поставени табели с вдъхновяващи фрази на известни наши съграждани.  Инициативата е на Клуба на философите в Бургас. Визията на табелите е създадена от творците на Филиала на НХА в морския град.  На всяка табела има философски..

публикувано на 04.10.24 в 09:35

Емил Гепов - фризьорът, който подстригва безплатно деца в неравностойно положение

Емил Гепов е фризьор отскоро и когато започва в тази професия решава, че трябва да го направи с благотворителен жест и за това подстригва безплатно деца в неравностойно положение. Той е на 29 години, семеен с едно дете. Преди е работил в сферата на туризма. Обиколил е много страни по света. Живял и работил е в Англия, Германия, дори на Канарските..

публикувано на 29.09.24 в 17:45

Надя Лашева, майка на две деца, се нуждае от помощ за лечението си от тежко заболяване

Надя Лашева е член на групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, преди месец тя разбира, че страда от рядък вид рак на костите, има 10-сантиметров тумор в коляното.  Тя е е майка на две деца, като дъщеря ѝ страда от муковисцидоза - генетично заболяване. Представихме ви я през юни 2022 година в рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“, в..

публикувано на 29.09.24 в 17:25

"ЕВА В НЕДЕЛЯ" НА 29 СЕПТЕМВРИ ОТ 13 ДО 15 ЧАСА ПО БНР-БУРГАС

В последната неделя на септември прегръщаме всеки подарен час топлина, но и усещаме как меланхолията на настъпилата календарна есен, се опитва да ни завладява с хладните утрини или ранното стъмняване. Сега е моментът за ново хоби.  Хобитата, които са глътка свеж въздух в изпълнения с напрежение и стрес делник, а после се превръщат в нещо повече,са..

обновено на 29.09.24 в 10:46

„Духът на Келтите 2024” ще се проведе днес в Бургас

Международен келтски фестивал „Духът на Келтите 2024”  ще се проведе днес пред експо център Флора в Бургас. Той се организира от сдружение "Историческо наследство", а за него пристигат участници от Ямбол, Пловдив и Румъния. Бургаското сдружение заедно с организаторите ще представи традиционните шотландски и ирландски игри, провеждани по келтските..

публикувано на 29.09.24 в 09:46
Мария Бакалова

Мария Бакалова в главната роля на нова комедия на Джейсън Джеймс

Мария Бакалова е получила главната роля в бъдещата комедия на Джейсън Джеймс  All Night Wrong (“Нощта на грешките”), съобщи БТА . Филмът е продуциран от независимата компания Resonance Film & Video, базирана във Ванкувър, Канада. Нейно дело са предишни филми на основателя ѝ, режисьора Джеймс, като „Изгнаник“ (Exile, 2023) и „Това особено чувство“..

публикувано на 28.09.24 в 12:26