Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездни изпълнители пеят за празника на Несебър

| обновено на 15.08.22 в 08:10

Владимир Ампов -Графа, братя Аргирови, трио „VIVA“, Николина Чакърдъкова, квартет „Белканто“, Свет Радославов са част от изпълнителите, които ще пеят в Несебър. 

На 15 август морският град ще отбележи своя празник Успение на Пресвета Богородица. Денят на Божията майка се чества с особена почит и уважение в града на ЮНЕСКО. 

Празничният ден започва от църковния храм „Св. Успение Богородично” с тържествена света литургия и  продължава на крепостните стени с издигане на националния флаг. В следобедните часове най-малките жители и гости на Несебър ще се забавляват щуро в Южния парк на детски празник с цирк „Балкански“, организиран специално за тях.

Вечерните събития продължават на пл. „Жулиета Шишманова“ (Нов град), амфитеатър „Жана Чимбулева“ и крепостните стени (Стар град). Публиката ще  има възможност да се наслади на трио „VIVA“, Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, квартет „Белканто“,  Свет Радославов  и  Владимир Ампов -Графа.

Кулминация на 15 август ще са визуалните ефекти, сътворени от атрактивно дрон шоу с цветни 3 D фигури в небето над Несебър, светлинно шоу и 3D Mapping, проектиран върху крепостните стени. Финал на празника ще постави впечатляващ музикално-пиротехнически спектакъл, който ще озари целия залив.

На 15 август ще бъде въведена временна организация на движението в Стария Несебър – от 20 ч. до 00.30 ч. Тогава ще бъде спряно движението на автомобили по провлака и в цялата стара част на града.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират водата на няколко места в Бургас

Заради отстраняване на аварии в Бургас, водата ще бъде спряна на няколко места в морския град: -  Морска градина - авария със спиране на водоподаването от 9 часа до 12 часа от Пантеона в посока Солници. - к-с Славейков, до бл.8. - с. Димчево - ПС. - кв. Банево, ул. "Пирин".

публикувано на 05.07.24 в 09:20

Акушерско училище за родители отваря врати в Бургас за месец

Акушерско училище за родители, чиято цел е да предостави на семейства необходимите знания и умения за здравословна бременност, успешно раждане и грижи за новороденото, отваря врати в Бургас. Инициативата е на акушерката Радост Николова и се осъществява с подкрепата на Община Бургас. В рамките на едномесечния курс родителите ще имат възможност да..

публикувано на 05.07.24 в 08:23

"Спри! Дай път на пешеходец" напомня в разгара на лятото БНР-Бургас

Лятното издание на кампанията на БНР-Бургас „Спри! Дай път на пешеходец“ ще се състои днес от 9.30 в Морската градина. Събитието е част от програмата за отбелязването на 145-годишнина от създаването на МВР в Бургас.  От началото на годината у нас са станали общо 3 259 катастрофи със 199 загинали и над 4000 ранени. При сравнение с данните за..

обновено на 05.07.24 в 07:27

Снимка на майка с балон райски газ активира Агенцията за закрила на детето

Държавната агенция за закрила на детето се сезира във връзка с публикации в социалните мрежи на снимка, на която по непотвърдена информация, родители употребяват т.нар. балони с райски газ в присъствието на бебето си.  Информация за случая е подадена през официалната интернет страница на агенцията, чрез опцията „Подай сигнал“. Агенцията е..

публикувано на 04.07.24 в 18:00

Въвеждат зелена вълна по бул. "Ал. Г. Коджакафалията" в Меден рудник

Въвежда се т. нар. "зелена вълна" по бул. "Александър Георгиев Коджакафалията" в ж.к. "Меден рудник". Целта е да се намалят транспортните задръствания и да се подобри пропускливостта на булеварда. От Общината обръщат внимание, че е въведена промяна на фазите на светофарно регулираните кръстовища. Водачите на моторни превозни средства и пешеходците да..

публикувано на 04.07.24 в 15:23

Окончателно: "Подпорната стена" на Шофьорския плаж е законно изградена

Скандалната "Подпорна стена", приличаща на хотел в местността "Алепу" на Шофьорския плаж край Созопол, е законно изградена. Това е окончателното решение на 5-членен състав на ВАС. Магистратите отмениха акта на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков от правителството на Гълъб Донев, с който отказа да съгласува..

публикувано на 04.07.24 в 14:35
Снимката е илюстративна

Над 150 коли ще участват в ретро парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Бургас. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на  Сдружение авто мото-клуб "Ретро".Събитието ще започне на 6 юли от 10 и ще продължи до 14 часа в отсечката от Пантеона към Флората. Ученици от гимназиите по..

обновено на 04.07.24 в 11:04