Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват част от главната в "Сарафово" (снимки)

6
Снимка: Община Бургас

Приключва ремонтът на част от „Брацигово“, която е главната улица на квартал „Сарафово“, съобщават от Община Бургас. Изцяло обновен е участъкът от ул. „Комсомолска“ до балюстрадата. 

Ремонтът включва изграждане на ново асфалтово покритие, по-широки тротоари, обновено осветление. Поставят се и антипаркинг ограничители. Наесен ще бъдат засадени млади дървета, информират от администрацията.

В другия участък на „Брацигово“, от „Комсомолска“ до „Ангел Димитров“, се очаква  ВиК да започне изкопни работи за смяна на тръбите.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Ще асфалтират „Брацигово“ след като ВиК подмени тръбите

Ремонт на основната улица, която води към плажа в кв. „Сарафово“ ще бъде извършен след като ВиК подмени инфраструктурата. Въпреки че тя беше представена на обсъждането на проектобюджета като заложена за тази година, от общината коментираха, че това..

публикувано на 07.02.21 в 09:30

Сарафово няма да има ларго засега

Улица „Брацигово“ в бургаския квартал „Сарафово“ няма да бъде изцяло пешеходна зона. Причината е, че в района има гаражи и трябва да се осигури достъпът до тях. Общински съветници внесоха докладна записка с искане улицата да се превърне изцяло в..

публикувано на 26.01.20 в 09:08

Да стане ли "Брацигово" пешеходна зона и ще има ли достъп на коли до плажа?

В пешеходна зона да се превърне част от ул. „Брацигово“, предлагат общински съветници. Тя е една от основните отсечки в кв. „Сарафово“, която води към плажа. Там са разположени много заведения и магазини, а пред лятото движението на пешеходци по нея е..

публикувано на 18.01.20 в 13:00

Ремонтират улицата към сарафовския плаж догодина (СНИМКИ)

Цялостният ремонт на основната улица, която води към плажа на кв. „Сарафово“, няма да се извърши през тази година. За новия туристически сезон на ул. „Брацигово“ ще се извърши само рехабилитация.  Ремонт на  улица „Брацигово“ е предвиден, но той няма да..

публикувано на 07.06.20 в 09:00
ВИЖТЕ ОЩЕ

Специални работилници очакват децата на "Изгрев парк фест"

За седми път се провежда "Изгрев парк фест" в парка на едноименния бургаски комплекс. Темата е опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци. Тази година изданието на феста предвижда специални уоркшопи. "Изгрев парк фест" се..

публикувано на 06.06.24 в 17:27

АПИ: Стартира основният ремонт на пътя с. Росен - Ясна поляна

Стартира от днес основният ремонт на 21,4-километровия път от село Росен до Ясна поляна, съобщават от АПИ. Участъкът, който ще се ремонтира от пътния възел с второкласния път Бургас–Царево, до селата Росен и Веселие и завършва след село Ясна поляна...

обновено на 06.06.24 в 17:11
В жълто е отбелязан теренът, на който общината предлага да се изгради многоетажен паркинг.

Жители на Възраждане с подписка против строеж на многоетажен паркинг край бул. "Мария Луиза"

Жители на бургаския квартал Възраждане се възпротивиха на предложение за изграждане на многоетажен паркинг в квартала между бул. "Мария Луиза" и улиците "Дебелт", "Цар Самуил" и "Пробуда". Локацията е една от петте, които кметът на града Димитър..

публикувано на 06.06.24 в 15:51

2% ръст на обявите за работа в Бургас отчитат от кариерен сайт

Продължава спадът на предложенията за работа в „ИТ“ сектора, се посочва в статистика на сайт за обяви за работа. Наблюдава се с 200 предложения по-малко през месец май. Общият брой на предложенията в края на месец май е малко над 50 000, като..

публикувано на 06.06.24 в 13:51

Отличиха 10 бургазлии за успешно рециклиране в мобилните центрове

10 бургазлии бяха отличени за успешно рециклиране и предаване на отпадъци в мобилните центрове в морския град. За пета година се организира екологичното съревнование на Общинско предприятие „Чистота Еко“, в което са се включили над хиляда души...

публикувано на 05.06.24 в 17:18

Анекс към КТД на здравните работници бе подписан в Бургас

В Бургас се подписа анекс към колективния трудов договор на здравните работници. Документът дава по-добри условия за месечните трудови възнаграждения на служителите  в здравеопазването. С по-високи фиксирани суми се увеличават работните заплати на..

публикувано на 05.06.24 в 15:45
снимката е илюстративна

Одобрени са близо 9,3 млн лв по програмата за украинската помощ

Одобрени са близо 9,3 млн лв по програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна. Хотелиери и украинци на протест в "Сл. бряг" заради забавени плащания Министерският съвет прие Решение за одобряване на помощ на кандидатите по..

публикувано на 05.06.24 в 15:19