Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на рибата започва в „Ченгене скеле“

Снимка: Община Бургас

Фестивал на рибата ще се проведе на 17-18 юни в Културно- туристическия комплекс „Ченгене скеле“, съобщават от Общината. Целта е да бъдат популяризирани традициите в приготвянето на ястия от риба и рибни продукти и рибарския занаят в региона. 

Във фестивала ще участват изложители, които ще презентират рибни продукти, сувенири на морска тематика, рибарски принадлежности, български вина и др. Посетителите ще могат да се насладят на различни деликатеси, приготвени на място.

В рамките на фестивалните дни е предвидена фотоизложба на бургаския фотограф Христо Анестиев. Тя ще бъде подредена в конферентния център на туристическия комплекс. Предвидена е и музикална програма.

Във втория ден на „Рибен фест Бургас 2022“ ще се проведе кулинарно състезание за приготвяне на най-вкусна рибена чорба. Умения и рецепти ще премерят готвачи от Военноморска база Бургас, ученици, любители, както и представители на местната рибарска общност. Посетителите на фестивала ще дават оценки, определяйки най-вкусната рибена чорба, а победителите в кулинарната надпревара ще получат специални награди.


По публикацията работи: Петя Михова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: Архив

Богата програма за Деня на детето в Бургас

На първи юни община Бургас организира на няколко места в града празнични прояви по повод Деня на детето. Първата започва в 9.00 и ще продължи до 20.00 часа.В Авиомузея ще се проведат арт работилнички за рисуване и хартиени самолети.  От 10.00 часа в пространството на читалище  "Асен Златаров 1940" стартира инициативата "Заплетени чудеса", тя..

публикувано на 01.06.24 в 08:29
Община Болярово

Детският фолклорен събор "Върбова свирка свири" ще се проведе днес в Болярово

24 -тото издание на Националния детски фолклорен събор "Върбова свирка свири" ще се проведе  днес  в крайграничната община Болярово. За участие са записани близо 500 деца от цялата страна, гост на събора ще е и вицепрезидентът Илияна Йотова. В рамките на събора е и конкурсът "С песните на Елена Граматикова", а целта на неговите организатори е да..

публикувано на 01.06.24 в 07:50

В Сливен започна фестивал за децата от квартал "Надежда"

Доброволци от 5 държави – Франция, Великобритания, Германия, Румъния и България, организират двудневен фестивал за децата от квартал „Надежда“ в Сливен по случай 1 юни Деня на детето. Учители, университетски преподаватели, студенти и ученици забавляват децата с игри, спорт, музика, представления и танци.  В шатрите, разположени в градинката до жп..

публикувано на 31.05.24 в 17:21

В Бургас посрещат тържествено новия сливенски митрополит Арсений

Новият сливенски митрополит Арсений ще бъде посрещнат с тържествена церемония в неделя, 2 юни в Бургас. Той ще отслужи литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий“. Посещението на владиката ще започне с шествие от арката на св. Николай Чудотворец към площад „Св. св. Кирил и Методий“ в 16.45 мин. Официалната церемония по посрещането му ще е пред..

публикувано на 31.05.24 в 16:15

Транспортната свързаност и Паневропейския транспортен коридор 8 - акцент на международен форум в Бургас

Свързаност на нациите е мотото на международния форум, организиран от Фондация "Конрад Аденауер", който се провежда за втора поредна година в Конгресния център на Бургас. Тази година акцентът е върху транспортната свързаност и изграждането на Паневропейския транспортен коридор 8, който трябва да осъществи връзката на Балканите с европейския пазар...

публикувано на 31.05.24 в 14:56

Локализация през 112 е помогнала за спасяването на двама туристи в Котленския Балкан

Внедрената в "Национална система 112" разширена мобилна локализация (Advanced Mobile Localization - AML) е помогнала да бъдат открити двамата туристи, които които се изгубиха в Котленския балкан в началото на седмицата. Според планинските спасители тя е спестила много време за търсене мъжете, когато е имало риск те да не бъдат открити заради..

публикувано на 31.05.24 в 10:33

Авиобаза Безмер отвори вратите си за безплатни посещения днес

Ден на отворените врати е обявен в авиобаза Безмер днес. Поводът е Международният ден на детето - 1 юни. До 13 часа малките любители на авиацията ще имат възможността да се запознаят отблизо със самолетите Су-25, стрелково въоръжение, летателна екипировка, спасително оборудване и не по малко интересната самолетообслужваща техника  в..

публикувано на 31.05.24 в 10:30