Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Нова Загора три ареста за 2-ма убити при ромска свада

Снимка: Архив

Баща и син са загиналите при свадата между двата ромски рода в квартал „Шести“ в Нова Загора този следобед. Задържани е един, пет са ранените, като един от тях е в тежко състояние, обяви в Нова Загора главния секретар на МВР Петър Тодоров. Към момента полицията не дава информация за вида на оръжието, с което са убити двамата мъже и ранени останалите. 

Единият от простреляните мъже е починал на път за болницата, каза главният секретар Петър Тодоров.


„Още пет човека са с различни степени на нараняване. Една от пострадалите е с тежка травма на ръката и още един човек е в старозагорската болница в тежко състояние. Другите трима са с по-леки наранявания.“

Стара вражда е причината довела до кървавата разправа.


„Единият от родовете напада жилищната сграда на другия род и в резултат на това нападение ескалира конфликта, при който има убити и пострадали“

Заместник-окръжния прокурор Руси Русев обяви, че предстоят още огледи на мястото на инцидента.


„Мисля, че в основни линии има основни линии има сериозна насока към извършителя на престъплението.“

Директорът на ОД МВР Сливен старши комисар Димитър Величков обяви, че напрежението в квартал „Шести“ е овладяно.


„В момента в квартала е спокойно. Има налични полицейски сили, които контролират входа и изхода на ромския квартал. Нямаме ескалация, спокойна е обстановката.“


По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Увеличиха присъдата на мъжа забил нож в главата на младо момиче

От 8 на 12 години „лишаване от свобода“ увеличиха присъдата на Кирил Петров, който е признат за виновен, че е направил опит да убие младо момиче. С нож той нанесъл множество удари по лицето и тялото му. Случаят е от март 2022 година.  21-годишният Кирил, обвинен, че забил нож в главата на младо момиче, остава в ареста До престъплението се..

публикувано на 12.06.24 в 10:45

Контрабандно златно за над 80 000 лв задържаха на МП Лесово

Контрабандни златни накити на стойност над 80 000 лева откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово в лек автомобил, влизащ в страната от Турция. Проверката е извършена в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната..

публикувано на 12.06.24 в 10:19

Украинец се блъсна в бетонна ограда до пристанището в Свети Влас

В Районното управление в Несебър е получен сигнал за самостоятелен пътен инцидент, възникнал на служебния паркинг преди входа за пристанище „Марина Диневи" в Свети Влас. Установено е, че при паркиране е самокастрофирал в бетонна ограда на пешеходна алея автомобил, който е управляван от 64-годишен украински гражданин, продължително пребиваващ в Свети..

публикувано на 12.06.24 в 09:41

Отново не тръгна делото срещу Даниел Хъл

Нов отвод на съдебния състав на Районния съд в Сливен стана причина отново да не се даде ход на делото срещу британския пастор Даниел Хъл, обвинен в педофилия и блудствени действия с 14 деца от кв. „Надежда“ в Сливен . Преди заседанието съдът ограничи работата на медиите и ограничи достъпа до съдебната зала.  Тръгва делото срещу британския..

публикувано на 12.06.24 в 08:49

Тръгва делото срещу британския пастор, обвинен в блудство с 14 деца в Сливен

В Районен съд Сливен днес следобед се очаква да тръгне разпоредителното дело срещу британския пастор Даниел Хъл, обвинен в педофилия и блудство с 14 деца от квартал „Надежда“. През месец май делото не тръгна заради забавяне на документи по редовното му призоваването от затвора в Бургас, където той е задържан с постоянна мярка.  На заседанието на..

публикувано на 11.06.24 в 12:39

Турист е с опасност за живота след паднане от тераса на хотел в Равда

44-годишен английски турист е паднал през терасата на хотел в село Равда. Случаят е от 10 юни, около 03:40 часа.  Установено е, че мъжът е пристигнал със семейството си в България на 27 май. По данни на 38-годишната му съпруга, двамата вечеряли на терасата на хотелската си стая, разположена на третия етаж. След това тя е влязла в помещението, за да..

обновено на 11.06.24 в 11:16

Трима са задържани, а други двама се издирват за трафик на наркотици

При Специализирана полицейска операция на територията на Бургас, Варна и Стара Загора са задържани 3-ма души, а 2-ма се издирват. Срещу тях са повдигнати обвинения за престъпна група за трафик и разпространение на високорискови наркотични вещества. Разследването на групата е започнало от началото на годината. Организаторът на групата е на 35 години от..

публикувано на 10.06.24 в 16:20