Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори фестивал на хвърчилата се проведе във Варвара

 Втори фестивал на хвърчилата VARVARA Kite Fest 2022 се проведе във Варвара, местността ,,Дарданелите‘‘.


Днес бе даден старта на един от най-красивите инициативи с едни от най - пъстрите хвърчила.


Октоподи, риби, кораб, тигър и още много други хвърчила бяха част от днешния пъстър празник  в селото. Кметският наместник на село Варвара, г-жа Бистра Димова приветства и поздрави всички събрали се на този фееричен празник, който радва малки и големи.


Събитието се провежда с любезното съдействие на кметство Варвара, а организатор на фестивала е Андрей Кулев.


По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Най-новите продукти на LG и извънгаранционен сервиз в центъра на Бургас

Бургас е последната спирка от кампанията "Животът е хубав с LG - навсякъде и по всяко време". Караваната на LG е разположена на емблематичния площад "Тройката" в центъра на града. Всеки бургазлия може да се възползва от безплатен ремонт за своите уреди, които са закупени след 1 януари 2019 г., дори и гаранцията да е изтекла. Това издаде Ралица..

публикувано на 01.06.24 в 12:12

Деси Димитрова, "Мисис Бургас 2024" : Нека помогнем да се роди нов живот!

"Мисис Бургас 2024" Десислава Димитрова организира благотворителна кампания „Нов живот“. Тя ще се проведе днес и ще включва забавления за деца и благотворителни базари на 4 локации. Целта е със събраните средства да бъдат подкрепени семейства с репродуктивни проблеми.  Събитието е организирано от „Мисис Бургас“ в партньорство с Мола в к-с..

обновено на 01.06.24 в 10:11

Алена направи хороскоп на БНР-Бургас за рождения ден

Специално за рождения ден на медията, един от най-популярните астролози у нас – Светлана Тилкова – Алена изготви звездна прогноза на радиото. Преди 12 години на 31 май БНР-Бургас направи заявка да бъде информационния лидер на Българския Югоизток. Медията има потенциал да се развива, благодарение на екипа си, защото звездите казват, но ние живите хора..

обновено на 31.05.24 в 11:37

Поморийче разказа за родния край в писмо до крал Чарлз

Александър Горанов е седмокласник в СУ „Иван Вазов“ – гр. Поморие. Освен отличен ученик, Алекс е и артист в една от местните детски трупи. Той е любознателен младеж, обичащ своя род, роден град и страна.   За да разберат повече хора, от близо и далеч, за страната ни и за красивия град Поморие, Алекс решава да напише писмо до крал Чарлз. В..

публикувано на 29.05.24 в 14:49

Пепи Примова изработва плетени играчки с техниката амигуруми

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 26.05.24 в 17:30

Директорът на Бургаския музей Милен Николов сготви пролетна гозба от Котленско

В кулинарната ни рубрика "Сготвено с любов" в предването "Ева в неделя" днес ще обърнем внимание на зеленолистните зеленчуци, които когато са пресни и прясно набрани съдържат в себе си големи количества желязо. Затова са незаменим помощник на тялото при борба с анемията и пролетната умора. Те съдържат в отлични дози и много други полезни вещества..

публикувано на 26.05.24 в 14:00
Мария Бакалова

Мария Бакалова на фестивала в Кан с рокля, рисувана от българка

Актрисата Мария Бакалова предизвика възхищение при появата си на тазгодишния Международен филмов фестивал в Кан. Българката присъства лично на премиерата на най-новия филм с нейно участие "Стажантът", определен от западните медии като едно от най-очакваните събития на фестивала и включен в състезателната програма на форума. Бакалова..

публикувано на 22.05.24 в 10:57