Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три години от убийството на дете в Сотиря

Снимка: Стоян Радев

Три години след убийството на 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря, бабата на детето Милка Георгиева обвини държавата, че стои зад извършителите на тежки умишлени престъпления, защото не получават адекватни на деянията им присъди. Повод за този коментар стана отмяната на частта от присъдата на убиеца Мартин Трифонов, която може да му позволи отново да се върне в обществото. 

Милка Георгиева каза още, че към убиеца на внучката и не трябва да има медийно внимание и той трябва бъде забравен.   

"Защото той наистина е един убиец, един човек, който не трябва да носи думата човек."  


Тя призова за промяна в законите и убийците на деца да изтърпяват присъдите си до живот, без право на замяна.  

"А, не да ги изменят (присъдите б.а.) и да казват, че не помнят, че имал психично разстройство."  


Днес хората в село Сотиря коментираха, че имат притеснения, че ако Мартин Трифонов излезе на свобода, той отново може да направи подобно ужасно престъпление.  

"Ако бях аз, щях да го вкарам в затвора и там да си остане, да изгние там; Кой може да гарантира, че като излезе пак няма да стане инцидент?"  

На 15-ти август 2019 година седемгодишната Кристин бе изнасилена и убита по особено жесток начин от Трифонов близо до дома и. Тогава, след близо 24-часово издирване по въздух и земя той бе заловен край селото, след като бе прострелян в крака от полицията.  






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отложиха делото срещу пастора Даниел Хъл в Сливен

Районният съд в Сливен отложи разпоредителното заседание срещу обвинения в педофилия и блудствени действия с 14 деца от квартал „Надежда“ британски пастор Даниел Хъл. Причината за отлагането стана нередовно призоваване на подсъдимия - невърнат отрязък от призовката на  обвиняемия в съда и други документи по делото. Защитата на Хъл поиска да му бъде..

публикувано на 14.05.24 в 14:22

Мъже са жертви на трафик в Западна Европа с цел сексуална експлоатация

Жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация   са все по-често са мъже. Те са принуждавани да работят в западноевропейски страни. Това обясни Росица Янева от Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас. Звеното днес провежда специализирано обучение за прокурори и разследващи полицаи на тема: "Идентификация, разследване и..

обновено на 14.05.24 в 14:07

Бургаският окръжен съд не даде ход на делото за бащинство на Велико Минков

Бургаският окръжен съд не даде ход на делото за бащинство на Велико Минков. Според ДНК анализ, той е биологичен баща на едно от децата на Габриела Славова, която е обвинена за убийството на Пейо Пеев през януари в София. В края на април тя беше пусната под домашен арест. Бургаският съд днес реши да отложи делото за месец юни. То се гледа при..

обновено на 14.05.24 в 13:13

Разпитват 111 свидетели по делото за смъртта на бургаските полицаи

Бургаският окръжен съд даде ход на делото срещу сириеца Омар Аднан, който е обвинен за смъртта на двама полицаи. Случаят е от 25 август 2022г., когато Аднан управляваше автобус с нелегални мигранти, с който блъсна на кръгово кръстовище в Бургас полицейски автомобил, препречил пътя му. Престъплението е квалифицирано в обвинителния акт като умишлено, а..

публикувано на 14.05.24 в 12:51

Задържаха американец, шофирал с 2,98 промила на АМ „Тракия“

Американски гражданин е задържан за шофиране след употреба на алкохол, съобщават от полицията. Той се е движел по АМ „Тракия“ в посока София, когато е катастрофирал в района на 331 км. Американецът е пребиваващ продължително в Бургас. При катастрофата има нанесени само материални щети. Мъжът е тестван за употреба на алкохол, като..

публикувано на 14.05.24 в 09:13
Пастор Даниел Хъл в съда в Сливен

Пореден опит за старт на делото срещу пастора Даниел Хъл в Сливен

Делото срещу обвинения в педофилия британски гражданин и представящ се за евангелски пастор Даниел Хъл е забуксувало на фаза разпоредително и не може да тръгне по същество. Причината е постоянните отводи на съдиите от Районния съд в Сливен. Съдиите по наказателните дела вече са изчерпани. Днес предстои отново разпоредително дело в съда, но то ще..

публикувано на 14.05.24 в 08:25

Започва делото за смъртта на двамата бургаски полицаи, пометени от автобус с мигранти

Разпоредително заседание по делото срещу сирийския гражданин Омар Аднан ще се проведе в Бургаския окръжен съд.  Той е обвинен за смъртта на двама бургаски полицаи, а престъплението е квалифицирано като умишлено. Аднан е шофьорът, който блъсна патрулна полицейска кола на кръстовище в морския град, с автобус превозващ 47 мигранти.  Фаталният инцидент,..

публикувано на 14.05.24 в 08:20